Πριν από λίγο : Ο Κινέζος πρόξενος στο Δημαρχείο – Δήλωσε θαυμαστής των Μετεώρων και είχε όνειρο ζωής να επισκεφθεί

Βαγγέλης Γκιάτας
Βαγγέλης Γκιάτας
14 Ιουνίου 2015, 13:05

Μια υψηλή επίσκεψη δέχθηκε πριν από λίγο  ο δήμαρχος Καλαμπάκας Χρήστος Σινάνης στο Δημαρχείο  καθώς ο  γενικός πρόξενος της Κίνας στην Ελλάδα κύριος Τζάγκ εξεδήλωσε την επιθυμία να επισκεφθεί   την Καλαμπάκα  και τα Μετέωρα .

Ο δήμαρχος ανταποκρίθηκε άμεσα στην επιθυμία αυτή του κινέζου προξένου και έτσι ο ίδιος και οι συνεργάτες του υποδέχθηκαν θερμά τον ίδιο και την συνοδεία  του στο  δημαρχείο .

Να σημειώσουμε ότι ο κ. Τζάγκ βρίσκονταν στην Λαμία όπου υπήρχε διαδικασία συνεργασίας των ΤΕΙ  με εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας του και εκεί εξέφρασε την επιθυμία να επισκεφθεί τα Μετέωρα .

Τον κ. Τζάγκ συνόδευε η σύζυγός  του και ο οδηγός  του και μέλος της εκπαιδευτικής κοινότητας των ΤΕΙ ο οποίος έκανε  και τον διερμηνέα .

Καλωσορίζοντας  τον κ. Τζάγκ ο δήμαρχος μίλησε για τους πολιτισμικούς δεσμούς που συνδέουν τις δύο χώρες καθώς η Ελλάδα θεωρείται η κοιτίδα του δυτικού πολιτισμού και η Κίνα του Ανατολικού ,ενώ ζήτησε συνεργασία με την πρεσβεία της Κίνας  στην Ελλάδα προκειμένου να δρομολογηθούν συνεργασίες στον τομέα του τουρισμού προτείνοντας αδελφοποιήσεις με κινέζικες πόλεις κάτι που ο κινέζος πρόξενος αποδέχθηκε ασμένως τονίζοντας ότι μπορεί και θέλει να βοηθήσει σημαντικά .

Επίσης προσκάλεσε τον κ, Τζάγκ , την σύζυγό   του και την οικογένειά  του να έρθουν όποτε επιθυμούν στην περιοχή και να φιλοξενηθούν από τον δήμο αλλά και να γνωρίσουν τα Μετέωρα και την ευρύτερη περιοχή κάτι που ο κινέζος πρόξενος αποδέχθηκε με χαρά .

Εντύπωση προκάλεσε στην αντιφώνηση του Κινέζου προξένου η δήλωση ότι είναι λάτρης των Μετεώρων και της περιοχής και ότι αποτελούσε όνειρο ζωής να επισκεφθεί τα Μετέωρα δηλώνοντας ευτυχισμένος που κατάφερε να έρθει στον τόπο που θαυμάζει .

Παρεμβαίνοντας ο καθηγητής των ΤΕΙ που τον συνόδευε  είπε πως δεν του έκαναν εντύπωση τόσο οι  Δελφοί , όσο τα Μετέωρα ενώ σκιαγραφώντας τον κινέζο πρόξενο μίλησε για ένα από τα ισχυρότερα πρόσωπα της Κινέζικης πρεσβείας και της χώρας  του που μπορεί να βοηθήσει αποτελεσματικά στις οποιεσδήποτε  συνεργασίες .

Επίσης αίσθηση έκανε το γεγονός ότι γνώριζε για τα εγκαίνια της βιβλιοθήκης στις 20 Ιουλίου στα οποίο  μάλιστα εξεδήλωσε την επιθυμία να είναι παρόν δηλώνοντας πως θέλει να συμβάλλει στον εμπλουτισμό της με κινέζικα βιβλία . Να τονίζουμε πως ο γιός του κ ΤΖάγκ σπουδάζει στην Αμερική και από εκεί γνωρίζει για την δωρεά της κυρίας Δημουλά .

Στη συνέχεια ο δήμαρχος παρουσίασε τους συνεργάτες του και τους εκπροσώπους φορέων και η κουβέντα συνεχίστηκε πάνω σε ζητήματα τουριστικής συνεργασίας ενώ έγινε ανταλλαγή δώρων  ενώ ο δήμαρχος συνόδευσε τον κινέζο πρόξενο στα Μετέωρα και επίσκεψη στην Ιερά Μονή Αγίου Στεφάνου

kinezos presbis (32) kinezos presbis (31) kinezos presbis (25) kinezos presbis (24) kinezos presbis (23) kinezos presbis (22) kinezos presbis (21) kinezos presbis (20) kinezos presbis (19) kinezos presbis (18) kinezos presbis (17) kinezos presbis (16) kinezos presbis (15) kinezos presbis (30) kinezos presbis (29) kinezos presbis (28) kinezos presbis (27) kinezos presbis (26) kinezos presbis (14) kinezos presbis (13) kinezos presbis (12) kinezos presbis (11) kinezos presbis (10) kinezos presbis (9) kinezos presbis (8) kinezos presbis (7) kinezos presbis (6) kinezos presbis (5) kinezos presbis (4) kinezos presbis (3) kinezos presbis (2) kinezos presbis (1)

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Όλες οι ενότητες

© 2011 - 2017 StagonNews, Developed by NikosPap . Designed by ManosKal .Hosted by Fusioned .