Συνεδρίασε το Δ.Σ. του Δήμου Μετεώρων – Ο κ. Παπαχρήστος νέος πρόεδρος – Τα ονόματα των επιτροπών

Βαγγέλης Γκιάτας
Βαγγέλης Γκιάτας
8 Σεπτεμβρίου 2019, 12:14

Συνεδρίασε σήμερα στις 10:00 το πρωί για πρώτη φορά σύμφωνα με το νέο νόμο και μετά από πρόσκληση του Συμβούλου «του Συνδυασμού του εκλεγέντος Δημάρχου» που έχει εκλεγεί με τις περισσότερες ψήφους  Γιώργου Παπανικολάου ο οποίος και προήδρευσε της διαδικασίας μέχρι την εκλογή του προέδρου . Ο κ. Παπανικολάου , ευχήθηκε καλή και καρποφόρα θητεία και όλοι μαζί με συναίνεση και συνεργασία  για να αντιμετωπισθούν τα προβλήματα του τόπου .

Χαιρετισμοί των επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων

Στην πρώτη παρέμβασή του ο Δήμαρχος κ. Αλέκος ευχήθηκε καλή θητεία τονίζοντας ότι ως δήμαρχος θα πορευτεί με ειλικρίνεια , με τιμιότητα , με δικαιοσύνη και ανθρωπισμό . «Κρατείστε αυτά τα στοιχεία» , τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Αλέκος .

Από την πλευρά του ο πρώην Δήμαρχος και επικεφαλής πλέον της Αξιωματικής Αντιπολιτεύσεως – πρώην Δήμαρχος κ. Χρ. Σινάνης αφού ευχήθηκε καλή θητεία τόνισε ότι ως απερχόμενη δημοτική έκανε το καθήκον καθώς υλοποίησε πολλά περισσότερα έργα από ότι περιείχε το  πρόγραμμά τους .

Στην παρέμβασή του ο επικεφαλής της ελάσσων Αντιπολίτευσης κ. Γιάννης Παπαμιχαήλ αφού ευχήθηκε και αυτός  καλή θητεία σε όλους τόνισε ότι ως παράταξη θα πορευτεί με συναίνεση και συνεργασία αρχής γενομένης από την διαδικασία εκλογής προεδρείου ξεκαθαρίζοντας ότι θα ψηφήσει τις προτάσεις των άλλων παρατάξεων για πρόεδρο και Αντιπρόεδρο του Δ.Σ.

Τέλος ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης κ . Γιώργος Χαντζιάρας  τόνισε ότι επειδή από το νόμο δεν δικαιούται στο εκλέγεσθαι , δεν θα πάρει μέρος στην ψηφοφορία εκλογής προεδρείου Δ.Σ απέχοντας απ΄ αυτήν .

Η διαδικασία εκλογής Προεδρείου Δημοτικού Συμβουλίου

Ως γνωστόν το Προεδρείο συγκροτείται από τον Πρόεδρο, τον Αντιπρόεδρο και τον Γραμματέα, ως εξής: (α) Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ προέρχεται «από την Παράταξη του εκλεγέντος Δημάρχου, είτε αναδείχθηκε πρώτη είτε δεύτερη σε εκλογική δύναμη». Β)Ο ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ προέρχεται «από την Παράταξη που αναδείχθηκε, αντίστοιχα, δεύτερη ή πρώτη σε εκλογική δύναμη, αλλά δεν ανέδειξε τον Δήμαρχο». γ) Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ προέρχεται «από την τρίτη σε εκλογική δύναμη Παράταξη». Σε περίπτωση που δεν υπάρχουν άλλες Παρατάξεις, πλην αυτών των περιπτώσεων α΄και β΄, ο Γραμματέας προέρχεται από την Παράταξη της περίπτωσης α΄.

Σύμφωνα με τον νόμο ο Πρόεδρος, ο Αντιπρόεδρος και ο Γραμματέας εκλέγονται κατά τη συνεδρίαση αυτή, χωριστά και με μυστική ψηφοφορία, σύμφωνα με την ακόλουθη διαδικασία: Πρώτα καλούνται  οι Δημοτικοί Σύμβουλοι που ανήκουν «στην Παράταξη του Δημάρχου» να  εκλέξουν με μυστική ψηφοφορία τον προτεινόμενο από τον Δήμαρχο για το αξίωμα του Προέδρου Σωτήρη Παπαχρήστο .

Με την ίδια διαδικασία καλούνται  και οι άλλες δημοτικές παρατάξεις να εκλέξουν τον Αντιπρόεδρο και τον γραμματέα αντίστοιχα ήτοι τον κ. Χαλατσάκη από την πλευρά της αξιωματικής Αντιπολίτευσης και τον κ. Γρηγορίου  από την πλευρά της ελάσσων αντιπολίτευσης .

