Καλαμπακιώτικα με τον Γρηγόρη Καλύβα 27/11/19

Γρηγόρης Γ. Καλύβας
Γρηγόρης Γ. Καλύβας
27 Σεπτεμβρίου 2019, 17:31

***Στη σκιά των βράχων

Γιορτές και πανηγύρια , που λέει ο λόγος για την δημοτική αρχή αφού σε τρείς μέρες κλείνει ένα μήνα στην εξουσία. Θα μου πείτε πότε πέρασε ένας μήνας δεν τα καταλάβατε !! Πως να το καταλάβετε φίλτατοί μου ; Εδώ ο χρόνος τρέχει σαν το νερό στ΄ αυλάκι . Τρέχει και φεύγει και πίσω δεν γυρνά , που λέει και το λαϊκόν άσμα . Ναι , ένας μήνας , ένας μήνας , πέρασε ένας μήνας!! Έ, με το δίκιο τους οι άνθρωποι της πλειοψηφίας να διακατέχονται από χαρούμενα συναισθήματα , να αλληλοασπάζονται και να αλληλοεύχονται «χίλια»!! Τί χίλια ; Χρόνια , αγαπητοί μου , χρόνια !! Πως ; Είναι πολλά χίλια; Εμ΄ γι΄ αυτό λέμε χρόνια πολλά , για να είναι πολλά , που λέει ο λόγος δηλαδή !! Ευχόμαστε , δεν κυριολεκτούμε ;

Που λέτε φίλτατοί μου , σε μια παρέα φίλων όπου ο Δημοτικός Σύμβουλος της πλειοψηφίας Δημήτρης Λύπας ήταν ο αμφιτρύων μιας φιλικής παρέας για να συνεορτάσουν τον ένα μήνα εξουσίας , η κουβέντα έχει πάρει φωτιά .

_Δημήτρη , να ζήστι , να την χαρείτι, ευχήθηκε ένας εκ της ανδροπαρέας υψώνοντας το ποτήρι με το τσίπουρο .

_Δεν κατάλαβα . Τί να χαρούμε αγαπητέ μου ;

_Καλά , μη δλέβς ;  Την ιξουσία , τί τί να χαρείτι !!

_Ά….αααα , λες για τα πρώτα γενέθλια ;

_Έμ  γιατί άλλου βρε αδερφέ ; Γι΄  αυτήν την αρμάδα δεν γίνουντι ούλα;

_Συμφωνώ αγαπητέ μου , σ΄ ευχαριστώ , το κατάλαβα , δίκιο έχεις , ευχαριστώ , επανέλαβε ο Δημήτρης Λύπας , υψώνοντας και αυτός το ποτήρι .

_Καλά , τί άκσα ότι είπις τουν Γκιάτα !!

_Πες τί άκσις ισί πρώτα , γιατί ισί μπορεί να άκσις άλλα απ΄ αυτά που είπα ιγώ .

_Βρήκατι αλήθεια καμένη γη ;

_Καμένι μόνου ; Μη σου πω κάρβουνο!!

_Τί λεϊ βρε πιδίμ !!

_Δηλαδή φεύγουντας οι άλλι έβαλαν φουτιά κι  τ΄ άκαψαν ούλα ;

_Ό…οοοχι βρε φίλε , ποια φωτιά άβαλαν , πολιτικά μιλάμε και δια της υπερβολής του σχήματος λόγου , θέλουμε να πούμε ότι σκούρα τα πράγματα .

_Ά….ααα , μάλιστα , μα , είπα κι γω , τί στο καλό έβαλαν φωτιά ; Αμ πες έτσι να καταλάβου  ου μαύρους !!

_Μα καλά , θα έβαζαν φωτιά αλήθεια ; Πο είμαστε αγαπητέ ;

_Που να ξέρου , φωτιά άκσα , καμένη γή άκσα , έχει γούστο λέου μη του μυαλόμ , ψιθύρισε ο ομοτράπεζος και συνομιλητής του Δημήτρη Λύπα .

_Καμένι γη ά;

_Σκρούμπους , φίλε μου , σκρούμπος !!

