Καλαμπακιώτικα με τον Γρηγόρη Καλύβα 14/11/2019

Γρηγόρης Γ. Καλύβας
Γρηγόρης Γ. Καλύβας
14 Νοεμβρίου 2019, 21:30

***Στη σκιά των βράχων

Φίλοι μου , καλώς αλληλοβρεθήκαμε ομού επί το αυτό και πάμε χωρίς αναβολή στο τοπικό και κοινωνικό μας γίγνεσθαι το οποίος έχει πολλά , ωραία και άκρως ενδιαφέροντα που χρίζουν σχολιασμό .

Ήταν βροχερό απόγιομα Πέμπτης και ο Δήμαρχος ανηφόριζε από το δρομάκι πίσω απ΄το Δημαρχείο να βγεί στην 28ης Οκτωβρίου και να ανέλθει την κλίμακα που οδηγεί στο Δημαρχείο . Κάπου εκεί στην κορφή καθώς δρασκέλιζε  το τελευταίο ανηφόρι μπλατσιάστικε με γνωστό Καλαμπακιώτη φίλο και ψηφοφόρο του συνάμα .

_Ώρε Θοδωρήκα κατά που τραβάς ζαβά – ζαβά ; Τον ρώτησε με την βαριά ντοπιολαλιά όπως άλλωστε το συνηθίσει να ομιλεί .

_Που να πάω , στο καθιερωμένο !! Απάντησε ο Δήμαρχος .

_Ποιό καθιιρουμένου είνι  αυτό ;

_Σπίτι – γραφείου , γραφείου – σπίτι κι πάλι μια απ΄ τα ίδια το απόγευμα . Όχι γιατί  μερικοί – μερικοί  ρωτάνε , τί κάνει ο Δήμαρχος . Δουλεύει ο Δήμαρχος .

_Α…ααα , αυτούϊα δήμαρχι , σα να μην τα λες καλά , ξέρς !!

_Δεν τα λέω καλά ;

_Έμ δεν τα λες καλά , άκασι ιμένα την γκουρμπέτσα , επέμενε ο  συνομιλητής του Δημάρχου .

_Γιατί δεν τα λέω καλά ;

_Εμ΄ Δήμαρχι , αυτά τα γνώρζις . Δεν τα γνώρζις ;

_Μ…μμμμ , μέσες άκρες ναι , αλλά πέρα – πέρα , όχι , δεν τα γώριζα .

_Δήμαρχι , δε θέλου να σι που πουλλά , αλλά του σπίτι ξέχνα του . Τώρα γραφείου κι σπίτι είνι του Δημαρχείου . Κι του καλό πσι θέλου άρπαξι ένα ράντζου , χώστου σι καμιά ντουλά ικί στου Δημαρχίου δια παν ενδεχόμενο !!

_Ά…αα  , μπα , όχι δεν έφτασε η δουλειά εκεί , μετά το σπίτι μου δυο βήματα είναι .

_Βρε άκσι ιμένα που σι λέου , ξέρου ιγώ !!

_Θα το κρατήσω πάντως αυτό που μου λές , σημείωσε ο Δήμαρχος κάνοντας  την κίνησι να προχωρήσει .

_Στάκα  δήμαρχε , μη βιάζισι , η δημαρχεία ιδώ είνι , δε φεύγι , τον πρόκανε ο συνομιλητής του.

_Το ξέρω πως δε φεύγει , αλλά φεύγει ο χρόνος όμως και εγώ καίγομαι , ξέρεις .

_Καίγεσαι ;

_Τσουρουφλίζομαι !!

_Δε μη λες βρε Θοδωρή …

_Μη μου λες τέτοια γιατί σκιάζομαι .

_Σκιάζεσαι ;

_Βεβαίως !!

_Καλά , είσι ανάλγητους , είσι ρατσιστής , τί είσι τέλους πάντους ;

_Γιατί το λες αυτό . Για να το λες κάτι ξέρεις .

_Δεν ξέρω τίποτα αλλά άκσα ικίνουν ικί τουν πρώην Βουλιφτή να αναθεματίζι ικίνι την ώρα που σ΄έδουσαν του χρίσμα .

