Καλιφόρνια: Τουλάχιστον 14 νεκροί από την ένοπλη επίθεση

admin
admin
3 Δεκεμβρίου 2015, 02:46

Τουλάχιστον 14 νεκροί και 14 τραυματίες είναι μέχρι στιγμής ο απολογισμός της ένοπλης επίθεσης που σημειώθηκε στο Σαν Μπερναρντίνο στη νότια Καλιφόρνια, σε κέντρο για άτομα με ειδικές ανάγκες.

Ο εκπρόσωπος της αστυνομίας του Σαν Μπερναντίνο εκτίμησε ότι οι δράστες, οι οποίοι αναζητώνται, είναι τρεις, επισημαίνοντας ότι ήταν βαριά οπλισμένοι και φορούσαν στρατιωτικά αλεξίσφαιρα γιλέκα. Σύμφωνα με πληροφορίες της Αστυνομίας οι ένοπλοι πρόλαβαν και εγκατέλειψαν το σημείο της επίθεσης πριν την άφιξη της αστυνομίας με ένα σκουρόχρωμο αυτοκίνητο.

Ο αρχηγός Αστυνομίας Τζάροντ Μπάργκουαν δήλωσε ότι δεν έχουν γίνει γνωστά τα κίνητρα της επίιθεσης, η οποία έγινε σε περίπου 11:00πμ στο αποκαλούμενο «Inland Regional Center»,, περίπου 100χλμ. ανατολικά του Λος Άντζελες.

«Δεν έχουμε καμία πληροφορία μέχρι στιγμής ότι το περισατικό σχετίζεται με την τρομοκρατία, με την συνήθη έννοια που αποδίδει σε αυτή ο κόσμος» ανέφερε, εκτιμώντας πως προφανώς πρόκειται για μία κατάσταση τρομοκρατίας εγχώριου τύπου.

«Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να θεωρήσουμε ότι αυτό είναι κάτι που απλά συμβαίνει» δήλωσε ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα και κάλεσε να επικαρτήσει η κοινή λογική στους νόμους περί όπλων. Αντίστοιχα, η Χϊλαρι Κλίντον δήλωσε μέσω Twitter: «Αρνούμαι να δεχτώ ότι αυτό είναι φυσιολογικό. Πρέπει να λάβουμε μέτρα για να βάλουμε τέλος στην ένοπλη βία».

Οι πρώτες εικόνες που μεταδόθηκαν από το CNN έδειχναν τον κόσμο να βγαίνει από τον οργανισμό με τα χέρια ψηλά ενώ η αστυνομία είχε περικυκλώσει το κτίριο.in.gr

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Όλες οι ενότητες

© 2011 - 2017 StagonNews, Developed by NikosPap . Designed by ManosKal .Hosted by Fusioned .