Καλαμπακιώτικα με τον Γρηγόρη Καλύβα 13/09/2019

Γρηγόρης Γ. Καλύβας
Γρηγόρης Γ. Καλύβας
13 Σεπτεμβρίου 2019, 21:39

***Στη σκιά των βράχων

Φίλοι μου , όλα ποια  στον Δήμο μας  ,φαίνεται να μπαίνουν στους νέους ρυθμούς που επέβαλε η αλλαγή δημοτικής αρχής την οποία επιλέξαμε εμείς οι Δημότες στις εκλογές της 2ας  Ιουνίου και εγκαταστάθηκε στο Δημοτικό Μέγαρο την 1η Σεπτεμβρίου…οοοου !! Έ, κάπως έτσι  μ΄ α,υτά και με τ΄άλλα , που λένε , ξεκίνησε η νέα Δημοτική περίοδο….οοος!!

Έ, και όπως και να το κάνουμε  κάθε τί νέο φέρνει και  νέα δεδομένα . Ποια είναι αυτά; Από τον καφετζή , που πάει τον καφέ  στον Δήμαρχο , μέχρι τον Γενικό Γραμματέα του Δήμου , ας πούμε !! Λοιπόν , χαραή – χαραή κάποιες σκιές   αθόρυβα γλιστρούσαν τα σκαλιά της πίσω πόρτας του Δημαρχείου εισερχόμενες στο εσωτερικό . Σε λίγο οι σκιές γίνονταν περισσότερες . Και αφού η άνοδος των σκιών ολοκληρώθηκε , να και ο καφετζής που επί πέντε χρόνια τώρα πήγαινε τον καφέ του Δημάρχου στο γραφείο του .

_Καλημέρα , καλή βδομάδα , με τις υγείες σας , σιδηροκέφαλοι να είναι οι λεβέντες μας , ψέλλισε μειδιώντας σαρδόνια .

_Άσε μας στον πόνο μας σε παρακαλώ ακούστηκε μια φωνή !!

_Εγώ δεν ξέρω τίποτα , εγώ καφέ έφερνα , καφέ θα φέρνω , τί με νοιάζει εμένα , απάντησε ο καφετζής .

_Μην το λες , μην το λες , ακούστηκε πάλι η φωνή .

_Θέλετε να πείτε κάτι ;

_Eγώ….ωωωω !!! Τι να πω εγώ ,  εμένα δεν ξέρω αν θα με ξαναβρείς αύριο , να πω κιόλας !!

_Θα πας διακοπές ;

_Ναι , φθινοπωρινές !!

_Τί με νοιάζει εμένα , εγώ καφέδες έφερνα , καφέδες  θα φέρνω !!

_Καλά….αααα !!!

_Δεν μ΄ αρέσουν αυτές οι μπηχτές , ξέρω να πω .

_Ό…οοοχι , τίποτα , για τον καφέ λέω , είναι όπως τον πίνει ο Δήμαρχος ;

_Ελπίζω , εγώ πάντως τον έκανε σερμπέτι , να τον γλυκάνουμε τον άνθρωπο πρώτη μέρα στο Δημαρχείο !!

_Είσαι σίγουρος ;

_Όσο σίγουρος είμαι ότι ο Αλέκος είναι Δήμαρχος !!

_Ά….αααα , καλά , τώρα ησύχασα !!

_Έμ΄ έτσι είναι , τί τα έχουμε τα γαλόνια τόσα χρόνια στο κουρμπέτι;

_Είσαι σίγουρος ;

_Άντε πά…ααααλι !! Όπως σε βλέπω και με βλέπεις . Εγώ πάντως και με τον Σινάνη έτσι έκανα , ο πρώτος καφές σερμπέτικος !!

_Καλά…αααα !!!

_Συζητείται ;

_Ξέρω γω ;

_Άσε , εσύ δεν μπορεί να ξέρεις , εγώ όμως και δικαιούμαι , και ξέρω .

_Αλήθεια ;

_Μα συζητείται ;

_Τέλος πάντων , άστον εδώ τώρα και ο Θεός βοηθός !!

_Τον αφήνω . Άντε , καλημέρα και καλή θητεία , συμπλήρωσε ο καφετζής καθώς γύριζε για να εξέλθει του γραφείου του Δημάρχου .

_Συζητείται  ;

_Ά….αααα  χα , χα , καλό…οοοο !!!

