Καλαμπακιώτικα με τον Γρηγόρη Καλύβα

Γρηγόρης Γ. Καλύβας
Γρηγόρης Γ. Καλύβας
18 Δεκεμβρίου 2015, 08:19

***Στη σκιά των βράχων

_Κώστα , να σου ζήσει , να την χαίρεσαι , βοήθειά σου και σ΄ ανώτερα , έπεσαν βροχή οι ευχές στον Αντιδήμαρχο Κώστα Ράντο από γνωστό Καλαμπακιώτη που την Δευτέρα γυρόφερνε στο δημαρχείο .

_Αγαπητέ μου , σ΄ ευχαριστώ για τις ευχές σου αλλά πόθεν πως ;

_Βρε Αντιδήμαρχε , τί δεν καταλαβέντζ , πλάκα μου κάνεις ; Εδώ διάβασα ότι χάρην των όσων έκανες για εκείνην την αίθουσα θα την πουν «Ράντιο» αίθουσα . Λίγο το έχεις αυτό ;

_Ά…ααα , γι΄ αυτό λες ;

_Εμ  για ποιο άλλο ; Υπάρχει άλλο ;

_Μα τόσο έργο που έχουμε παράγει σαν δημοτική αρχή αυτό  βρήκες να επισημάνεις εσύ ;

_Τι να σου πω , αν σου πω  ,ποιο έργο ;  θα με πεις εγκάθετο , αν σου πω μπράβο για το τεράστιο έργο και μ΄ ακούσει κανένας , θα με πει συνοδοιπόρο   της δημοτικής αρχής . Εδώ η δλιά είναι  ούτε το διάλο να δεις , ούτε το σταυρό να κάντζ !!

_Καλά , φοβάσαι μη σε πουν συνοδοιπόρο της δημοτικής αρχής  ; Τιμή σου και καμάρι σου αν σου πουν . Άκου τι φοβάται ο άνθρωπος ; Βρε εδώ αλλάξαμε τον του της ιστορίας , θα μας γράψει η ιστορία και συ φοβάσαι μη σου πουν συνοδοιπόρο ; Έ, άμα  φοβάσαι , μην λες τίποτα αλλά θα μείνεις άγραφος από την ιστορία , συμπλήρωσε ο Αντιδήμαρχος επιπλήττοντας τον συνομιλητή του που έμεινε ενεός .

_Αλήθεια Αντιδήμαρχε , θα μείνω άγραφος ;

_Τι άγραφος ; Άγραφος μόνο ; Ξεγραμμένος εντελώς , απάντησε ο αντιδήμαρχος .

_Ω…οοοοο πω πω τι με βρήκε τον μαύρο . Και τι πρέπει να κάνω για να με γράψουν στην ιστορία ;

_Τι να σου πω , σκούρα τα πράγματα , σιγοψιθύρισε ο Αντιδήμαρχος .

_Βρε Αντιδήμαρχε , να σου πω κάτι ;

_Να με πείς αγαπητέ μου .

_Μήπως   μπορούμε να λαδώσουμε κανέναν απ΄αφνούς  που την γράφουν  να είμαστε σίγουροι ότι δεν θα είμαστε μέσα ;

_Βρε  αμετανόητε έλληνα , αμέσως εκεί το μυαλό σου στην διαπλοκή . Βρε πες  , τι καλή που είναι η δημοτική αρχή να γραφείς κι΄ άσε τα λαδώματα και τα ρέστα .

_Άμα είναι έτσι , να που λεβέντημ , να που !!!

       Φαίδρα

***Ψίθυροι

*Απ΄ ότι είδα στις φωτό ο δήμαρχος δεν ήταν στην συνάντηση φορέων για τον ερχομό του φυσικού αερίου στην Καλαμπάκα . Γιατί και πως δεν ξέρω αλλά αν υποθέσουμε ότι υπήρχε ανειλημμένη υποχρέωση , θα μπορούσε να παρευρεθεί ο Αντιδήμαρχος έργων Δημήτρης Βουρλίτσης . Εκτός κι΄ αν το θέμα δεν μας αφορά !!!

…………………………………………………………………..

 

*Και να μετά από ενάμιση χρόνο δημοτικής αρχής οι αντιδήμαρχοι απέκτησαν γραφεία στο δημαρχείο μετά τις ανακατατάξεις στην χωροθέτηση των υπηρεσιών . Η κατασκευή βρίσκεται  στα τελειώματα και απ΄ ότι  αντιλαμβάνομαι  το ποδαρικό θα συμπέσει με το ποδαρικό του 2016 . Μεγιές και καλές δουλειές  !!!

***Σοβαρά και εύθυμα

*Ούτε ένα , ούτε δύο αλλά τρία , παρακαλώ , τροχαία ατυχήματα έλαβαν χώρα το περασμένο Σάββατο  στο κέντρο της πόλης . Τυχαίο , καθόλου τυχαίο , είναι ένα θέμα για τους λάτρεις των στατιστικών στοιχείων που μελετώνταστα θα μπορούσαν να βγουν συμπεράσματα που ενδεχομένως να βοηθήσουν όσους έχουν την ευθύνη της τοπικής εξουσίας να λάβουν τις σωστές αποφάσεις για το κυκλοφοριακό και γενικότερα την λειτουργία  της πόλης .

