Πραγματοποιήθηκε στην Καλαμπάκα εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα κατά της Ανεργίας

Βαγγέλης Γκιάτας
Βαγγέλης Γκιάτας
4 Οκτωβρίου 2014, 12:04

Με σύνθημα εργαζόμενοι και άνεργοι, νέοι και γυναίκες, συνταξιούχοι, κατεβαίνουν σήμερα σε δεκάδες πόλεις της χώρας, δεύτερη ημέρα των κινητοποιήσεων και βροντοφωνάζουν «Δε θα ζήσουμε με τα ψίχουλα»! γίνονται σήμερα μεγάλες συγκεντρώσεις σε μια σειρά πόλεις σ’ όλη τη χώρα.
Σωματεία, ενώσεις αυτοαπασχολούμενων, σύλλογοι γυναικών και φορείς νεολαίας απαιτούν εδώ και τώρα την ουσιαστική προστασία των ανέργων που έχουν εγκαταλειφθεί στη μοίρα τους, απαιτούν την επαναφορά του κατώτερου μισθού στα 751 ευρώ και την υπογραφή συλλογικών συμβάσεων εργασίας, απορρίπτουν τα χαράτσια που λεηλατούν το λαϊκό εισόδημα, διεκδικούν την πλήρη εγγύηση από το κράτος όλων των συντάξεων και των παροχών των Ταμείων, κατώτερη σύνταξη στα 600 ευρώ.
Ταυτόχρονα, οι σημερινές και χτεσινές συγκεντρώσεις, οι κινητοποιήσεις έξω από γραφεία των ΟΑΕΔ και οι πρωτοβουλίες που παίρνονται σε εκατοντάδες χώρους δουλειάς από τα συνδικάτα αλλά και μαζικούς φορείς σε γειτονιές και δήμους, σε νοσοκομεία και εφορίες, όπως αναφέρουν οι συμμετέχοντες , είναι σταθερά αγωνιστικά βήματα στην πορεία προς το Πανελλαδικό Συλλαλητήριο την 1η Νοέμβρη στην Αθήνα, στο οποίο καλούν ήδη εκατοντάδες οργανώσεις απ’ όλη τη χώρα. Για να δυναμώσει η λαϊκή πάλη και η οργάνωση των ταξικών αγώνων. «Οι κάτω» να απαντήσουν στα παιχνίδια «κορυφών», προβάλλοντας τις δικές τους ανάγκες, τα δικά τους αιτήματα και απαιτήσεις, που δε χωράνε στο στενό αστικό κορσέ της ακατάσχετης εκλογολογίας που έχει στηθεί από διάφορες πλευρές.
Οι πρώτες συγκεντρώσεις έγιναν ήδη χτες σε μια σειρά πόλεις. Οι αγωνιστικές πρωτοβουλίες κλιμακώνονται στο πλαίσιο του δίμηνου δράσης, με κορύφωση το Πανελλαδικό Συλλαλητήριο την 1η Νοέμβρη στην Αθήνα.
Χτες, με αφορμή τη Μέρα Διεθνούς Δράσης της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας με θέμα την ανεργία, οργανώθηκαν από σωματεία που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ παρεμβάσεις στους κατά τόπους ΟΑΕΔ.
Στην Καλαμπάκα
Εκδήλωση – συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε στην πόλη της Καλαμπάκας και δη στην πλατεία Ρήγα Φεραίου σήμερα στις 11.00 το πρωί.
Στους παρευρισκόμενους μίλησε ο Δημοτικός Σύμβουλος κος Κεραμίδας Λεωνίδας και ο εκπρόσωπος των Επαγγελματιών Καλαμπάκας κος Ζιάκας Αθανάσιος

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΟΜΙΛΙΑ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ
ΤΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ 4 ΟΚΤΩΒΡΗ 2014