_Ας μη μου του έδιναν , δεν τους το ζήτησα .

_Ναι , δεν τους του ζίτσις , αλλά και δεν είπις όχι δεν του θέλου .

_Γιατί να πω δε το  θέλω ; Λές ποτέ στην  πολιτική όχι δε θέλω άμα σου λένε να , πάρε το χρίσμα ; Μου το έδωσαν το πήρα . Αν τώρα μετάνιωσαν , μετά την απομάκρυνση από το πολιτικό ταμείο ουδέν λάθος αναγνωρίζεται !

_Δήμαρχε , εσύ λές όχι , δεν θα δεχθούμι πρόσφυγις αλλά κάτι αντιδήμαρχι , κάτι γινικοί γραμματείς λέν άλλα .

_Λέν , τί λέν , του λέν έτσι για να του πουν !!

_Α…ααα , αυτό πρώτι βουλά τ΄ ακούου .

_Όλα τα πράγματα αγαπητέ έχουν μια αρχή . Να που το άκουσες !!

_Δήμαρχι , σα να μη μη τα λες καλά !!

_Σου τα λέω όπως είναι . Εμείς μετανάστες δε θα δεχθούμε !!

_Για κοίτα μη σι χουρέψν στου ταψί οι θκις μαναχά !!

_Λες ;

_Ξέρου κι γω ;

  ΦΑΙΔΡΑ

***Ψίθυροι

*Πήγε , λέει , επόπτης εργασίας στον Δήμο και διαπίστωσε απασχόληση άνευ νομίμων κανόνων ρίχνοντας καμπάνα 20 χιλ. ευρώ στον δήμο !! Τί να πούμε , αν κάποιοι  εκεί στην Δημοτική Αρχή πιστεύουν  ότι μπορεί ο Δήμος να λειτουργήσει έξω και πέρα από  κανόνες και νόμους , μάλλον δεν έχουν αντιληφθεί ότι αυτό δεν μπορεί να γίνει και πως είναι υποχρεωμένοι να συμμορφωθούν με τα ισχύοντα  . Αν ο Δήμος  που είναι ο ευρύτερος δημόσιος τομέας δεν σέβεται τους νόμους , πως να τους σεβαστεί μετά ο ιδιωτικός τομέας ; Και το πολιτικό ζήτημα  που προκύπτει είναι ότι κάποιοι ενδιαφέρονται για κόρες  και ανίψια και προεκλογικές υποσχέσεις . Ναι , αλλά το ερώτημα είναι ,πόσοι , ποιοι , με ποιες διαδικασίες και με τί είδους συμβάσεις κλήθηκαν να προσφέρουν υπηρεσίες  στον Δήμο ή σε δημοτικές δομές . Είπαμε , η εξουσία έχει και τα καλά , αλλά έχει και ευθύνες  όμως !!

……………………………………………

*Ξεκίνησαν οι εκλογές για την ανάδειξη των οργάνων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση (ΠΕΔ , ΚΕΔΕ) . Στην ΠΕΔ μάλιστα έθεσε υποψηφιότητα και ο Δήμαρχος Μετεώρων Θοδωρής Αλέκου με το ψηφοδέλτιο μάλιστα του ΣΥΡΙΖΑ- ΚΙΝ.ΑΛ  αλλά δυστυχώς για μία ψήφο δεν εξελέγη . Λοιπόν , καλόν για τον Δήμο μας , θα ήταν  ο Δήμαρχος να εκλεγεί στο Δ.Σ στης ΠΕΔ  γιατί , εδώ που τα λέμε ,άλλο να λες Δήμαρχος ΜΕΤΕΩΡΩΝ και άλλο Δήμαρχος ΜΕΤΕΩΡΩΝ και πρόεδρος ΠΕΔ ή ΚΕΔΕ !! Καί προσβάσεις στην κεντρική εξουσία προσφέρει η εκλογή σε κεντρικά όργανα της Αυτοδιοίκησης και αποτελεσματικότερα μπορείς να παρέμβεις για την προώθηση διάφορων θεμάτων του δήμου σου. Είπαμε , μακάρι οι κατέχοντες !!

