Υπολογισμός ζημιών λόγω μη τουρισμού

Γρηγόρης Γ. Καλύβας
Γρηγόρης Γ. Καλύβας
30 Ιουνίου 2020, 08:02

Τραγικές είναι οι οικονομικές επιπτώσεις στις οικονομίες των χωρών που ο τουρισμός είναι η βαριά βιομηχανία τους και έχει μεγάλη συνεισφορά στο ΑΕΠ των εν λόγων χωρών . Έτσι το κλείσιμο των ευρωπαϊκών συνόρων στους Αμερικανούς αυτό το καλοκαίρι λόγω της πανδημίας του νέου κορονοϊού θα μεταφραστεί με απώλειες ύψους 1,8 δισεκατομμυρίου ευρώ για την ιταλική οικονομία .

«Οι ταξιδιώτες από τις ΗΠΑ είναι οι τουρίστες, εκτός Ευρώπης, που εκτιμούν περισσότερο την Ιταλία, με 12,4 εκατομμύρια διανυκτερεύσεις το καλοκαίρι», σύμφωνα με τα δεδομένα της Τράπεζας της Ιταλίας (Bankitalia) και η απουσία τους αυτό το καλοκαίρι θα μεταφραστεί με «απώλειες ύψους 1,8 δισεκατομμυρίου ευρώ για τον τουρισμό Made in Italy . Ανάλογες επιπτώσεις καταγράφουν και οι οικονομίες άλλων Ευρωπαϊκών χωρών .

Εμείς , εδώ στην Ελλάδα βέβαια ελπίζουμε και επενδύουμε τόσο σ΄ αυτά που προσφέρει η Ελλάδα και είναι ασυναγώνιστα έναντι των ανταγωνιστριών χωρών αλλά το κυριότερο γιατί προσφέρει περισσότερη ασφάλεια έναντι της πανδημίας .

Τώρα , που μπορεί να καθίσει όλο αυτό μέλη να αποδειχθεί αρχής γενομένης από Αύριο που ανοίγουν και επίσημα τα σύνορα !!

Όλες οι ενότητες

© 2011 - 2017 StagonNews, Developed by NikosPap . Designed by ManosKal .Hosted by Fusioned .