Καλαμπακιώτικα με τον Γρηγόρη Καλύβα 29/08/2019

Γρηγόρης Γ. Καλύβας
Γρηγόρης Γ. Καλύβας
30 Αυγούστου 2019, 12:17

***Στη σκιά των βράχων

Άντε , και επίσημα πλέον καλό Φθινόπωρο , για να μην σας ευχηθώ καλό χειμώνα και με πάρετε με σάπια λεμόνια . Ναι ξέρω ότι είναι δύσκολο να προσαρμοστούμε στα της αλλαγής της εποχής και από το ανέμελο ελληνικό καλοκαίρι , να περάσουμε στον καταθλιπτικό  χειμώνα, αλλά έτσι τα οικονόμησε η Θεία Πλαστουργία , να αλλάζουμε τέσσερες εποχές το χρόνο που άλλοι λαοί έχουν μόνιμα χειμώνα και καλοκαίρι . Για να μην πούμε για τις περιοχές του πλανήτη που έχουν έξι μήνες μέρα και έξι μήνες νύχτα !!

Μην το συζητάτε , μας έδωσε ο Θεός το καλύτερο οικόπεδο !! Λοιπό…οοον , αλλάζει η εποχή αλλάζει και η δημοτική αρχή , η κυβέρνηση άλλαξε πρωτύτερα  κι΄ αυτή , όλα καινούργια τα έχουμε !! Έ , και δεν αλλάζουν μόνο οι κυβερνήσεις και οι αυτοδιοικητικές αρχές , αλλάζουν και οι άνθρωποι . Άλλοι μας κουνάνε μαντήλι και άλλοι ετοιμάζονται να αναλάβουν ρόλους και θέσεις στον Δήμο . Κόσμος πάει κι΄ έρχεται δηλαδή . Έ, αλλάζοντας οι άνθρωποι  αλλάζουν και οι συμπεριφορές !! Να , ο εκλεγμένος Δήμαρχος ,λόγου χάρη , εκφράζεται μέσω του χορού και του τραγουδιού . Όπου και να βρεθεί η ζεμπεκιά ,κάτω από τους ήχους και στίχους του λαϊκού άσματος «το σακάκι μου το σταυροκουμποτό», δίνει και παίρνει . Τις προάλλες δε ,πήρε το μικρόφωνο και τραγούδησε κιόλας . Όχι παίζουμε !! Προχθές ένας εκ των συνεργατών του με τον οποίο είχε μια πολύ κρίσιμη συνάντηση μου διηγήθηκε την εξής στιχομυθία :

_Δήμαρχε , πήρες αποφάσεις, τί κάνεις , σκόλνα .

_Τα πάντα όλα έτοιμα , αγαπητέ μου . Από μεθαύριο πιάνουμε τον ταύρο απ΄τα κέρατα και τον κάνουμε αρνάκι , συμπλήρωσε ο Θοδωρής Αλέκος .

_Μπορούμε να το κάνουμε καί αυτό ;

_ Γιατί να μην μπορούμε; Όλα τα μπορούμε αρκεί να θέλουμε !!

_Βρε…εεε ,  ότι θέλουμε , θέλουμε , το ζήτημα είναι αν μπορούμε να πετύχουμε να κάνουμε τον ταύρο αρνάκι , απάντησε ο συνεργάτης του .

_Αρνάκι είναι σίγουρο ότι θα τον κάνουμε . Εδώ χτυπάμε να τον κάνουμε γατούλα !!

_Δήμαρχε , γατούλα ο ταύρος ;

_Γατούλα – γατούλα , ναι , ναι !!

_Δεν ξέρω , για να το λες θα έχεις τον τρόπο φαίνεται !!

_Τον έχω , τον έχω , μην ανησυχείς .

_Μπά…ααα , που να ανησυχήσω , ανησυχώ εγώ τώρα μ΄ αυτά που ακούω ;

_Έτσι , να εμπιστεύεσαι την απόφαση του λαού . Οι πολλοί που με εξέλεξαν λες να  λάθεψαν ;

_Μ….μμμμ , και τον  Αλέξη οι πολλοί τον έβγαλαν Πρωθυπουργό , αλλά ….

_Τί θες να πεις ότι δεν ήταν ωραίος ο Αλέξης ; Μη σε ξανακούσω να το πεις αυτό !!