_Τώρα , για να λέμι κι του στραβού του δίκιου , έτσι είνι αυτά . Φεύγι ου ένας , καμένη γή , έρχιτι ου άλλους παράδεισους !! Μα τί στου καλό , όσοι φεύγν , καμένι γη αφήνουν πίσου;

_Μα φού έτσι είναι , τί να πούμε , ότι τα βρήκαμι όλα στρωμένα και μας περίμεναν;

_Αμ ιδώ σι θέλου κάβουρα ν΄ αμπδάς στα κάρβουνα !!

_Βρε εμείς θα αμπδίσουμι , αλλά λέμε τώρα , τί βρήκαμε , επέμενε ο Δημήτρης Λύπας.

_Αμπδάτι , αμπδάτι , γι΄αυτό σας έβγαλάμαν , για να αμπδήστι , επέμενε και ο ομοτράπεζος του Δημήτρη Λύπα .

_Κι τί άκσα , ανέλαβις αντί του Κότι , στην ένουσι ;

_Τί να τον κάνω , τώρα έγινε Αντιδήμαρχος , υποχρεώσεις , ανέλαβα για να ανταποκριθεί  και στα δυό πόστα .

_Ξέρς τί να τουν πείς ;

_Τί ;

_Να τουν δόκς χιριτίματι μούλτου , ότι δυο καρπούζια ση μια μασχάλι , δε…εεεεν, στέκουντι . Κι΄  αν πέσι του ένα κι σπάσι καλά . Αλλά αν πέσν κι τα δυο μαζί , τί κάνουμι;

_Καλά , ξέρς για ποιόν μιλάμε ;

_Για τουν Κότι , για ποιόν μιλάμι , για τουν Πάπα ;

_Ο Κότης μπορεί να κρατήσι όχι δυο , αλλά δέκα καρπούζια !!

_Καλά…αααα !!!

  ΦΑΙΔΡΑ

 

***Ψίθυροι

*Είπαμε πολιτικός πολισμός αλλά όχι κι΄ έτσι βρε λεβέντες !! Είναι δυνατόν να σκοτώνεστε  , που λέει ο λόγος , στον ραδιοφωνικό αέρα , να λέτε ότι θα υποβάλετε  μηνύσεις και το βράδυ να τσακίζετε  μια σούβλα κεμπάπ ομού; Βέβαια ο Χρήστος Κτενάς λέει ότι ο  δήμαρχος , συγνώμη , ο Αντι-δήμαρχος Δημήτρης Κότης , ήθελα να πω , απλά πέρασε και αυτός ως φιλόξενος άνθρωπος που είναι τον φιλοξένησε στο τραπέζι του τσακίζοντας μια σούβλα κεμπάπ . Αγαπητέ μου δεκτά όλα αυτά ,δε λέω , αλλά κοίτα μην πάθεις όπως ο βοσκός που φώναζε «λύκος , λύκος στο μαντρί» για να δει αν θα τρέξουν να τον βοηθήσουν και όταν οι λύκοι μπήκαν στ΄ αλήθεια , δεν τον πίστευε κανένας; Εκτός κι΄ αν άλλα επιτάσσει η πολιτική και άλλα η καθημερινότητα !!

………………………………………………………………………

*Στα πάτρια εδάφη εθεάθη να κυκλοφορεί ο πρώην Γενικός Γραμματέας του Δήμου Γιώργος Γιαννάκος . Και όταν λέμε πάτρια εννοούμε όχι τα στενά γεωγραφικά όρια της Διάβας αλλά και της Καλαμπάκας και ειδικότερα την πολιτική πιάτσα της Καλαμπάκας. Εμείς τον είδαμε να απολαμβάνει τον καφέ την Παρασκευή σε κεντρικότατο καφέ με πολλούς και διαφόρους να περνάνε , να τον χαιρετάνε και να ανταλλάσουν απόψεις επί του  τοπικού  πολιτικου – κοινωνικού γίγνεσθαι !! Γενικέ , τί γίνεται ; Πως  είδες την νέα κατάσταση στον Δήμο σε επίπεδο συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης ; Τον αξάδερφο τον επισκέφτηκες εις τα υπερώα του Δημοτικού Μεγάρου ;  Γιατί η πολιτική , πολιτική αλλά και το αίμα νερό δεν γίνεται . Αλλά και αν γίνεται , δεν πίνεται , όπως λέει και ο σοφός λαός μας !!

