Πραγματοποιήθηκε συνάντηση της Ομάδας Πρωτοβουλίας Χασιωτών με τους φορείς που συναποτελούν την Ένωση Πολιτιστικών Συλλόγων Χασίων

admin
admin
10 Δεκεμβρίου 2015, 20:34

Σήμερα Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2015 στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Καλαμπάκας συναντήθηκαν τα μέλη της Διοικούσας Επιτροπής της Ομάδας Πρωτοβουλίας Χασιωτών ΜΕ τα μέλη των Διοικήσεων των Πολιτιστικών Συλλόγων Χασίων που συναποτελούν την Ένωση Πολιτιστικών Συλλόγων Χασίων με αντικείμενο συζήτησης την πρωτοβουλία από πλευράς της Ομάδας Πρωτοβουλίας αναφορικά με την αξιοποίηση τη μελέτης του αναρριχητικού Κέντρου Χασίων .
Στο ξεκίνημα της συζήτησης έγινε ενημέρωση από τον Πρόεδρο της Δ.Ε της Ομάδας Πρωτοβουλίας Γιάννη Καραθανάση σε ότι αφορά τα αποτελέσματα των συναντήσεων που είχε η Δ.Ε με θεσμικούς παράγοντες και τις εξελίξεις που διαγράφονται για το εν λόγω έργο (Αναρριχητικό Κέντρο Χασίων ) .
Ακολούθησαν τοποθετήσεις , ερωτήσεις και διευκρινήσεις από μεριάς πολιτιστικών συλλόγων με τια ανάλογες απαντήσεις .
Το κοινό συμπέρασμα της συνάντησης συνοψίζεται στα εξής :
1.Η Ομάδα Πρωτοβουλίας Χασιωτών και οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι της Ένωσης συμφωνούν και στηρίζουν την αξιοποίηση της μελέτης για το Αναρριχητικό Κέντρο Χασίων στην συστάδα των βράχων στην περιοχή Γάβρου & Αγίου Δημητρίου .
2. Η λειτουργία του Αναρριχητικού κέντρου Χασίων θα δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για αναβάθμιση της περιοχής των Χασίων δεδομένου ότι συγκεντρώνει ισχυρά συγκριτικά πλεονεκτήματα ιδανικά για την ανάπτυξη των εναλλακτικών μορφών τουρισμού .
3.Η λειτουργία του αναρριχητικού Κέντρου Χασίων θα αυξήσει το τουριστικό ενδιαφέρον στην περιοχή και θα συμβάλλει στην επέκταση του χρόνου παραμονής των επισκεπτών στην περιοχή μας .
4. Το συγκεκριμένο έργο δεν λειτουργεί ανταγωνιστικά προς την Καλαμπάκα καθώς αφ΄ ενός στα Χάσια δεν υπάρχουν υποδομές υποδοχής και φιλοξενίας και αφ΄ ετέρου η απόσταση είναι πολύ μικρή .
5.Ως τοπικοί φορείς θεωρούμε πως το εν λόγω έργο είναι και ώριμο και επιλέξιμο και αναγκαίο για τον τοπικό τουρισμό και την τοπική ανάπτυξη .
6. Είναι εύκολη η ένταξη χρηματοδότησης καθώς οι κύριοι φορείς (Δήμος , Περιφέρεια ) συμφωνούν στο έργο αλλά και γιατί οι παρεμβάσεις που έχουν γίνει από πλευράς της Ομάδας Πρωτοβουλίας Χασιωτών δημιούργησαν τις προϋποθέσεις για την λήψη της σχετικής απόφασης .
7. Η ένταξη και η υλοποίηση του έργου υπηρετεί την αναγκαιότητα ισόρροπης ανάπτυξης του Δήμου και της περιοχής , αναγκαία προϋπόθεση για την ολοκληρωμένη αειφόρο τοπική ανάπτυξη .
8. Καλούμε τον Δήμαρχο Χρήστο Σινάνη και τον Αντιπεριφερειάρχη Χρήστο Μιχαλάκη να αναλάβουν κοινή προσπάθεια για ένταξη χρηματοδότηση της μελέτης .
Χάσια Καλαμπάκας Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2015
Οι φορείς

ΟΜΑΔΑ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΧΑΣΙΩΤΩΝ ΕΝΩΣΗ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΧΑΣΙΩΝ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ Δ.Ε Ο ΣΥΝΤΟΝΙΣΗΣ

xasiotes anarixitiko (7) xasiotes anarixitiko (6) xasiotes anarixitiko (5) xasiotes anarixitiko (3) xasiotes anarixitiko (2) xasiotes anarixitiko (1)

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Όλες οι ενότητες

© 2011 - 2017 StagonNews, Developed by NikosPap . Designed by ManosKal .Hosted by Fusioned .