_Καλά , καλά , δε θα το ξαναπώ , άλλο θέλω να μου πεις τώρα . Ξέρεις , είμαι στην διάθεσή σου για αξιοποίηση και προσφορά .

_Δηλαδή ;

_Έ, τί δηλαδή , θα στο πω ευθέως : νομίζω μπορώ να βοηθήσω να κάνουμε τον ταύρο γατούλα .

_Μ…μμμμ …… !!!

_Τί μ….μμμμ , είναι αυτό , δε σε καταλαβαίνω δήμαρχε ,

_Δε μου λες , ζεμπεκιά  , συρτάκι , έστω το «Λα πάτρου Τζίντσι μάρμαρι» , ξέρεις να χορεύεις;

_Δε σε καταλαβαίνω δήμαρχε , σα να μη μου τα λες καλά .

_Άκου , είμαστε τουριστική περιοχή ;

_Είμαστε .

_Έ ,θα συγκροτήσουμε ομάδες και κάθε βράδυ το καλοκαίρι  θα χορεύουν στην πλατεία για τους τουρίστες ώστε να δείξουμε την πολιτιστική ταυτότητα της περιοχής .

_Κι΄ εγώ που κολλάω σ΄ όλη αυτήν την ατραξιόν ;

_Θα σε βάλω επικεφαλής αυτών των ομάδων , συντονιστή !!

_ Μ…μμμμ , άσε μου να το σκεφτώ !!

_Καλώς , καλώς . Αλλά κοίτα , κι΄ αν δεν ξέρεις , θα σε στείλω για προγύμναση , θα μάθεις , δεν είναι τίποτα . Άντε , πάμε έληξε το θέμα , την πήρες την θέση μπαγασάκο !!

Που λέτε φίλοι μου , στο δρόμο ο φίλος μας σιγοψιθύρισε: βρε μήπως ψάχνει για καραγκιοζοπαίχτη ;  Αλλά , μπά….αααα , δεν το πιστεύω πάλι ….

ΦΑΙΔΡΑ

***Σοβαρά και εύθυμα

*Να και η ορκωμοσία των νέων δημοτικών μας αρχόντω…ωωωων…!!! Δεν ξέρω αν αναρωτιόσασταν πως και γιατί , αλλά ήδη έχουμε ποια ορκισμένους άρχοντες και μάλιστα με θρησκευτικό όρκο απάντων των νέων δημοτικών συμβούλων πλην του κ. Χαντζιάρα που έδωσε πολιτικό όρκο . Το λέω για να το ξεκαθαρίσω γιατί υπήρξαν ερωτήματα αν καταγράφτηκε επιθυμία για πολιτικό όρκο κάποιων . Αγαπητοί μου, εκτός του επικεφαλής της δημοτικής παράταξης του Κ.Κ.Ε , άπαντες οι υπόλοιποι έδωσαν θρησκευτικό όρκο θέτοντας  την δεξιάν επί του Ιερού Ευαγγελίου δίνοντας  όλοι  λόγο τιμής ότι θα αγωνιστούν για τα συμφέροντα του Δήμου και των δημοτών . Άντε , να τους χαιρόμαστε , να μας ζήσουν και εις άλλα με υγεία τώρα , που λένε !!

………………………………………………………………..

*Να σημειώσουμε ότι της ορκωμοσίας προηγήθηκε συνάντηση του νέου Δημάρχου Θοδωρή Αλέκου με τον απερχόμενο Χρήστο Σινάνη η οποία , αν κρίνουμε από την εικόνα που εισπράξαμε περιεργαζόμενοι τα βλέμματά τους , το ύφος τους γενικότερα , διεξήχθη σε κλίμα ευχάριστο με ελεύθερη συζήτηση για το τί παραδίδει ο Σινάνης και τί παραλαμβάνει ο Αλέκος . Βέβαια , να το πούμε κι΄ αυτό , οι δύο άνδρες δεν είναι άγνωστοι . Είναι συγχωριανοί , Διαβίτες γέννημα θρέμμα , που λένε , με Διαβίτικη νοοτροπία και συνείδηση και φυσικά πολύ καλοί φίλοι άσχετα αν  βρέθηκαν αντίπαλοι στις εκλογές . Λοιπόν , έτσι όπως εξελίσσονται τα τοπικά πολιτικά μας πράγματα από την Διάβα πηγάζουν και απορρέουν οι πολιτικές τωρινές και κυρίως οι μελλοντικές εξελίξεις . Και θα σας παρακαλέσω να το σημειώσετε κάπου αυτό που σας λέω !!