***Σοβαρά και εύθυμα

*Είδα τις φωτό από την συνάντηση Τσίπρα – Πάπα , διάβασα  και την αφιέρωση που του έκανε σε κάποιο δώρο λέγοντάς του , ή για την ακρίβεια , γράφοντάς του έναν στοίχο του Βιργίλιου από την Αινειάδα  (βιβλίο 1,στοιχ.200) που λέει το εξής : «Εγκαρτερείτε και κοιτάτε εμπρός , καλύτερες μας περιμένουν μέρες». Λοιπόν , να μου το θυμάστε , δυο επισκέψεις ακόμα του Αλέξη στο Βατικανό και βλέπω τον πάπα να φωνάζει αντί το Κύριε ελέησον , το ζήτω ο Λένιν  και ο Τρότσκι !! Η αλήθεια είναι ότι μάλλον κάποια χημεία υπάρχει στους δύο ηγέτες που  τους φέρνει κοντά !! Και έχει γούστο , λέει, να γίνει πιστός ο Τσίπρας μέσω του Πάπα !! Θα είναι θαύμα ή δε θα είναι ;

………………………………………………………..

Μεγάλος ντόρος ηγέρθη για τα αδέσποτα σκυλιά  με πρωταγωνιστές τον Αντιδήμαρχο Δημήτριο Κότη και τον Πρόεδρο του φιλοζωϊκού συλλόγου Χρήστο Κτενά ο οποίος μάλλον δείχνει να έχει απογοητευτεί από την δημοτική αρχή με την οποία όμως συνέπραξε προεκλογικά ως υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος συμβάλλοντας και αυτός στην νίκη του ψηφοδελτίου του κ. Αλέκου . Εν πάση περιπτώσει ,τώρα ήρθε η ώρα της αλήθειας και εδώ τα πράγματα…ααα , μάλλον στράβωσαν . Τώρα μαθαίνουμε ότι με εντολή Αντιδημάρχου περιφράχτηκε ένας  χώρος στην περιοχή των σφαγείων για να μεταφερθούν εκεί τα ζώα αλλά εν τω μεταξύ κάποιες αντιδράσεις καταγράφονται . Τί να πούμε , όταν δρούμε στο γόνα , αυτά και πολλά άλλα συμβαίνουν .

***Εξ’   απορρήτων

*Τί  θα ακούσουμε ακόμα , Έστειλαν , όπως πληροφορήθηκα , από το Δήμο τα χαρτιά στην αρμόδια υπηρεσία  προκειμένου να διαπιστωθεί η ικανότητα οδήγησης των αντιδημάρχων ώστε  να μπορούν να οδηγήσουν τα αυτοκίνητα του δήμου και επέστρεψαν πίσω γιατί λέτε εσείς ; Θα σας το αποκαλύψω , αλλά μην γίνει λόγος , έτσι ; Λοιπόν , φέρεται να επέστρεψαν πίσω γιατί ενός αντιδημάρχου είχε λήξει προ πολλού το δίπλωμα οδήγησης . Θα μου πείτε τί ποιο φυσιολογικό !! Συμφωνούμε ότι ο καθένας μπορεί να το πάθει αυτό . Ναι , μπορεί αλλά ουδείς να μην προσέξει ότι έληξε το δίπλωμα οδήγησης  ; Αλλά από την άλλη ουδέν κακό αμιγές καλού . Τουλάχιστον έμαθε για να το ανανεώσει !!

………………………………………………………..

