Με ενέργειες του Μιχαλάκη αποκαθίσταται ο δρόμος που οδηγεί στο Σπήλαιο της Θεόπετρα

Νικόλαος Γκιάτας(Μούρης)
11 Δεκεμβρίου 2015, 13:41

Ανεστάλη η  λειτουργία του σπηλαίου Θεόπετρας για περισσότερο από 50 ημέρες , και  μετά από μια κακοκαιρία ( δυνατή νεροποντή ) που είχε πλήξει την περιοχή.

Η δυνατή βροχόπτωση είχε ως αποτέλεσμα να καταστραφεί ο δρόμος σε ένα μεγάλο κομμάτι, από  τις  κατολισθήσεις και την αποκόλληση οδοστρώματος.

Συνεργεία του Δήμου Καλαμπάκας είχαν  προχωρήσει στην εν μέρει αποκατάσταση των ζημιών , ωστόσο όπως μας είχε ενημερώσει  ο Αντιδήμαρχος κ. Βουρλίτσης, δεν έχει γίνει πλήρης αποκατάσταση .

Σε τελευταία κουβέντα που είχαμε με τον Δήμαρχο Καλαμπάκας κο Σινάνη , μας ενημέρωσε ότι η αποκατάσταση είναι δύσκολη και χρειάζονταν πολλά χρήματα , πράγμα που ο Δήμος αδυνατούσε.

Ανέλαβε ο Αντιπεριφερειάρχης

Ο Αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων κος Μιχαλάκης ενημερώθηκε για το θέμα και το γεγονός ότι το σπήλαιο είναι κλειστό για τόσες ημέρες . Αμέσως ενημέρωσε τον Περιφερειάρχη κος Αγοραστό και από κοινού αποφάσισαν ότι αυτό το μνημείο έπρεπε να ανοίξει και πάλι , αφού πολλοί επισκέπτες έρχονταν στην περιοχή ( και από μακριά ) , αλλά έφευγαν απογοητευμένοι.

Από σήμερα το πρωί άρχισε η απομάκρυνση των φερτών υλικών για την διάνοιξη του οδοστρώματος, αμέσως μετά θα γίνει ένα μεγάλο τοιχίο για να συγκρατεί τα χώματα και θα αποκατασταθεί πλήρων με ασφαλτόστρωση.

Το γεγονός εξελήφθη με τα θετικότερα  σχόλια όχι μόνο από της Διοικούντες τον Δήμο Καλαμπάκας αλλά και από τους Κατοίκους. Γιατί μπορεί να λειτουργεί το Παλαιοντολογικό Μουσείο με τα ευρήματα του Σπηλαίου στην είσοδο της Θεόπετρας , αλλά αν κάποιος δεν έχει νόημα αν κάποιος δεν μπορεί να τα επισκεφτεί από κοινού.

 

 

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Όλες οι ενότητες

© 2011 - 2017 StagonNews, Developed by NikosPap . Designed by ManosKal .Hosted by Fusioned .