 

***Ψίθυροι

*Διαβίτης έρχεται , Διαβίτης , Δήμαρχος , απέρχεται !! Τί Δημαρχομάνα και αυτό το χωριό!! Και βέβαια όχι μόνο Δημαρχομάνα , αλλά πολιτικομάννα !! Το μόνο που δεν κατάφεραν να βγάλουν ακόμα  οι Διαβίτες είναι Δεσπότη . Αν το πετύχουνε κι΄ αυτό , τότε θα μιλάμε για φαινόμενο . Τώρα , αν αυτό οφείλεται στο νερό που πίνουν οι Διαβίτες , δεν ξέρω αλλά η αλήθεια είναι ότι όλα αρχίσουν και τελειώνουν στην Διάβα !! Λοιπόν , μπορεί να δυσαρεστήσω κάποιους με αυτό που θα πω αλλά  θα το πω !! Αγαπητοί μου αναγνώστες , στις δημοτικές εκλογές του ΄23 , θα έχουμε τέσσερεις με πέντε Διαβίτικες υποψηφιότητες για υποψήφιο Δήμαρχο . Τί ; Να μην λέω χαζομάρες ; Γράφτε το και ραντεβού το ΄23 πρώτα ο Θεός βέβαια !!

……………………………………………………………..

*Που λέτε , της ορκωμοσίας είχαν προηγηθεί οι συνεδριάσεις των δύο , όπως πληροφορηθήκαμε , Δημοτικών Ομάδων . Δεν μάθαμε αν το ίδιο , εν όψη της τελετής ορκωμοσίας , έπραξαν και οι έτερες δημοτικές ομάδες , δηλαδή η ομάδα του Γιάννη Παπαμιχαήλ και η Ομάδα Γιώργου Χαντζιάρα . Τώρα , για το αντικείμενο της συνεδριάσεως των δύο θα σας πω ότι ο μεν Χρήστος Σινάνης ενημέρωσε για την διαδικασία της Ορκωμοσίας τονίζοντας ότι πρέπει να είναι άπαντες παρόντες , ο δε Θοδωρής Αλέκος είχε μια πιό  γενικότερη κουβέντα δεδομένου ότι στο παρασκήνιο γίνονταν μέχρι τελευταίας ώρας ένας ψιλοχαμός για την συγκρότηση της ομάδας εξουσίας , βλέπε Αντιδημαρχίες , Γενικοί Γραμματείς , Ειδικούς Συμβούλους , παρα- Συμβούλους , άτυπους συμβούλους , αποσπασμένους στο γραφείο του Δημάρχου και τα ρέστα !! Ωστόσο όλα έληξαν με την ανακοίνωση των ονομάτων στην Ορκωμοσία από τον κ. Αλέκο .

***Εξ΄ απορρήτων

*Λοιπόν , θα το γράψω και πάλι . Για όποιους ρωτάνε ή προβληματίζονται , ή θέλουν να μάθουν τί θα κάνει ο Δημήτρης Σακελλαρίου ο οποίος μετά από μακρά θητεία στα κοινά (από εποχής Κάχρι παρακαλώ) , επανέρχεται στις τάξεις του πολίτη , θα σας απαντήσω ότι παρά του ότι ο ίδιος διακηρύσσει ότι δεν ασχολείται , μόνο αυτό δεν ισχύει . Θα ασχολείται θέλει δε θέλει δεδομένου ότι στην νέα Δημοτική Ομάδα του κ. Αλέκου οι περισσότεροι διατέλεσαν στενοί , στενότατοι , θα έλεγα , συνεργάτες του . Τί σημαίνει αυτό ; Ότι με την μεγάλη εμπειρία του , θα έχει να συμβουλεύει και να παραδίδει μαθήματα !! Και γιατί το λέω αυτό; Γιατί ήδη μετά την συνεδρίαση της νέας Δ.ΟΜ , είχαμε συνάντηση στου τσουκάτου της υπο- ομάδας και την επομένη άλλη συνάντηση σε ταβέρνα επί της Πίνδου. Και μετά σου λέει «Δεν ασχολούμαι» !! Αγαπητέ, «εντός , εκτός και επί τα αυτά» !!

