Καλαμπακιώτικα με τον Γρηγόρη Καλύβα

admin
admin
4 Δεκεμβρίου 2015, 08:15

***Στη σκιά των βράχων

_Υπουργέ , καλώς  μας ήρθες  από τα βόρεια  της Ευρώπης , πέρασες καλά ; έπεφταν βροχή οι ερωτήσεις  ενός Καλαμπακιώτη που περισσότερο από συνήθεια και λιγότερο από ανάγκη ανήλθε στα ανώγεια  του δημοτικού μεγάρου , όπου πια κατοικοεδρεύον  τα  πολιτικά πρόσωπα της δημοτικής αρχής , για να βρει κανένα να μαλακώσει την γλώσσα του  .

_Κάτσε , κάτσε , κάτσε , γιατί με πήρες αλλά κάπα , ούτε υπουργός είμαι , ούτε ταξίδι αναψυχής πήγα , ούτε τίποτα απ΄ αυτά που βάζεις στο νοσηρό  σου  μυαλουδάκη .Είμαι ένας  φτωχός και  ταπεινός   δημοτικός σύμβουλος που είπα , που να μην έσωνα  να το έλεγα , να βοηθήσω τον τόπο μου . Αυτά είναι όλο ,  τ΄ άλλα που λες είναι εκ του πονηρού , απάντησε ο αντιδήμαρχος Κώστας Ράντος .

_Βρε αδερφέ , τι δεν είσαι Υπουργός μου λες . Είσαι και μια χαρίτσα ,  για τα τοπικά τουριστικά μας πράγματα είσαι και παραείσαι . Όσο για το ταξίδι στας Ευρώπας , έ, το τερπνόν μετά του    ωφελίμου , άστα αυτά τώρα , πως πάει ; συμπλήρωσε ο Καλαμπακιώτης  αλλάζοντας την κουβέντα .

_Τι πως πάει  ; Δεν το κατάλαβα .

_Γενικώς και ειδικώς .

_Δηλαδή ;

_Ά…αααα , μου φαίνεται είσαι με τον αέρα της Ευρώπης ακόμα . Προσγειώσου Κωστάκη…ηηη !!!

_Δηλαδή πώς και που να προσγειωθώ .

_Στην πραγματικότητα την τοπική  , που αλλού να προσγειωθείς , στην Τουρκία ; Είδες τι έπαθε ο  Ρώσος πιλότος που προσγειώθηκε εκεί.

_Μια χαρίτσα είναι , όλα καλά και όλα ωραία , απάντησε ο Αντιδήμαρχος . Το κόμμα πάει για ανασυγκρότηση – αναγέννηση , εμείς ως τοπική αρχή καλύτερα δεν γίνεται να είμαστε , Χριστούγεννα πλησιάζουν …, έ, δεν είμαστε καλά ;

_Πως δεν είμαστε καλά , τόσο καλά όσο καλά είναι ο Αλέξης και η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και οι Καλομοιριώτες , Αμπελοχωρίτες και Ματονερίτες που αποκλείστηκαν τα χωριά τους από την κατολίσθηση .

_Είμαστε καλά…αααααα !!!

_Δηλαδή να το βάλουμε στραβά ;

_Τι στραβά ; Στραβά μόνο ; Κοιμήσου ξεβράκωτος .

_Ούϊ ;

_ Βρε άκου που σού λέω !!!

_Μπράβο Αντιδήμαρχε , τώρα με έφτιαξες  . Ξεβράκωτος ε ;

_Ναι σου λέω…ωωωω !!!

_Ευχαριστώ πάω για ξεβράκωμα .

_φύγε , άργησες κι΄ όλας .

                                                                                                                                                  Φαίδρα

***Σοβαρά και εύθυμα

*Όταν εγώ λέω , ή μάλλον γράφω ακριβέστερα , ότι ο Περικλής Γιάννης , ο πρόεδρος του Καστρακίου , βρίσκεται παρασάγγας μπροστά στην πολιτική λειτουργία , να με πιστεύετε και ξέρω τι λέω και τι γράφω .

Έ, ο άνθρωπος το απέδειξε με την παρουσία του στην εκδήλωση του Συλλόγου Αλβανών μεταναστών . Και μη μου πείτε ότι πήγε γιατί ο χορός πραγματοποιούνταν σε μαγαζί της διοικητικής περιφερείας Καστρακίου ;

………………………………………………………

*Τους κούμπωσε ( μη με ρωτήσετε ποιους γιατί τα ευκόλως εννοούμενα παραλείπονται )  πάλι ο Μιχαλάκης !!! Με το που έλαβε το κρίσιμο τηλεφώνημα που τον πληροφορούσε για την κατολίσθηση , έκανε αγώνα δρόμου για να στείλει τα μηχανήματα που έφτασαν , όπως με πληροφόρησαν και άμεσα και πρώτα .

Τα υπόλοιπα επί του Ράδιου «ΣΤΑΓΩΝ» από το μικρόφωνο του οποίου έλαβε , και δικαίως , τα μπράβο και τα ευχαριστώ των προέδρων .

Βουρλίτση , τα βλέπεις ;

***Ψίθυροι

*Δεν έχω κάποιο ιδιαίτερο λόγο  που ρωτάω αλλά επειδή με ρωτάνε πολλοί , κάνω κι΄ εγώ τον μεταφορέα μεταφέροντας το ερώτημα αν η παραίτηση από δημοτικός σύμβουλος του κ. Μπουφίδη σημαίνει ταυτόχρονα και παραίτηση από την αρχηγία του συνδυασμού ΟΡΑΜΑ – ΔΡΑΣΗ !!!

