ΤΑΚΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ – ΚΙΝΑΛ και Αντιπολίτευση ?

admin
admin
14 Αυγούστου 2019, 12:50

Στις σημερινές  συνθήκες πού έχουν δημιουργηθεί  το Κ.ΙΝ.Α.Λ  με τις συνιστώσες του έχει λόγω  ύπαρξης?

Συνάδει μια κεντροαριστερή έλασσον  αντιπολίτευση  να είναι και λίγο φιλοκυβερνητική και συγχρόνως  να συναγωνίζεται ασθμαίνοντας  τον Σ.Υ.Ρ.Ι. Ζ.Α  στην γνωστή επαναστατική γυμναστική του?

Είναι άραγε σήμερα προοδευτικό  να στηρίζουμε το κοινωνικό κράτος  και τις συντάξεις με υπερδανεισμό όπως γίνονταν τα τελευταία χρόνια χρεοκοπώντας την χώρα  και συγχρόνως υπονομεύοντας το μέλλον των νέων γενεών?

Σήμερα διαπιστώνουμε πώς τα σοσιαλδημοκρατικά κόμματα στην Ευρώπη είτε έχουν εξαφανιστεί είτε έχουν συρρικνωθεί   δραματικά..

Τα κοινωνικά λαϊκά  στρώματα  που αποτελούσαν για δεκαετίες το σημείο αναφοράς των ανωτέρω κομμάτων έχουν στραφεί στην λαϊκίστικες  υπεραπλουστεύσεις  σύγχρονων δημαγωγών..

Σίγουρα δεν πρέπει βεβαίως  να αγνοήσουμε    πώς  ο πλούτος  όλο και περισσότερο συσσωρεύεται  στα χέρια άπληστων μετόχων που διαφεντεύουν τον κόσμο μέσω απρόσωπων  -ανώνυμων εταιρειών..

Και για να επανέλθω στα του Κ.Ι.Ν.Α.Λ   ? άραγε τα ποσοστά του θα πρέπει να ικανοποιούν όσους πιστεύουν στον  χώρο αυτό ?

Όλα αυτά θυμίζουν κατ αντιστοιχία τους μουσικούς του<< ΤΙΤΑΝΙΚΟΥ >>πού ενώ το πλοίο βυθιζόταν  αυτοί συνέχιζαν να διασκεδάζουν τους πανικόβλητους επιβάτες..

Αν  η ηγεσία του ανωτέρου χώρου δεν αντιληφτεί γρήγορα  το μέγεθος της πολιτικής ανεπάρκειας της , η τάση για επιστροφή σε εποχές δικομματισμού θα επιστρέψει..

Είμαστε δυστυχώς μια βαθιά  πολωμένη και αντικρουόμενη διχαστική κοινωνία ,με  δύο ακραία ρεύματα που  αδυνατούν να παρακολουθήσουν τις επιταγές των καιρών .

Για αυτό είναι επιτακτική η ανάγκη  ο τρίτος –κοινωνικός πόλος να εκφραστεί από ένα σύγχρονο κεντροαριστερό κόμμα απαλλαγμένο από τις αμαρτίες του παρελθόντος ,μιλώντας  και προτάσσοντας  τα προβλήματα που απασχολούν τα δυναμικά κοινωνικά στρώματα και της νέες γενεές..

Και για να ατενίσουμε με περισσότερη αισιοδοξία –ελπίδα και προοπτική  το μέλλον αυτής της χώρας ,θα  αναφέρω χαριτολογώντας  το γνωστό :

<<Οι φτωχοί φταίνε για τη φτώχεια τους αλλά και για τη φτώχεια γενικά. Σ’ αυτούς η κοινωνία δεν οφείλει τίποτα. Ο κοινωνικός αυτοματισμός είναι το πρόβλημα και όχι ο νεοφιλελευθερισμός.>> σύμφωνα με την νεοσυντηρική  απόψη που θέλουν να μας πλασάρουν στα πλαίσια της ασύδοτης παγκοσμιοποίησης …

ΟΣΟΙ ΔΕΝ ΞΕΓΕΛΙΟΜΑΣΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΤΟΧΗ……ΑΝΑΖΗΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΟΧΗ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Όλες οι ενότητες

© 2011 - 2017 StagonNews, Developed by NikosPap . Designed by ManosKal .Hosted by Fusioned .