…………………………………………………………………….

*Η αλήθεια είναι ότι ακούω πολλά και έντονα παράπονα από ανθρώπους του εμπορικού κέντρου της Καλαμπάκας ότι πνίγηκαν , λένε , στην σκόνη λόγω των εργασιών του δικτύου ύδρευσης . Βέβαια οι διαμαρτυρίες δεν έχουν να κάνουν  με το έργο, αλλοίμονο , αλλά ότι τις ημέρες που μεσολαβούν από το σκάψιμο μέχρι την ασφαλτόστρωση , να καταβρέχει ο Δήμος ώστε να κατακάθεται η σκόνη !!  Ναι , σωστό είναι αυτό , δεδομένου ότι οι πόρτες των μαγαζιών είναι ανοιχτές και η σκόνη κατακλύζει τα πάντα στο εσωτερικό τους δημιουργώντας προβλήματα !! Αγαπητοί μου , τα παράπονα τώρα στην νέα  Δημοτική  Αρχή . Ο Σινάνης ότι ήταν να κάνει το έκανε  ο άνθρωπος , τώρα τον λόγο έχουν οι νεοεκλεγέντες !!

***Είπαν

( για την ερχόμενη τετραετία )

«…Θα συνεχιστούν και θα περατωθούν όλα τα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη από την απερχόμενη Δημοτική Αρχή…..» .

Θοδωρής Αλέκος

(Νέος Δήμαρχος Δήμου Μετεώρων )

 

( για την θητεία του ως Δήμαρχος )

«…Προσπαθήσαμε να κάνουμε πολλά έργα στην Καλαμπάκα και το καταφέραμε. Τους ευχαριστώ όλους και αν στεναχώρησα κάποιους κατά την θητεία μου , τους ζητάω συγνώμη …».

Χρήστος Σινάνης

( Απερχόμενος Δήμαρχος Δήμου Μετεώρων )

 

( για τις προτεραιότητες της Αντιδημαρχείας του)

« …Αδέσποτα , καυσόξυλα και λειτουργία Τυροκομικής Σχολής , θα είναι οι προτεραιότητες της Αντιδημαρχείας μου…» .

Δημήτρης Κόττης

( Αντιδήμαρχος Αγροτικής Ανάπτυξης )

 

***Χαιρετίσματα

ΠΡΟΣ Δημήτρη Σακελλαρίου(πρώην Δήμαρχο): Αγαπητέ , δεν ασχολείσαι , δεν ασχολείσαι, αλλά το ένα το βράδυ στου τσουκάτου μετά την συνεδρία της νέας Δ.ΟΜ Αλέκου και το μεθεπόμενο σε γνωστή ταβέρνα επί της Πίνδου , να τα λέτε μάγουλο με μάγουλο !!

ΠΡΟΣ Σώτο Βλιώρα (άτυπο ειδικό  πολιτικό σύμβουλο Αλέκου): Σώτο , δεν ξέρω τί  συμβουλεύεις τον νέο Δήμαρχο αλλά «το είπα , ξείπα» , στην πολιτική, πως του το  εξήγησες ;

ΠΡΟΣ Γιώργο Αρσενίου(εκλεγμένο Δημοτικό Σύμβουλο): Η αντιδημαρχεία Αγροτικής Ανάπτυξης πήγε στους ειδικούς του αγροκτηνοτριφικού τομέα . Αλλά απ΄ ότι άκουσα ο νέος Αντιδήμαρχος του εν λόγω τομέα  θα συγκροτήσει ολιγομελή  συμβουλευτική επιτροπή με συμμετοχή Βλιώρα και Δική σου . Τί λες , συμμετέχεις ή όχι ;

ΠΡΟΣ Θοδωρή Αλέκο (εκλεγμένο Δήμαρχο):  Ο προαλειφόμενος Γενικός Γραμματέας θα κρατήσει και την άλλη του ιδιότητα ;

ΠΡΟΣ Κώστα Παπάντο (εκλεγμένο δημοτικό σύμβουλο): Αγαπητέ , τί έμαθα ; Θα είσαι εκπρόσωπος τύπου της Δ.ΟΜ Σινάνη ; Άντε , καλές ενημερώσεις να μας κάνεις !!

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Όλες οι ενότητες

© 2011 - 2017 StagonNews, Developed by NikosPap . Designed by ManosKal .Hosted by Fusioned .