Πλήθος πιστών και φέτος στον Εσπερινό στην Ιερά Μονή Βυτουμά

Βαγγέλης Γκιάτας
Βαγγέλης Γκιάτας
14 Αυγούστου 2019, 20:44

Πλήθος πιστών από την Καλαμπάκα , τα Τρίκαλα αλλά και την ευρύτερη περιοχή  βρέθηκαν στο Μοναστήρι της Κοιμήσεως Θεοτόκου Βυτουμά , συμμετέχοντας στις ιερές ακολουθίες της μονής για την κοίμηση της Θεοτόκου .

Ενδεικτικό της κοσμοσυρροής η τεράστια ανθρώπινη ουρά των πιστών που με καρτερία και με πίστη μεγάλη ανέμεναν υπομονετικά να ανάψουν το κεράκι στη χάρη της και να προσκυνήσουν την σεπτή εικόνα της Παναγιάς .

Τελέστηκε  ο μέγας εσπερινός και στη συνέχεια εψάλησαν προ του επιταφίου τα εγκώμια της Θεοτόκου για να ακολουθήσει η περιφορά του επιταφίου .

Αύριο θα τελεστεί πανηγυρική θεία λειτουργία χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Πισιδίας κ. Σωτηρίου , που αποτελεί και την κορύφωση των τριήμερων εορταστικών εκδηλώσεων της μονής με την ευκαιρία της Κοίμησης της Θεοτόκου .

Να πούμε ότι τους προσκυνητές υποδέχονταν η Ηγουμένη Θεοκτίστη ενώ την ακολουθία του εσπερινού ετεέσθη πλήθος Ιερέων της Μητροπόλεως Σταγών και Μετεώρων , .
Εμείς να τονίσουμε την μεγάλη αγάπη που τρέφει ο λαός της περιοχής μας για την Παναγιά Βυτουμά αλλά και για το μοναστήρι της καθώς αποτελεί μια πνευματική έπαλξη με σημαντικό κοινωνικό έργο στην περιοχή και αποτελούσε παράδοση που έρχεται από το ιστορικό βάθος οι επισκέπτες να διανυκτερεύουν στο μοναστήρι και να παρακολουθούν με δέος τις ιερές ακολουθίες που τελούνταν όλο το βράδυ .

 

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Όλες οι ενότητες

© 2011 - 2017 StagonNews, Developed by NikosPap . Designed by ManosKal .Hosted by Fusioned .