Συνάντηση Πολιτιστικών Συλλόγων Δήμου Καλαμπάκας- Ευαγγελία Μπαντέκα ( Αντιδήμαρχος πολιτισμού) : Καλά είναι τα πανηγύρια αλλά δεν αρκούν

admin
admin
7 Οκτωβρίου 2014, 15:32

<< Καλά είναι τα Πανηγύρια αλλά δεν αρκούν , πρέπει να κάνετε κάτι παραπάνω…>> , αυτό τόνισε στην σημερινή συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα ¨Νίτσα Λίαππη¨, η Αντιδήμαρχος Καλαμπάκας Λίλα Μπαντέκα παρουσία των εκπροσώπων των Πολιτιστικών Συλλόγων του Δήμου Καλαμπάκας.

Αφού καλωσόρισε του εκπροσώπους των συλλόγων , τους εξήρε για το έργο που πραγματοποιούν , λέγοντας ότι είναι αυτοί που κρατούν ζωντανά τα χωριά τους. Είπε ότι είναι η πρώτη συνάντηση μαζί τους και σκοπός της ήταν η γνωριμία μεταξύ τους. Δεσμεύτηκε δε ότι στο μέλλον θα ακολουθήσουν και άλλες παρόμοιες μαζώξεις που θα έχουν ως στόχο την καλύτερη οργάνωση των Πολιτιστικών της περιοχής.

Προτάσεις

Ακολούθησαν προτάσεις από τους εκπροσώπους των συλλόγων όπως:

– Να αποφασίσουν και όλοι μαζί να πραγματοποιήσουν μια μεγάλη εκδήλωση που κάθε χωριό να παρουσιάσει την δική του παράδοση.

– Να ετοιμαστεί ένα ερωτηματολόγιο όπου οι Πρόεδροι των Πολιτιστικών θα απαντήσουν σ’ αυτό.

– Να γίνει ένα φυλλάδιο όπου θα αναγράφονται τα στοιχεία όλων των συλλόγων.

– Να δοθούν δυνατότητες πραγματοποίησης εκδηλώσεων σε όλα τα χωριά.

– Πρέπει ο Δήμος να είναι παρών στα χωριά γιατί το τελευταίο διάστημα οι σύλλογοι έχουν αντικαταστήσει τον Δήμο αφού οι Δημότες ζητούν από αυτούς ακόμη και μεγάλα έργα.

– Πρέπει να χωριστούν οι εκδηλώσεις , σε ότι αφορά τον χρόνο πραγματοποίησης, σε Ορεινά και Πεδινά χωριά.

– Οι σύλλογοι πρέπει να κρατήσουν την αυτονομία , να έχουν δικές τους δραστηριότητες , και να συνεχίσουν απρόσκοπτα και ανεμπόδιστα το έργο τους.

– Η Δημοτική Αρχή να χαράξει Πολιτιστική Πολιτική και να βοηθήσει εκεί που οι σύλλογοι δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν από μόνοι τους.

– Ο Δήμος πρέπει να σηματοδοτεί και να στηρίζει οικονομικά τους συλλόγους.

– Να αναπτυχθούν Λαογραφικά Μουσεία στην περιοχή και σ’ αυτό πρέπει ο Δήμος να βοηθήσει οικονομικά αλλά και εργασιακά.

Να πληρώνει ο Δήμος τους δασκάλους χορού των Πολιτιστικών Συλλόγων.

Να συμμετέχουν οι σύλλογοι στις Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις που διοργανώνει ο Δήμος.

Η κα Μπαντέκα υποσχέθηκε πως όλες αυτές οι προτάσεις θα τεθούν σε επεξεργασία , θα συζητηθούν και με τον Δήμαρχο και σε επόμενη συνάντηση θα υπάρχουν συγκεκριμένες απαντήσεις.

Ένα όμως κατά την γνώμη μας πρέπει να προσέξει η Δημοτική Αρχή , καλές οι προτάσεις αλλά για να απαιτεί και να προτείνει πρέπει να στηρίξει οικονομικά τους συλλόγους . Άν δεν συμβεί αυτό όλα τα υπόλοιπα είναι ἔπεα –πτερόεντα.

Στην παρευρέθησαν , εκτός της Αντιδημάρχου κας Μπαντέκα , ο Αντιδήμαρχος κος Ράντος και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κα Δρούγκα και κος Ζαμπούρας.

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Όλες οι ενότητες

© 2011 - 2017 StagonNews, Developed by NikosPap . Designed by ManosKal .Hosted by Fusioned .