Από το σημερινό συλλαλητήριο που οργάνωσε το ΠΑΜΕ στην πολη μας, με αιχμή τα θέματα της ανεργίας, το ασφαλιστικό, τους μισθούς, τα συνδικαλιστικά δικαιώματα, απευθύνουμε το κάλεσμα σε μία μεγάλη αναμέτρηση με την πολιτική κυβέρνησης – τρόικας – πλουτοκρατίας για το σύνολο των εργατικών δικαιωμάτων.
Τα σημερινά συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ που οργανώνονται σε δεκάδες πόλης, σε όλη τη χώρα, είναι σταθμός μιας αγωνιστικής δραστηριότητας το προηγούμενο διάστημα, που συνεχίζεται, στο πλαίσιο της δίμηνης αγωνιστικής δράσης και που έχουν πάρει αποφάσεις δεκάδες συνδικάτα, εργατικά σωματεία, Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα και Λαϊκές Επιτροπές.
Το ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους και τα συνδικάτα, τους ανέργους, τη νεολαία, τις γυναίκες, τους συνταξιούχους, να προετοιμαστούν για νέα, σκληρή σύγκρουση με τους σχεδιασμούς και την πολιτική της κυβέρνησης, της ΕΕ και του κεφαλαίου.
Εργαζόμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι, νέοι, γυναίκες, αγρότες, αυτοαπασχολούμενοι, όλοι μια γροθιά!
Η επίθεση αφορά τους πάντες!
Ήρθε η ώρα να δοθεί συνολική – καταιγιστική – ενωτική
– ταξική απάντηση.
Τα «αιματοβαμμένα» πλεονάσματα, οι υποσχέσεις ΝΔ – ΠΑΣΟΚ για χαλάρωση των μέτρων, με απαίτηση του κεφαλαίου και της Ε.Ε., φέρνουν νέα αντιλαϊκή θύελλα:
 Νέα κατεδάφιση της Κοινωνικής Ασφάλισης, απαλλαγή κράτους-εργοδοσίας από τη χρηματοδότηση του.
 Νέες μειώσεις συντάξεων, αυξήσεις ορίων ηλικίας, θεμελίωση σύνταξης με 6.000 αντί 4.500 ένσημα.
 Κατάργηση Συλλογικών Συμβάσεων, νέα μείωση μισθών με γενίκευση των ατομικών συμβάσεων (κάτω από 586 Ευρώ).
 Απλήρωτοι για μήνες χιλιάδες εργαζόμενοι.
 «Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα», ψίχουλα 250 ευρώ με κατάργηση κοινωνικών επιδομάτων.
 Κατάργηση τριετιών-μείωση μισθών μέχρι 30%.
 Κατάργηση αποζημιώσεων. Απελευθέρωση ομαδικών απολύσεων.
 Επέκταση κατάργησης της Κυριακάτικης αργίας.
 Γενίκευση ελαστικής εργασίας με προγράμματα απασχόλησης-δώρο στους εργοδότες.
 Ειδικές Οικονομικές Ζώνες – κάτεργα. Αξιολόγηση και απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων.
 Ένταση φοροκυνηγητού για το λαό (π.χ. ΕΝΦΙΑ) – Μείωση φόρων στο κεφάλαιο. Ρυθμίσεις «κόκκινων δανείων» για επιχειρήσεις.

 Κυνηγητό για δάνεια της λαϊκής οικογένειας. Ιδιωτικοποιήσεις (νερό, λιμάνια κ.α.
 Απελευθέρωση ενέργειας (ΔΕΗ) με συμφωνία των κομμάτων της ΕΕ.
 Φοβούνται αντιδράσεις, επιστρατεύουν απεργούς, σχεδιάζουν κατάργηση του απεργιακού δικαιώματος.
 Η ανεργία φουντώνει, εξαθλιώνοντας εκατομμύρια, πριμοδοτώντας το κεφάλαιο με πάμφθηνα χέρια.
 Αυτοαπασχολούμενοι κλείνουν μαγαζιά, αγρότες ξεριζώνονται.

ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΓΛΥΤΩΝΕΙ.
Η ΦΤΩΧΕΙΑ ΚΑΙ Η ΑΝΕΡΓΙΑ ΘΑ ΕΞΑΠΛΩΝΟΝΤΑΙ ΡΑΓΔΑΙΑ, ΠΑΝΤΟΥ
Να μη δεχτούμε το στράγγισμα και το ξεζούμισμά μας!
Με τους αγώνες μας να επιβάλουμε το δίκιο μας.
Η απάντησή μας να κορυφωθεί στο μεγάλο Πανελλαδικό Συλλαλητήριο, το Σάββατο 1η Νοέμβρη στο Σύνταγμα στις 12.00 .
Να διαδηλώσουμε μαζικά και να βροντοφωνάξουμε:
• Δεν θα ζήσουμε με τα ψίχουλα!
• Δεν παραιτούμαστε από τα δικαιώματά μας!
• Να μην αποδεχτούμε να ζούμε με τον εφιάλτη της ανεργίας!
Εργαζόμενε – άνεργε,
ΔΕΝ είναι λάθος επιλογές όπως λένε κάθε είδους «αντι-μνημονιακοί» για να συγκαλύψουν την ευθύνη του κεφαλαίου και της Ε.Έ,, με μνημόνια διαρκείας σ’ όλες τις χώρες της.
Έχουν στόχο: φθηνότερη εργατική δύναμη – κίνητρο για περισσότερα κέρδη και ανταγωνιστικότητα.
Γι’ αυτήν χάνονται και δεν σώζονται δουλειές, τσακίζονται μισθοί και δικαιώματα. Αυτή φέρνει ανταγωνισμούς για αγορές και κέρδη, ακόμα και με πολέμους (Παλαιστίνη, Ιράκ, Ουκρανία).
Αυτά τα πληρώνουν οι λαοί με αίμα, με φτώχεια με τεράστιες επιπτώσεις
Ο λαός δεν έχει συμφέρον από εμπλοκή σ’ αυτούς τους ανταγωνισμούς.
Η ανταγωνιστικότητα του κεφαλαίου ΔΕΝ είναι σύνθημα μας.
Την πληρώνουμε με θυσίες δίχως τέλος. Είτε η «ανάπτυξη» της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, είτε η «παραγωγική ανασυγκρότηση» του ΣΥΡΙΖΑ και άλλων «αντιμνημονιακών» είναι ανάπτυξη προς όφελος του κεφαλαίου και όχι των εργαζόμενων.
Στρατηγική της ανταγωνιστικότητας είναι το ευαγγέλιο της Ε.Ε. για να ενισχύσει τη θέση των μονοπωλίων της απέναντι στον παγκόσμιο ανταγωνισμό. Γι’ αυτό, η επόμενη ημέρα, συνολικά για την εργατική τάξη και ειδικά για τους νέους, όταν και εφόσον αυτή έρθει, δε θα εξαλείψει ούτε την υψηλή ανεργία, ούτε την περιστασιακή εργασία και την υπαπασχόληση, ούτε τους μισθούς πείνας.
Ζητούν την λαϊκή συναίνεση με ψευτο-υποσχέσεις και δίνουν εγγυήσεις στο κεφάλαιο για νέα προνόμια.
Κέρδη και σφαγή του λαού, συμβαδίζουν.
Κέρδη και λαϊκή ευημερία ΔΕΝ συμβαδίζουν.

Είναι κοροϊδία ότι δεν θα παρθούν άλλα μέτρα, θα ξαναγυρίσουμε στη κατάσταση πριν τη κρίση, η επαναδιαπραγμάτευση του χρέους.
Ότι περισσέψει από ένα κούρεμα του θα γεμίσει τα ταμεία των εργοδοτών όπως η μείωση φόρων και εισφορών τους, οι κρατικές επιδοτήσεις.
Ο λαός μόνιμα στη φτώχεια για στήριξη όποιων επενδύσεων για ελάχιστες θέσεις δουλειάς.
Όσο η οικονομία δουλεύει για τα κέρδη και όχι για τις λαϊκές ανάγκες, ανεξάρτητα από κυβέρνηση, ο λαός δεν θα δει «άσπρη μέρα».

Εργαζόμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι, νέοι, γυναίκες, αγρότες, αυτοαπασχολούμενοι,

Όλο το προηγούμενο διάστημα πάρθηκαν μέτρα που μας εξαθλίωσαν.
Στο «σοκ και δέος» της επίθεσης που δεχτήκαμε, απαντάμε οργανωμένα.
Χρειάζεται να προετοιμαστούμε, να ανασυνταχθούμε .
Χρειάζεται αγώνες επιθετικοί, μαζικοί, συνεχείς, καλύτερα οργανωμένοι!
Δεν πάμε για να ανακόψουμε μόνο την επίθεση!
Πάμε και για να αποσπάσουμε, να κερδίσουμε. Από εμάς εξαρτάται!
Ούτε η τσιμουδιά, ούτε η αναμονή, ούτε οι κυβερνητικές εναλλαγές θα προσφέρουν λύτρωση ή άμεση ανακούφιση. Τα μέτρα παραμένουν, τρώνε τα σωθικά μας.
Η λύση βρίσκεται μόνο στους ταξικούς αγώνες, στις διεκδικήσεις, στην αλληλεγγύη, στην καθολική σύγκρουση σε όλα τα επίπεδα!
Η λύση βρίσκεται στην οργάνωση, στη μαζικότητα, στο δίκιο μας.
Αν δεν το κάνουμε τώρα η ανεργία και η φτώχεια θα αγριέψουν ακόμα περισσότερο.

Εργαζόμενε, άνεργε, νέα, νέε,
Είναι ώρα ατομικής και συλλογικής ευθύνης!