Επειδή ρωτάμε χωρίς να λαμβάνουμε απάντηση υποβάλουμε  ευσεβάστως το ερώτημα που μας θέτουν πολλοί πολίτες , πιστεύω από ενδιαφέρον και  μόνο από ενδιαφέρον !!!

………………………………………………………..

*Λοιπόν, για  το θέμα της παραίτησης του επικεφαλής της  δημοτικής παράταξης ΟΡΑΜΑ- ΔΡΑΣΗ  , λέγονται διάφορα θα πρέπει να ξέρουμε ότι η παραίτηση του κ. Μπουφίδη από δημοτικός σύμβουλος δεν σημαίνει κατ΄ ανάγκην  και παραίτηση από επικεφαλής της . Είναι δύο  εντελώς  διαφορετικά πράγματα .

Αν μεν ο κ. Μπουφίδης συνεχίσει να ηγείται της παράταξης ΟΡΑΜΑ – ΔΡΑΣΗ , τότε θα πρέπει να ορισθεί εκπρόσωπος της παράταξης στο δημοτικό Συμβούλιο από τους  δύο δημοτικούς συμβούλους  Σπυρίδων Μέμτσα και Βάϊο Ζιάκα . Αν ο κ. Μπουφίδης παραιτήθηκε από την θέση του επικεφαλής , τότε θα πρέπει το ψηφοδέλτιο να αναδείξει τον νέο αρχηγό  . Και αν μεν αυτός είναι ένας εκ των δύο  δημοτικών συμβούλων  κανένα πρόβλημα . Αν όχι τότε έχουμε την περίπτωση της Ν.Δ αν εκλεγεί πρόεδρος ο Τζιτζικώστας ο οποίος  δεν είναι βουλευτής .

***Εξ΄ απορρήτων

*Πολύ μουρμούρα πείρε το αυτί μου στην Διάβα !!!

Δεν ξέρω τι συμβαίνει ακριβώς , αλλά εγώ , επειδή  ούτε   κουφός  είμαι , ούτε υποκρίνομαι ότι είμαι , αυτό διαπίστωσα και οφείλω να το μεταφέρω μια και η Διάβα είναι η ιδιαίτερη πατρίδα του δημάρχου , του Αντιδημάρχου Τουρισμού , του Γενικού Γραμματέα και όχι μόνο .

Πρόεδρε , Θανάση , τι λέει η αφεντιά  σου ;

………………………………………………….

*Παράπονα άκουσα από πολλούς διατελέσαντες προέδρους και δημάρχους για μείωση  στο μέρισμα (σύνταξη) που λαμβάνουν .

Αγαπητοί μου , μεταφέρω τα παράπονά  σας αλλά στα οικονομικά χάλια που βρίσκεται η χώρα θα πρέπει να ανησυχείτε όχι για την μείωση του εν λόγω μερίσματος , αλλά και για την ίδια την σύνταξη . Γιατί όταν λέμε όχι στις μειώσεις λέμε ναι στη  συνέχιση του ανορθολογισμού . Ποιού ανορθολογισμού ; Ότι στην Ελλάδα της πτωχείας υπάρχουν συντάξεις των 2.500 ευρω παρακαλώ . Αν αυτό είναι σωστό και δίκιο ορθώς  οι διαμαρτυρίες  σας !!!

 

***Είπαν

( για  τον Περιφερειάρχη)

«…Για μας τους Καλαμπακιώτες  κύριε  Περιφερειάρχα  είστε πρωθυπουργός…».

Σινάνης Χρήστος

(Δήμαρχος)

( για  την αυτοδιοίκηση )

«…Επιζητούμε την ειλικρινή συνεργασία κι εδώ είναι η ιστορική, ανατρεπτική στιγμή να φέρουμε τα πάνω – κάτω και να επαναφέρουμε στη φυσιολογική σειρά την τοπική αυτοδιοίκηση..»

Κώστας Αγοραστός

(Περιφερειάρχης)

 

( για το νομοσχέδιο βοσκήσιμες γαίες )

«…Με το νομοσχέδιο μειώνεται το κόστος παραγωγής και βελτιώνεται η ποιότητα των κτηνοτροφικών προϊόντων …» .

Παναγιώτα Δριτσέλη

(Βουλευτής )

***Χαιρετίσματα

ΠΡΟΣ Λευτέρη Δημάση (επικεφαλής Ομάδας Αγώνα Διαβιτών): Αγαπητέ , τι έγινε εκείνη η εξουσιοδότηση  του  δημάρχου ; Βρέθηκε λύση ή…..

ΠΡΟΣ Νικόλα Μπαρμπάτη (πρώην πρόεδρο Διάβας ): Είπαμε χαμηλοί τόνοι αλλά όχι και σιωπή ; Εκτός κι΄ αν η Διάβα έλυσε όλα τα προβλήματα !!!

ΠΡΟΣ Γιώργο Λαδά (πρώην Λυκειάρχη Γ.Ε.Λ): Άκουσες  ; Η αίθουσα  πολλαπλών  χρήσεων προχωρά προς ολοκλήρωση  και γρήγορα θα έχουμε κορδέλες .

ΠΡΟΣ Γιώργο Τσεκούρα (πρώην πρόεδρο Βλαχάβας ): Πρόεδρε , τι έγινε , βρέθηκαν εκείνες οι πέτρες ;

ΠΡΟΣ Γιώργο Γκόγκο (Σύμβουλο Καστρακίου ): Γιώργο , θα έχουμε εξελίξεις  στην δημοτική παράταξη που ήσουν υποψήφιος ;

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Όλες οι ενότητες

© 2011 - 2017 StagonNews, Developed by NikosPap . Designed by ManosKal .Hosted by Fusioned .