_Συζητείται !!!

_Όχι , δεν συζητείται , έχεις δίκιο . Άντε φεύγω !!

_Είχε δεν είχε περάσει ένα δεκάλεπτο και ο νέος Δήμαρχος εμφανίστηκε στον διάδρομο που οδηγεί στο γραφείο του Δημάρχου , φανερά τρακαρισμένος .

_Καλημέρα , καλημέρα , είπε στους υπαλλήλους που βρήκε .

_Καλημέρα , καλή θητεία , ακούγονταν από το εσωτερικό των γραφείων .

_Ευχαριστώ , ευχαριστώ πολύ , όλοι μαζί , πιστεύω καλά θα περάσουμε , απάντησε ο Δήμαρχος  καθώς προχωρούσε .

_Σε λίγο , βρέθηκε φέϊς του φέϊς με το γραφείο και κυρίως με την καρέκλα . Κάπως διστακτικά  προχώρησε , άπλωσε το χέρι του και την έσυρε προς τα πίσω εισερχόμενος πίσω απ΄το γραφείο . Δευτερόλεπτα αμηχανίας προς στιγμήν και κάθισε απότομα .

_Μπα ; Και καφέ ; Ποιος τον έφερε ; Ρώτησε . Αυτός που τον έφερνε πέντε χρόνια τώρα , απάντησε  κάποιος που είχε εισχωρήσει  στο γραφείο , ακολουθώντας  τον Δήμαρχο .

_Ά….ααα  μπά;

_Ναι , ναι , τον έφερε πριν από λίγο , συμπλήρωσε άλλος  .

_Καλά , θα δούμε , ψέλλισε ο Δήμαρχος και σήκωσε το φλιτζάνι φέρνοντάς του στα χείλη του , για ν΄ ακουστεί  γνωστός θόρυβος που συνήθως ακούγεται όταν ρουφάμε τον καφέ μας .

_Τ΄….τττι…ιιιι , είναι αυτό ;

_Καφές Δήμαρχε .

_Καλά , πάει καλά ; Άμα πίνω τέτοιον καφέ , ξέρεις που θα φτάσει το ζάχαρο ;

_Απ΄ τον τσουκάτο  καφέ !!

_Συζητείται κύριε Δήμαρχε ;

_Ακριβός , δεν συζητείται , απάντησε ο Δήμαρχος .

Ήταν η πρώτη αλλαγή …..

      ΦΑΙΔΡΑ

***Ψίθυροι

*Έγινε και η πρώτη Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου η οποία είναι συνεδρίαση κυρίως πολιτική καθώς το αντικείμενό της είναι η εκλογή Προεδρείου και μελών Οικονομικής Επιτροπής και Επιτροπής Ποιότητας Ζωής . Έ, σαν πρώτη συνεδρία και με την νέα χωροταξία στα έδρανα και το γεγονός ότι για πολλούς ήταν το πρώτο βάπτισμα , είχε μια δικαιολογημένη ανησυχία !! Το ουσιαστικό στην νέα χωροταξία , όπως την προσδιόρισε η λαϊκή ετυμηγορία , είναι ότι προστέθηκε ακόμα ένα έδρανο στην πλευρά της αντιπολίτευσης για να χωρέσουν οι δημοτικοί της σύμβουλοι μια και με τον νόμο της απλής αναλογικής  , τρομάρα μας , ο δήμαρχος είναι μειοψηφία στο Δημοτικό Συμβούλιο !! Έ..εε ρε γλέντια…αα , που λέει και ο φίλος μας ο καραγκιόζης !! .

…………………………………………………………….

*Αν κάτι σχολιάστηκε στην πρώτη συνεδρία του Δημοτικού  Συμβουλίου , είναι η θέση που επέλεξε να καθίσει ο πρώην Δήμαρχος και νυν αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολιτεύσεως Χρήστος Σινάνης . Ο πρώην Δήμαρχος κάθισε στην αρχή του δεύτερου εδράνου και όχι στην πρώτη θέση του πρώτου εδράνου , ως εθίστε . Για την επιλογή του αυτή , σε συνδυασμό και με το ποιος δημοτικός του σύμβουλος κάθισε στην θέση που κάθονταν ο Σακελλαρίου , ειπώθηκαν πολλά και ενδιαφέροντα , θα έλεγα . Εγώ ,απ΄ όλα όσα ειπώθηκαν ,κρατάω  δύο : ή ότι  ο Σινάνης κάτι ήθελε να σηματοδοτήσει μ΄ αυτήν την κίνηση,  ή απλά αισθάνονταν άβολα να κάθετε στη  θέση που κάθονταν ο Σακελλαρίου επί πενταετία .

