Τουρισμός: Αυτή είναι η λίστα της Ε.Ε. με τις 14 «ασφαλείς χώρες» – Για ποιες τα σύνορα παραμένουν κλειστά

admin
admin
30 Ιουνίου 2020, 16:48

Αυτές είναι οι 14 ασφαλείς χώρες από τις οποίες μπορούν να εισέρχονται τουρίστες στην Ε.Ε από 1η Ιουλίου, σύμφωνα με την Telegraph. Στη λευκή λίστα δεν συμπεριλαμβάνονται οι ΗΠΑ, η Βραζιλία και η Κίνα, ενώ κλειστά είναι και τα σύνορα για τη Ρωσία. Συμπεριλαμβάνονται αντίθετα οι εξής χώρες: Αλγερία, Αυστραλία, Καναδάς, Γεωργία, Ιαπωνία, Μαυροβούνιο, Μαρόκο, Νέα Ζηλανδία, Ρουάντα, Σερβία, Τυνησία, Νότια Κορέα, Ταϊλάνδη, Ουρουγουάη. Η λίστα αναμένεται να επικαιροποιηθεί, ανάλογα με τα επιδημιολογικά κριτήρια, σε 15 ημέρες.

Σημειώνεται ότι ο κατάλογος με τις χώρες για τις οποίες ανοίγουν τα σύνορα της ΕΕ σε non- essential travel, «κλείδωσε» ουσιαστικά την Παρασκευή στην Επιτροπή των Μονίμων Αντιπροσώπων. Ακολούθησε γραπτή διαδικασία έγκρισης, προκειμένου να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες και πλέον αναμένεται να επιβεβαιωθεί και επισήμως η λίστα.

Σε ό,τι αφορά πάντως την Κίνα, το θέμα παραμένει ανοιχτό, καθώς ενδέχεται να επιτρέπεται η υποδοχή Κινέζων,εφόσον υπάρξει αμοιβαιότητα, δηλαδή, και το Πεκίνο ανοίξει τα σύνορά του στους Ευρωπαίους.

enikos.gr

Όλες οι ενότητες

© 2011 - 2017 StagonNews, Developed by NikosPap . Designed by ManosKal .Hosted by Fusioned .