***Σοβαρά και εύθυμα

*Ασπροπρόσωπο έβγαλε την Θεσσαλία στην τουριστική έκθεση στην Θεσσαλονίκη, όπου η Περιφέρεια  συμμετείχε με περίπτερο , το χορευτικό του Πολιτιστικού Συλλόγου Διάβας τα μέλη του οποίου ταξίδεψαν την Κυριακή που μας πέρασε στην νύφη του βορά και χόρεψαν προβάλλοντας τον πολιτιστικό πλούτο της περιοχής μας  καταχειροκροτούμενοι από τους επισκέπτες . Πάντως μ΄ αυτά και μ΄ αυτά η Περιφέρεια Θεσσαλίας ήταν η τιμώμενη περιφέρεια της έκθεσης και πήρε και βραβείο . Όχι παίζουμε !! Τώρα στον χώρο είδα πολλά πρόσωπα όχι όμως και απ΄την Δημοτική Αρχή του Δήμου Καλαμπάκας !! Γιατί δεν το ξέρω, εκτιμάω όμως ότι μάλλον είναι απασχολημένοι οι υπεύθυνοι με παρεμβάσεις εκτός εθνικών συνόρων . Σιγά να μην ασχοληθούν με την τουριστική έκθεση της Θεσσαλονίκης  τώρα !! Εκτός κι΄ αν ανήλθαν και δεν τους πήρανε χαμπάρι , οπότε άκυρον !!

……………………………………………………………..

*Και μέσα σε όλα αυτά , εκλογές για τα όργανα της Αυτοδιοίκησης , τουριστικές  εκθέσεις , και μια σειρά άλλες εξελίξεις , προέκυψε και στήριξη του πρώην Δημάρχου Χρήστου Σινάνη για την προεδρία του ΚΕΝΑΚΑΠ . Η είδηση περί στήριξης της υποψηφιότητας Σινάνη , προέκυψε στο παρασκήνιο της τουριστικής έκθεσης Θεσσαλονίκης δια στόματος Χρήστου Μιχαλάκη και συμφωνούντος του παριστάμενου Περιφερειακού συμβούλου –  εντεταλμένου του Τουρισμού , Γιάννη Μπουτίνα –  που επιβεβαιώθηκε την επαύριο στον αέρα του ράδιο ΣΤΑΓΩΝ δια στόματος ιδίου. Τί ; Αν πρόκειται για απαρχή διεργασιών για πολιτική ομογενοποίηση της τοπικής  Ν.Δ ; Τί να σας πω , δύσκολο το βλέπω αλλά στην πολιτική όλα μπορούν να συμβούν . Ακόμα και το ακατόρθωτο να γίνει κατορθωτό όταν το επιβάλλουν  οι συνθήκες !!

***Εξ΄ απορρήτων

*Δεν ξέρω αν αληθεύει ή όχι αλλά οι πληροφορίες λένε ότι  σε κάποια απ΄ τις δομές του δήμου  εθεάθη να προσφέρει εθελοντική εργασία κόρη Αντιδημάρχου . Τί να σας πω αγαπητοί μου , εμείς δεν σπεύδουμε να υιοθετήσουμε όσα ακούμε στην πιάτσα , αλλά έχουμε  χρέος  να μεταφέρουμε το εύλογο ερώτημα πολιτών προς τον Δήμαρχο να μας πληροφορήσει για τα πως και τα γιατί ! Γιατί , είναι κρίμα να μην συμβαίνει τίποτα απ΄ όσα ακούγονται και να παίρνει η μπάλα αδίκως τον εν λόγο αντιδήμαρχο . Βεβαίως η πιάτσα , για να είμαστε ειλικρινείς βοά αλλά εμείς απ΄ όλα , κρατάμε ένα ζήτημα !!

………………………………………….