*Πληροφορούμαι , σχετικώς ότι η ΔΕΗΑΜ έχει δημιουργήσει οφειλές που ανέρχονται στα 1,8 εκ. ευρώ στις οποίες αν προστεθούν και οι οφειλές τρίτων προς την επιχείρηση ξεπερνάνε τα δύο . Το πρώτο που πρέπει να μας εξηγήσουν είναι αν πράγματι έτσι είναι τα πράγματα στην έρμη τη ΔΕΥΑΜ και  ύστερα να μας παρουσιάσουν το σχέδιο αντιμετώπισης του προβλήματος . Γιατί αν πράγματι είναι αλήθεια τα στοιχεία αυτά , τότε υπάρχει πολύ δουλειά να γίνει οπότε ο ορισμός δύο διευθυντών μπορεί να έχει νόημα !! Αγαπητέ Ντίνο , όπως καταλαβαίνεις , σκούρα τα πράγματα….ααααα !!! Αλλά ξέχασα , οι δυσκολίες είναι για σένα πρόκληση . Εμείς σου ευχόμαστε καλή υπομονή !!

***Είπαν

( για  την απόφασή του να ψηφίσει την τροποποίηση του προϋπολογισμού )

«…Δεν ψήφισα γιατί η πρώτη τροποποίηση που έφερε ο Δήμαρχος αφορούσε πληρωμές συνεργατών του …».

Γιάννης Παπαμιχαήλ

(Δημοτικός Σύμβουλος , Επικεφαλής Παράταξης )

 

( για  των Καταγγελιών για το Κτηματολόγιο )

«…Ο Δήμαρχος μιλούσε για Δικηγόρους και εσκεμμένη προσπάθεια να μην δηλώσει Δημοτική Περιουσία . Τώρα μιλάει για παράληψη ..» .

 Χρήστος Σινάνης

 (Πρώην Δήμαρχος Μετεώρων)

 

( για τον καθαρισμό των αυλάκων)

«…Είναι μέγα ψεύδος να λέγεται ότι οι αύλακες της Καλαμπάκας έχουν χρόνια να καθαριστούν ή δεν καθαρίστηκαν ποτέ… Καθαρίστηκαν τον Απρίλιο που πέρασε …» .

 

Νίκος Κακαγιάννης

                                                                                                             (Ενεργός Πολίτης Δήμου Μετεώρων )

***Χαιρετίσματα

ΠΡΟΣ Λευτέρη Αβραμόπουλο(Δημοτικό Σύμβουλο): Παρατηρώντας τις αντιδράσεις σας στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου σα να διαπίστωσα ότι απολάμβανες την διαδικασία !! Κάνω λάθος;

ΠΡΟΣ Κώστα Ράντο (Δημοτικό Σύμβουλο): Αγαπητέ , μάλλον σου βγήκε από αριστερά ο Δήμαρχος . Χίλια ευρώ εσύ , δύο αυτός !! Όχι παίζουμε !!

ΠΡΟΣ Γιάννη Παπαμιχαήλ (επικεφαλής ελάσσων αντιπολίτευσης): Πολιτικά και ουσιαστικά ορθές οι επισημάνσεις για τις τροποποιήσεις του προϋπολογισμού που πρότεινε ο Δήμαρχος . Έτσι είναι , δε μπορεί από τη μία να λες, τη βγάζει δεν τη βγάζει ο δήμος οικονομικά μέχρι τα Χριστούγεννα και από την άλλη να πιστώνεις τους κωδικούς για να πληρωθούν οι ειδικοί συνεργάτες , οι σύμβουλοι και οι μυστικοσύμβουλοι ;

ΠΡΟΣ Χρήστο Μαλακασιώτη (Δημοτικό Σύμβουλο- πρώην Δήμαρχο Δήμου Μαλακασίου): Δήμαρχε , τί λες ; Όλο αναπληρωματικό σε πρότεινε ο Δήμαρχος στις επιτροπές !!

ΠΡΟΣ Περικλή Γιάννη(Σύμβουλο Καστρακίου – πρώην Πρόεδρο): Καλά , δεν άλλαξες λάμπες ούτε προεκλογικά ; Βρε μήπως σε έκαναν πόλεμο εκ των έσω και δεν το πήρες χαμπάρι;

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Όλες οι ενότητες

© 2011 - 2017 StagonNews, Developed by NikosPap . Designed by ManosKal .Hosted by Fusioned .