Πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στην Βασιλική Καλαμπάκας – Έργα ανάπλασης 600 χιλιάδων στην Τοπική Κοινότητα μέσα από το πρόγραμμα LEADER

Βαγγέλης Γκιάτας
Βαγγέλης Γκιάτας
6 Οκτωβρίου 2014, 11:00

¨Μυστική¨ σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στην Τοπική Κοινότητα Βασιλικής και στο κατάστημα του πρώην Δήμου Βασιλικής , το περασμένο Σάββατο.
Στην σύσκεψη συμμετείχαν ο Δήμαρχος Καλαμπάκας κος Σινάνης , ο Δημοτικός Σύμβουλος κος Ντελλής , η Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας κα Κολώνα και Μηχανικός του Δήμου.
Η συνάντηση αυτή είχε ως θέμα συζήτησης την ένταξη ενός έργου του χωριού που η νέα Δημοτική Αρχή προσπαθεί να εντάξει στην 3η προκήρυξη του προγράμματος LEADER .
Το έργο αφορά ανάπλαση χώρου στο κέντρο της Βασιλικής και θα πρέπει ο Δήμος να κινηθεί γρήγορα για να προλάβει την ημερομηνία 17 Οκτώβρη που είναι καταληκτική.
Τα χρήματα που μπορούν να διατεθούν για το συγκεκριμένο έργο φθάνουν μέχρι και το ποσό των 600 χιλιάδων ευρώ και ο Δήμος θα πρέπει σε πρώτη φάση να συντάξει και να παρουσιάσει μελέτη αισθητικής ανάπλασης του έργου.
Ήδη στο ίδιο πρόγραμμα και στην προηγούμενη προκήρυξη έχουν ενταχθεί άλλα τρία έργα που αφορούν αναπλάσεις σε Θεόπετρα, Κρανιά Ασπροποτάμου και Τζούρτζια Ασπροποτάμου ( περιοχές που χρηματοδοτεί το πρόγραμμα LEADER), έργα προϋπολογισμού 500 χιλιάδων.
Όπως δήλωσε στην στήλη μας ο Διευθυντής του ΚΕΝΑΚΑΠ κος Πάτρας η νέα Δημοτική Αρχή Καλαμπάκας έχει αλλάξει τον προγραμματισμό των έργων που θα χρηματοδοτηθούν από το ΚΕΝΑΚΑΠ και για τον λόγο πρέπει να ¨τρέξει ¨αν θέλει να προλάβει τις ημερομηνίες.
Πάντως ο Δημοτικός Σύμβουλος ( και πρώην Αντιδήμαρχος) κος Λύπας Δημήτριος , καταγόμενος από την Βασιλική . δήλωσε δυσαρεστημένο που δεν καλέστηκε να συμμετέχει στην συγκεκριμένη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο χωριό του.

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Όλες οι ενότητες

© 2011 - 2017 StagonNews, Developed by NikosPap . Designed by ManosKal .Hosted by Fusioned .