Στη Δεσκάτη Γρεβενών το φυσικό αέριο– Πραγματοποιήθηκε σήμερα η τελετή έναρξης των εργασιών εγκατάστασης του δικτύου διανομής φυσικού αερίου

Βαγγέλης Γκιάτας
Βαγγέλης Γκιάτας
22 Αυγούστου 2019, 23:34

Με  φυσικό αέριο αναμένεται να τροφοδοτηθεί  η  περιοχή του Δήμου Δεσκάτης της Π.Ε  Γρεβενών  στις αρχές της Άνοιξης του 2020, αφού ξεκινούν άμεσα οι εργασίες εγκατάστασης του δικτύου διανομής φυσικού αερίου και περισσότεροι από 1300 καταναλωτές -νοικοκυριά και επιχειρήσεις- στην ορεινή Δεσκάτη, θα έχουν την δυνατότητα παροχής θέρμανσης, με πολύ μικρότερο οικονομικό κόστος.

Η  τελετή έναρξης  των εργασιών εγκατάστασης του δικτύου διανομής φυσικού αερίου πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη 22 Αυγούστου στις 8 το βράδυ, στον αύλειο χώρο του Δημαρχείου Δεσκάτης, με την συμμετοχή και των εκπροσώπων της εταιρείας EDIL  HELLAS , η  οποία αναλαμβάνει  την  κατασκευή του δικτύου και του σταθμού αποσυμπίεσης, χρηματοδοτώντας το έργο.

Στην ομιλία του ο Δήμαρχος  Δεσκάτης  Δημήτρης Καραστέργιος , χαρακτήρισε «εμβληματικό» το έργο, ανέφερε ότι η παροχή  θα γίνεται με μεταφορά συμπιεσμένου φυσικού αερίου με μορφή CNG και έκανε λόγο για «τεράστια οικονομικά και περιβαλλοντικά οφέλη»  και για μείωση του κόστους θέρμανσης κατά 50%, σε μία ορεινή περιοχή με μακρύ και βαρύ χειμώνα.

Η  Δεσκάτη θα είναι είπε ο πρώτος Δήμος στη Δυτική  Μακεδονία που θα τροφοδοτηθεί με φυσικό αέριο σε ένα περίπου εξάμηνο και όπως υπογράμμισε ο κ. Καραστέργιος «είναι και η  πρώτη περιοχή στην Ελλάδα που θα κατασκευασθεί ανεξάρτητο δίκτυο φυσικού αερίου, σε συνεργασία με ιδιώτη».

 

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Όλες οι ενότητες

© 2011 - 2017 StagonNews, Developed by NikosPap . Designed by ManosKal .Hosted by Fusioned .