Πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Βασιλική-Εκδήλωση μνήμης για τους 24 εκτελεσθέντες από τα Γερμανικά στρατεύματα κατοχής το 1944

Βαγγέλης Γκιάτας
Βαγγέλης Γκιάτας
22 Σεπτεμβρίου 2019, 11:49

Εκδηλώσεις μνήμης πραγματοποιήθηκαν σήμερα Κυριακή  στη Βασιλική , προκειμένου να τιμηθούν οι 24 Βασιλικιώτες που στις 24 Σεπτεμβρίου 1944 εκτελέστηκαν από τα Γερμανικά στρατεύματα κατοχής στην περιοχή «προφήτης Ηλίας» Καλαμπάκας κατά τρόπο που συνιστά έγκλημα πολέμου και ασέβεια στην αξία της ζωής και του ανθρώπου αφού πριν την εκτέλεση ανάγκασαν , με την απειλή των όπλων , τους κρατούμενους να ανοίξουν ομαδικό τάφο .
Μετά τη Θεία Λειτουργία που τελέστηκε   στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου όλοι υπό του π. Σωτηρίου Χαρίση ,  οι κάτοικοι του χωριού  εν πομπή  μετέβησαν στην πλατεία «Kλαθμώνος» , όπου στο μνημείο είναι γραμμένα τα ονόματα των 23 εκτελεσθέντων Βασιλικιωτών , προκειμένου να τιμήσουν την μνήμη τους και την θυσιαστική προσφορά τους προς την πατρίδα .
Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν στις 10.30  με επιμνημόσυνη Δέηση που τέλεσε ο π. Σωτήριος Χαρίσης όπου ο ίδιος εκφώνησε και το χρονικό της ημέρας , ομιλία από την Διευθύντρια του Σχολείου κα Δημουλά , προσκλητήριο εκτελεσθέντων, κατάθεση Στεφάνων , ενός λεπτού σιγή , Εθνικός  Ύμνος.

Μεταξύ των παρευρισκόμενων οι Βουλευτές του Νομού κκ. Λιούτας και Παπακώστα , ο Δήμαρχος Μετεώρων κος Αλέκος , ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης κος Μπάρδας , ο πρώην Δήμαρχος κος Σινάνης , Αντιδήμαρχοι , Δημοτικοί Σύμβουλοι κ. άλλοι.

  • ΕΥΘΥΒΟΛΟΣ

    Είναι αλήθεια πως η Δημοτική Αρχή δημιουργεί νέα «ήθη» στον εορτασμό των τοπικών επετείων μνήμης! Το γεγονός της απουσίας χαιρετισμών, υποδηλώνει άραγε απαξίωση του γεγονότος του Ολοκαυτώματος της Βασιλικής ή απλή ανικανότητα της Δημοτικής Αρχής να
    διοργανώσει μια σωστή τελετή, ώστε να αποδοθεί ο ελάχιστος φόρος τιμής σε ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους στη διάρκεια του πολέμου.
    Νέοι καιροί, νέα ήθη!

Όλες οι ενότητες

© 2011 - 2017 StagonNews, Developed by NikosPap . Designed by ManosKal .Hosted by Fusioned .