Μην αρκείσαι στο μικρότερο κακό. Προετοιμάζεις το χειρότερο. Οι αντίπαλοι δεν χορταίνουν θυσίες. Η ανοχή και η σιωπή δεν ωφέλησαν.
Το μαρτυρούν το 1,5 εκατομμύριο άνεργοι. Μη μειώνεις τις απαιτήσεις σου. Αυτός ο κατήφορος δεν έχει τελειωμό. Μην περιμένεις λύσεις με μια άλλη κυβέρνηση που θα έχει τους ίδιους άξονες πολιτικής.
Να τους τρομάξουμε με την ενότητά μας. Να τους αναγκάσουμε σε υποχώρηση!
Αυτή η μάχη, μας χωρά και μας αφορά όλους!
Όλοι για έναν και ένας για όλους!

Πριν απ’ όλα χωράει τον άνεργο που οδηγείται στην εξαθλίωση, και αντί για αξιοπρέπεια και δουλειά λαμβάνει υποσχέσεις και 5μηνες κακοπληρωμένες ανάσες, τον άνεργο που μένει εκτός επιδότησης για χρόνια, τον άνεργο των 360 ευρώ.
Χωράει τον εργαζόμενο των 586 και των 511 ευρώ, τον εργαζόμενο που είδε το μισθό του να κάνει φτερά, τον εργαζόμενο που δεν πληρώνεται κανονικά.

Χωράει τον εργαζόμενο που εξαναγκάζεται να εργαστεί σε συνθήκες μαύρης εργασίας, χωρίς ένσημα, τον εργαζόμενο που παίζει τη ζωή του κορόνα – γράμματα και δουλεύει χωρίς μέτρα ασφαλείας επειδή αυτά «κοστίζουν».
Χωράει τον εργαζόμενο που εξαναγκάζεται να «συμφωνήσει» να δουλεύει οκτώ ώρες και να πληρώνεται τις δύο, τον εργαζόμενο που πιάνει δουλειά για ένα μήνα και μένει «όμηρος» μήπως και του ανανεώσουν τη σύμβαση.
Τον συνταξιούχο που καταδικάζεται να ζήσει με ένα ξεροκόμματο, τον εργαζόμενο που εξαναγκάζεται να δουλεύει μέχρι να πεθάνει.
Αφορά το σύνολο των εργατικών – λαϊκών οικογενειών!
Είμαστε οι εκμεταλλευόμενοι και είναι οι εκμεταλλευτές

Ασίγαστος, καθημερινός αγώνας για τα άμεσα πιεστικά προβλήματα.
Για την ουσιαστική προστασία των ανέργων.
Για το μισθό και το μεροκάματο, τις απολύσεις. Για ανθρώπινες συντάξεις. Για δωρεάν υγεία και παιδεία για όλους.
Όμως δεν φτάνει μόνο αυτό. Δεν σταματάνε τον κατήφορο.

Το ΠΑΜΕ απέναντι στην επίθεση της κυβέρνησης και τρόικα που αποφασίζουν νέα αντεργατικά και αντιασφαλιστικά μέτρα, έχει προιδοπηείσει:
Να μην τολμήσουν να αγγίξουν το ασφαλιστικό. Είναι αιτία πολέμου!
Να μη διανοηθούν να απελευθερώσουν τις απολύσεις.
Ούτε να σκεφτούν να ακουμπήσουν τις συνδικαλιστικές οργανώσεις, τις συνδικαλιστικές ελευθερίες και το δικαίωμα στην απεργία.
Κεφαλαιοκράτες και κυβέρνηση θα μας βρίσκουν συνεχώς μπροστά τους!
Το ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους, τα λαϊκά στρώματα, τις συνδικαλιστικές οργανώσεις να προετοιμαστούν για σκληρή αναμέτρηση.
Να μην επιτρέψουμε να γκρεμίσουν το όποιο ασφαλιστικό δικαίωμα απέμεινε!
Το Ασφαλιστικό, η ιατροφαρμακευτική και νοσοκομειακή περίθαλψη, οι συντάξεις, αφορούν όλους τους εργαζόμενους, τους ανέργους, τους συνταξιούχους. Κυβέρνηση και Ε. Ε. προχωράνε βήμα – βήμα τη συντριβή και τη διάλυση της σύνταξης, την καταστροφή της όποιας κοινωνικής δομής υπήρχε.
Στόχος των βιομηχάνων, των εφοπλιστών, των επιχειρηματιών και του κράτους τους, είναι να απαλλαγούν από το δήθεν κόστος της Κοινωνικής Ασφάλισης, από την όποια υποχρέωση έχουν απέναντι στους μοναδικούς παραγωγούς του πλούτου, τους εργαζόμενους και τους απόμαχους της δουλειάς.
Οι καθημερινοί αγώνες για επιμέρους βελτιώσεις ή παρεμπόδιση των χειρότερων για να είναι αποτελεσματικοί πρέπει να στοχεύουν στην ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών, στη κατάργηση των μονοπωλίων, της εκμετάλλευσης, να ανοίγουν το δρόμο για να χτυπηθεί τη αιτία του κακού στη ρίζα του :
• Ούτε 1 Ευρώ για το χρέος που δεν χρωστά ο λαός μας. Μονομερής συνολική διαγραφή του.
• Αποδέσμευση από τη λυκοφωλιά της Ε. Έ. των μνημονίων διαρκείας.
• Κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής.

ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΜΕ
ΤΩΡΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ Η ΤΑΞΙΚΗ ΑΝΑΣΥΝΤΑΞΗ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ

Με ενότητα της εργατικής τάξης μας, με βάση τα ενιαία συμφέροντα της, σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, θα συσπειρώνει ενάντια στη καπιταλιστική εργοδοσία, τους νόμους και το κράτος της, θα οξύνει τους τριγμούς του συστήματος.
Απαλλαγμένη από την επιρροή εργοδοσίας, κυβερνήσεων, Ε.Ε
Θα συγκρούεται με την εργοδοσία στο χώρο δουλειάς, στο κλάδο, στη περιοχή, στη κοινωνία.
Θα συγκρούεται με την Ευρωπαϊκή Ένωση και τα κόμματα της.
Θα απομονώνει παλιούς και νέους εργατοπατέρες που θέλουν να μας υποτάξουν στην εναλλαγή κυβερνήσεων, χωρίς να αλλάζει τίποτα.
Δεν είναι λύση ο «νέος κυβερνητικός συνδικαλισμός» που στήνεται από τον ΣΥΡΙΖΑ με τα σαπισμένα υλικά του παλιού για να υποτάξει τους εργαζόμενους σε μια άλλη κυβέρνηση με την ίδια πολιτική.
Θα απομονώνει τη ναζιστική Χρυσή Αυγή που στέκεται «σούζα» μπροστά στην εργοδοσία, ψηφίζει τα προνόμιά της, τρομοκρατεί όποιον εργάτη σηκώνει κεφάλι.
Θα αλλάζει συσχετισμούς, θα δυναμώνει το ΠΑΜΕ σε κάθε χώρο δουλειάς, κάθε κλάδο, κάθε συνδικάτο.
Με μαζικά συνδικάτα, με συλλογική λειτουργία και δράση για όλα τα προβλήματα της λαϊκής οικογένειας.
Με γερή οργάνωση στους χώρους δουλειάς – σχέδιο – συντονισμό – αποφασιστικότητα στη πάλη.
Κίνημα που θα προσανατολίζεται στο μοναδικό δρόμο για την ανατροπή αυτής της πολιτικής, για τη λαϊκή ευημερία :
ΛΑΪΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ εργατών, ανέργων, συνταξιούχων, αυτοαπασχολούμενων και μικρούς ΕΒΕ, με τη φτωχομεσαία αγροτιά, τις γυναίκες και τους νέους από τα λαϊκά στρώματα. ΜΕ ΠΑΜΕ – ΠΑΣΕΒΕ – ΠΑΣΥ – ΟΓΕ – ΜΑΣ
ΛΑΪΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ σε κάθε κλάδο, σε κάθε γειτονιά με λαϊκές επιτροπές.
Με κοινή πάλη για τα κοινά προβλήματα και όχι για τα συμφέροντα άλλων. Αυτή δίνει την αποτελεσματικότητα στους αγώνες.
Με ΑΛΛΗΛΕΓΓΎΗ και ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ σε καθένα που έχει πρόβλημα, σε καθένα που σηκώνει κεφάλι.
Σ’ αυτήν την κατεύθυνση, το πανελλαδικό συλλαλητήριο την 1η Νοέμβρη, μπορεί και πρέπει να βάλει σε κίνηση περισσότερους εργαζόμενους, άνεργους και λαϊκούς ανθρώπους, να συσπειρώσει νέες δυνάμεις.

Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΤΑΞΗ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΙΟ – ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ.
ΟΛΟΙ ΤΩΡΑ ΣΤΗΝ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ.

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Όλες οι ενότητες

© 2011 - 2017 StagonNews, Developed by NikosPap . Designed by ManosKal .Hosted by Fusioned .