Ωστόσο επειδή δεν υπήρξαν έτερες  υποψηφιότητες η εν λόγο διαδικασία παρακάμφθηκε και θεωρήθηκαν αυτοδικαίως , σύμφωνα με τον νόμο  , υποψήφιοι για τα αξιώματα Προέδρου , Αντιπροέδρου και Γραμματέα αντίστοιχα  .

Στη συνέχεια η ολομέλεια του σώματος κλήθηκε ΝΑ ΕΠΙΚΥΡΩΣΕΙ ΜΕ ΜΥΣΤΙΚΗ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ την εκλογή των  υποδειχθέντων υποψηφίων για κάθε αξίωμα.

Έτσι μετά από μυστική ψηφοφορία και την καταμέτρηση των ψηφοδελτίων που ακολούθησε , πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου με ψήφους  17 έναντι 12 λευκών και μιας αποχής, εξελέγη ο κ. Παπαχρήστος.

Όσον αφορά για την θέση του Αντιπροέδρου μετά από μυστική ψηφοφορία και την καταμέτρηση των ψηφοδελτίων , Αντιπρόεδρος εξελέγη ο κ. Χαλατσάκης με ψήφους 17 έναντι 12 λευκών και μιας αποχής .

Ομοίως και για την Θέση του Γραμματέα μετά από μυστική ψηφοφορία και καταμέτρηση των ψηφοδελτίων , με ψήφους 18 έναντι  11 λευκών και μας αποχής , Γραμματέας εξελέγη ο κ. Γρηγορίου.

Μετά από ολιγόλεπτη διακοπή στο έδρανο ανήλθε το νέο Προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου ήτοι Παπαχρήστος , Χαλατσάκης , Γρηγορίου. Να πούμε ότι ο Δήμαρχος κ. Αλέκου πρότεινε για ειδικό γραμματέα τον κ. Γουγουλάκη .

 

Εκλογή μελών Οικονομικής Επιτροπής

Για μέλη της Οικονομικής Επιτροπής ο κ. Αλέκου πρότεινε εκτός του ιδίου και των Αντιδημάρχων Τούλα Αντώνη και Γιώργου Θώμου και τους Γιώργο Αρσενίου Δημήτρη Λύπα, βασ. Κερασοβίτη και Θεοχάρη . Ο κ. Σινάνης πρότεινε εκτός του ιδίου τους Χρ. Παπαγεωργίου και Μαρία Φροσυνάκη . Τέλος ο κ. Παπαμιχαήλ αυτοπροτάθηκε .

Ακολούθησε ψηφοφορία και μετά την καταμέτρηση των ψηφοδελτίων όπου επί 29 ψηφισάντων , βρέθηκαν δύο  ψηφοδέλτια άκυρα , την εννεαμελή Οικονομική Επιτροπή απαρτίζουν οι : Θεόδ. Αλέκου ως Πρόεδρος , Τούλας Αντώνιος , Θώμος Γεώργιος, Αρσενίου Γεώργιος Λύπας Δημήτριος , με Θεοχάρη και Κερασοβίτη αναπληρωματικοί,  Σινάνης Χρήστος , Παπαγεωργίου Χρήστος και Φροσυνάκη Μαρία και Παπαμιχαήλ Γιάννης .

Εκλογή μελών Επιτροπής Ποιότητας  Ζωής

Από την πλευρά του Δημάρχου προτάθηκαν οι Δημήτριος Κότης ως Πρόεδρος και οι Βασίλης Τσίκαρης Και Νίκος Φωλίνας , ως επίσης και οι Νίκος Μπαντανίκας , Γιώργος Παπανικολάου , Βασ. Θεοχάρης και Χρήστος Μαλακασιώτης . Από την πλευρά του κ. Σινάνη , Γιάννης Γιαννούλας , Σπυρίδων Θεμέλης και Κώστας Παπάντος . Τέλος από την πλευρά του κ. Παπαμιχαήλ προτάθηκε ο κ. Σωτήριος Παππάς .

Έτσι μετά την καταμέτρηση των ψήφων την Επιτροπή Ποιότητας απαρτίζουν οι : Κότης Δημήτριος Πρόεδρος και μέλη οι Βας. Τσίκαρης και Νίκος Φωλίνας ως Αντιδήμαρχοι , ο Νίκος Μπαντανίκας και Γιώργος Παπανικολάου,( Θεοχάρης και Μαλακασιώτης αναπληρωματικοί ),  από την παράταξη του Δημάρχου, ο Γιάννης Γιαννούλας , Σπύρος Θεμέλης και Κώστας Παπάντος και από την πλευρά του κ. Παπαμιχαήλ ο κ. Σωτ. Παππάς .

 

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Όλες οι ενότητες

© 2011 - 2017 StagonNews, Developed by NikosPap . Designed by ManosKal .Hosted by Fusioned .