*Τέλος για τον Συνήγορο του Πολίτη η υπόθεση των λυμάτων του οικισμού της Κορομηλιάς όπως προκύπτει από έγγραφο που απέστειλε στους εμπλακέντες . Έτσι η υπόθεση που απασχόλησε για χρόνια το τοπικό πολιτικό μας γίγνεσθαι  και άφησε πίσω της πολλά πολιτικά γεγονότα , μπαίνει στο αρχείο…οοο !! Λευτέρη , τί γίνεται , όλα καλά και όλα ωραία είναι λέει ο Συνήγορος  . Οπότε αδίκως οι παρεμβάσεις και οι επισημάνσεις σου . Εσύ , τί λες ; Εγώ πάντως λέω ότι ούτως εχόντων μάλλον πρέπει να πεις μέα κούλπα και πάμε γι΄ άλλα , ή να επιμείνεις να δώσεις τη μάχη εκ του συστάδην !! Γιατί ούτε τα πραγματικά προβλήματα που απασχολούν την Διάβα λύθηκαν , ούτε σκόλασαν !!

***Είπαν

( για  τον έλεγχο της Επιθεώρησης  Εργασίας )

«…βρήκαν μια που πρόσφερε υπηρεσίες εθελοντικά και δεν είχα προλάβει να της κάνω σύμβαση..» .

Θοδωρής Αλέκου

                                                                                                                   (Δήμαρχος)

                                                                                                   

( για φερόμενο ως εργαζόμενο στον Δήμο)

«…Ο άλλος λέει ότι είναι υπάλληλος του Δήμου και αλωνίζει την Καλαμπάκα με αυτοκίνητο το Δήμου και χωρίς δίπλωμα οδήγησης . Τί λέτε γι΄ αυτό κ. Δήμαρχε…;».

Χρήστος Κτενάς

                                                                                  (Πρόεδρος φιλοζωικού Σωματείου «Η ΣΤΕΓΗ»)

 

( για τις προσλήψεις )

«…Το θέμα δεν είναι γιατί τους προσλάβατε αλλά γιατί τους απασχολείται σε δομές εκτός της  δομής που τους προσέλαβε …» .

 Χρήστος Σινάνης

                                                            (επικεφαλής μείζονος Αντιπολίτευσης – πρώην Δήμαρχος)    

***Χαιρετίσματα

ΠΡΟΣ Θοδωρή Αλέκο (Δήμαρχο Δήμου Μετεώρων): Δήμαρχε , είναι αλήθεια η επισήμανση του Σινάνη ότι υπάρχει Αντιδήμαρχος που η μισθοδοσία του υπερβαίνει την μισθοδοσία του Δημάρχου ;

ΠΡΟΣ Χρήστο Κτενά (Πρόεδρο Φιλοζωϊκού Σωματείου «Η ΣΤΕΓΗ»): Πρόεδρε , σοβαρή η καταγγελία που έκανες στην συνεδρία του Δημοτικού Συμβουλίου για τον κύριο που διατείνεται ότι εργάζεται στον Δήμο και κόβει βόλτες με υπηρεσιακό αυτοκίνητο . Απάντηση πήρες ;

ΠΡΟΣ Πολυζώη Χαλατσάκη(Δημοτικό Σύμβουλο):  Αγαπητέ μου , όταν σε επαινούν οι πολιτικοί σου αντίπαλοι , κάποιο λάκκο έχει η φάβα , ξέρεις !!

ΠΡΟΣ Γιώργο Θώμο(Αντιδήμαρχο Πολιτισμού): Φίλτατε , άπαντες θέλουν οι μουσειακοί χώροι να είναι ανοιχτοί και ουδείς να είναι κλειστοί !! Είδατε, τί γίνεται με το μουσείο της Θεόπετρας !!

ΠΡΟΣ Κώστα Ράντο (Δημοτικό Σύμβουλο): Αγαπητέ , γνώριζες ότι δεν θέλουν να βάλουν στο λογότυπο του τουριστικού φορέα τα Μετέωρα και καθόσουν και κουβέντιαζες ; Δηλαδή ένα γράφημα με τα Μετέωρα και το ρολόι του φρουρίου δεν μπορούσαν να συνυπάρξουν ;

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Όλες οι ενότητες

© 2011 - 2017 StagonNews, Developed by NikosPap . Designed by ManosKal .Hosted by Fusioned .