Ρύθμιση για τις οφειλές δημοτών και επιχειρήσεων προς τους Δήμους

admin
admin
5 Μαΐου 2019, 14:20

Ότι, την ερχόμενη βδομάδα, το Υπ. Εσωτερικών θα καταθέσει ρύθμιση, για οφειλές δημοτών κι επιχειρήσεων προς τους Δήμους και τα νομικά πρόσωπά τους, έκανε γνωστό ο Υπουργός Εσωτερικών, Αλέξης Χαρίτσης, σε συνέντευξή του, στην εκπομπή «2η Ματιά» της ΕΡΤ1 και τη δημοσιογράφο Κατερίνα Ακριβοποπούλου.

 

Τα κυριότερα σημεία της συνέντευξης

  • Την ερχόμενη βδομάδα φέρνουμε στη Βουλή νέο πλαίσιο ρύθμισης οφειλών φυσικών προσώπων και επιχειρήσεων προς τους Δήμους και τα νομικά τους πρόσωπα. Πρόκειται για ρύθμιση – ανάσα για δεκάδες χιλιάδες νοικοκυριά και επιχειρήσεις, ενώ με τη συγκεκριμένη ρύθμιση θα ενισχυθούν και τα έσοδα των Δήμων.
  • Η ταυτόχρονη διεξαγωγή των ευρωπαϊκών, των περιφερειακών, των δημοτικών και των κοινοτικών εκλογών αποτελεί μία σύνθετη διαδικασία, την οποία καλείται να διαχειριστεί για πρώτη φορά το Υπουργείο Εσωτερικών. Η συστηματική προετοιμασία όμως έχει ξεκινήσει από τον περασμένο Οκτώβριο και συνεχίζεται ασταμάτητα μέρα και νύχτα, ώστε οι επερχόμενες εκλογικές αναμετρήσεις να είναι αδιάβλητες και να διεξαχθούν χωρίς κανένα πρόβλημα. Υπάρχουν πολλά υπηρεσιακά στελέχη, τα οποία με την εμπειρία και την τεχνογνωσία τους, βοηθούν να αντιμετωπιστούν όλα τα προβλήματα, ενώ παράλληλα εισάγουμε νέες, καινοτόμες τεχνολογίες, ώστε και η διαδικασία να είναι όσο πιο απλή γίνεται για τους ψηφοφόρους, αλλά και οι δικαστικοί αντιπρόσωποι να μπορέσουν να ασκήσουν απρόσκοπτα το λειτούργημά τους. Όλο αυτό είναι ένα δύσκολο στοίχημα, το οποίο είμαι σίγουρος ότι θα το κερδίσουμε.
  • Η καλύτερη δημοσκόπηση για εμάς είναι η ανταπόκριση του κόσμου. Καθημερινά πραγματοποιούνται δεκάδες πολιτικές συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα και η πλειοψηφία του κόσμου, οι άνθρωποι των λαϊκών στρωμάτων και της μεσαίας τάξης προσδοκά από αυτή την κυβέρνηση και από τον ΣΥΡΙΖΑ να βελτιώσει τη ζωή του. Αυτό για εμάς είναι το πιο σημαντικό.
  • Επιτυχία για τον ΣΥΡΙΖΑ σε αυτές τις ευρωεκλογές θα είναι  η νίκη. Θα επιβεβαιώσει ότι παραμένει  η πρώτη πολιτική δύναμη στη χώρα και έχω την πεποίθηση ότι αυτό θα το επιτύχει γιατί ο κόσμος ψηφίζει με το βλέμμα στο μέλλον.  Δεν υπάρχει περιθώριο αποχής. Το ζήτημα της συμμετοχής είναι πάρα πολύ σημαντικό ειδικά για τις προοδευτικές δυνάμεις που θα πρέπει να ενεργοποιήσουν τον κόσμο και την νεολαία για να πάει να ψηφίσει. Η λύση δεν είναι μία απολίτικη ή αντιπολιτική στάση, η οποία ενίοτε τροφοδοτεί τα ακροδεξιά φαινόμενα, αλλά ούτε και μια μεμψιμοιρία, ότι όλα παραμένουν ως έχουν και τίποτα δεν μπορεί να αλλάξει.
  • Είναι απαίτηση των καιρών οι νέοι άνθρωποι να αποκτήσουν μεγαλύτερο πολιτικό ρόλο. Η νεολαία σήμερα έχει πολύ περισσότερα ερεθίσματα, έχει περισσότερες δυνατότητες ενημέρωσης και πληροφόρηση και η ενεργή ενασχόλησή τους με κοινά και την πολιτική, μπορεί να προσφέρει πολλά. Η στάση του αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης για την ψήφο των 17άρηδων είναι υποκριτική. Από τη μία αντέδρασε έντονα όταν φέραμε την συγκεκριμένη ρύθμιση στην Βουλή και από την άλλη, πριν από λίγες ημέρες κάλεσε τους 17άρηδες να τον ψηφίσουν.

epoli.gr

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Όλες οι ενότητες

© 2011 - 2017 StagonNews, Developed by NikosPap . Designed by ManosKal .Hosted by Fusioned .