……………………………………………………………….

 

*Απογοήτευση και στους συμμετέχοντες στην κλήρωση του Τζόκερ της περιοχής μας καθώς οι ελπίδες για να γίνουν πλούσιοι διαψεύστηκαν  οικτρά καθώς ο υπερτυχερός βρέθηκε στην περιοχή της Πάτρας και με μόλις 2,5 ευρω κέρδισε 15,5 εκ. ευρώ .

Αγαπητοί μου , τι να κάνουμε η τύχη συνήθως βοηθάει τους τολμηρούς αλλά εδώ μάλλον έκλεισε τα μάτια και ευνόησε μάλλον τον άτολμο . Γιατί με 2,5 ευρώ , μόνο τολμηρό παίχτη δεν τον λες !!! Τι να κάνουμε τύχη είναι αυτή και δεν μπορούμε να τα βάλουμε μαζί της παρά να την προκαλούμε ενίοτε !!!

***Εξ΄ απορρήτων

*Η ατυχία είναι ένα στοιχείο και αυτό της ζωής  μας που πολλές φορές συσσωρεύεται όλη μαζί σε έναν άνθρωπο και τον τελειώνει . Έ, αυτό έγινε και στην περίπτωση διαρρηκτών που  πήγαν να ληστέψουν και κουβάλησαν τσουβάλια με κέρματα νομίζοντας πως είναι λύρες και όταν τα άνοιξαν ανακάλυψαν πως ήταν κέρματα του ενός λεπτού .

Αγαπητοί μου , τι να σας πω υπάρχει και θεία δίκη !!!

…………………………………………………………………

 

*Το λέει η περδικούλα της !!! Μιλάω για την κυβερνητική εκπρόσωπο Όλγα Γεροβασίλη που πήγε στο κέντρο που τραγουδά ο Γιώργος Μαργαρίτης και χόρεψε , λέει το  σχετικό ρεπορτάζ  , τρία ζεϊμπέκικα  . Το αποκορύφωμα της ζεϊμπεκιάς το τραγούδι   που παρήγγειλε και ακούγοντάς το οι συνδαιτυμόνες πήγαιναν τα ουίσκια φέρτι   !!!

Ποια ήταν η παραγγελιά ; «Γεννήθηκες   για την καταστροφή !!!

Και μετά σου λένε ότι η πολιτική δεν έχει σημειολογικές αναφορές ; Μωρέ μόνο τέτοιες  έχει !!!    Άκου γεννήθηκες για την καταστροφή ;

***Είπαν

( για το τεχνικό πρόγραμμα του δήμου)

«…διάβασα το τεχνικό πρόγραμμα και έπαθα πλάκα . Δεν έχουμε παρά να παραδώσουμε τα κλειδιά του δήμου …» .

Βάϊος Ζιάκας

(Επικεφαλής παράταξης ΟΡΑΜΑ- ΔΡΑΣΗ)

 

( για την πορεία του δήμου)

«…Εμείς ως δημοτική αρχή ούτε κλειδιά θα παραδώσουμε , ούτε χρέη στο τέλος της πενταετίας …» .

Κώστας Ράντος

(Αντιδήμαρχος )

 

( για το πρωτόκολλο  του δήμου)

«…ποιο είναι τέλος μπάντων το πρωτόκολλο που ανακαλύψατε στην εφημερίδα της κυβέρνησης κι εμείς 20 χρόνια στην Τ.Α δεν το ξέρουμε κυρία Αντιδήμαρχε ;».

Δημήτρης Σακελλαρίου

(πρώην δήμαρχος)

***Χαιρετίσματα

ΠΡΟΣ Χρήστο Κακούσιο (πρόεδρο Αύρας): Καλά , τι έκανες τέλος πάντων στην πλατεία του χωριού σου και η Δέσποινα την ονόμασε Ηλύσια πεδία ;

ΠΡΟΣ Δέσποινα Δημάδη (πρώην πρόεδρο Πολιτιστικού Συλλόγου Αύρας): Αγαπητή μου Δέσποινα  αφού η πλατεία της Αύρας είναι Ηλύσια πεδία να έρθουμε να θαυμάσουμε !!!

ΠΡΟΣ Γιώργο Γκόγκο (Σύμβουλος Καστρακίου) : Σε είδα δίπλα στον Ζιάκα στην συνεδρίαση του Δ.Σ . Να υποθέσω ότι έχουμε πολιτική αναβάθμιση ;

ΠΡΟΣ Πολυζώη Χαλατσάκη (πρόεδρο Δημ. Συμβουλίου): Πρόεδρε , ήρθαν οι πρόεδροι ν΄ ακούσουν και παρήλθαν   χωρίς ν΄ ακούσουν . Μήπως έπρεπε να προηγηθεί η συζήτηση του τεχνικού προγράμματος ;

ΠΡΟΣ Περιστέρα Χαρτοπούλου (δημοτική  Σύμβουλος): Αγαπητή μου , παραπλανημένη δεν ξέρω αν είστε από την δημοτική αρχή στο θέμα με την περίπτωση της Αγνατιάς  αλλά ότι πρέπει να είστε καχύποπτη , είναι σίγουρο .

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Όλες οι ενότητες

© 2011 - 2017 StagonNews, Developed by NikosPap . Designed by ManosKal .Hosted by Fusioned .