***Σοβαρά και εύθυμα

*Με το καλημέρα της συνεδρίας του Δημοτικού Συμβουλίου και προεδρεύοντος του πρώτου εκλεγμένου σε σταυρούς από την πλευρά του εκλεγέντος Δημάρχου  Γιώργου Παπανικολάου,  μια και σύμφωνα με το νόμο αυτός συγκάλεσε τα μέλη του οργάνου , δημότης έλαβε το λόγο για να θέσει ένα θέμα που τον απασχολούσε . Μάταια ο προεδρεύον προσπαθούσε να του εξηγήσει ότι το αντικείμενο της συνεδρίας ήταν άλλο και όχι τα αιτήματα δημοτών , αλλά εις μάτην . Πάντως ο δήμαρχος ακούστηκε να ψιθυρίζει : Ώχ, με το δεξί ξεκινήσαμε..εεε !! Πάντως ο κ. Αλέκου  κάλεσε τον Δημότη στο δημαρχείο για να τον ακούσει  και απ΄ότι άκουσα επιλήφθηκε του θέματος . Αποτελεσματικός ο  Δήμαρχος !!

………………………………………………………………

*Η πλέον πολιτικά ορθή τοποθέτηση ήταν αυτή του επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης Γιώργου Χαντζιάρα ο οποίος μιλώντας  και αφού ευχήθηκε καλή θητεία , εξήγησε ότι αφού ο νόμος ΣΥΡΙΖΑ , δεν του δίνει την δυνατότητα εκλογιμότητας , θα απέχει από την διαδικασία εκλογής προεδρείου . Έτσι δεν πήρε μέρος σε καμιά ψηφοφορία που ακολούθησαν . Αγαπητέ , έτσι είναι , μόνο που ο λαός  αυτό το λέει διαφορετικά : «Πίτα που δεν τρως μη σε μέλη κι΄ αν καεί» !! Ωστόσο η πολιτική δουλειά του ιδίου και της παράταξής του αρχίζει από την επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου . Και εκεί ο κ. Χαντζιάρας μάλλον θα συμμετέχει ενεργά , απ΄ότι  φαίνεται  και διαπίστωσα !!

*Εξ΄ απορρήτων

*Δήμαρχοι άλλαξαν , δημοτικοί σύμβουλοι άλλαξαν , πρόεδροι Δημοτικού Συμβουλίου άλλαξαν , ο μόνος που μένει σταθερός και ακλόνητος , είναι ο ειδικός Γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου Κώστας Γουγουλάκης ο οποίος όπως ανακοινώθηκε θα συνεχίσει να ασκεί τα καθήκοντα του ειδικού  γραμματέα . Αυτό επεσήμανε ο Δήμαρχος πλέκοντας του Κώστα Γουγουλάκη ,το εγκώμιο !! Έτσι είναι , κάποιοι άνθρωποι είναι διαχρονικοί και αναντικατάστατοι και ο Γουγουλάκης είναι ένας εξ΄ αυτών !!  Άντε , Κώστα , καλή θητεία και καλή υπομονή . Και δε νομίζω ότι ισχύει αυτό που είπε ο Δήμαρχος , ότι με την λήξη της θητείας της Δημοτικής περιόδου χαιρετάς κι΄ εσύ τον Δήμο ; Κάτσε , που θα πας άμα βγεις στην σύνταξη !!

……………………………………………………………

*Μόλις τρείς εκπρόσωποι του ωραίου φύλου έστειλαν οι δημότες του Δήμου Μετεώρων στα έδρανα του Δημοτικού Συμβουλίου . Δύο από τον συνδυασμό του πρώην Δημάρχου και μία από  τον συνδυασμό του κ. Γιάννη Παπαμιχαήλ . Βεβαίως «οὐκ ἐν τῷ πολλῷ τὸ εὖ, ἀλλ᾿ ἐν τῷ εὖ τὸ πολύ !! Ωστόσο θα ήταν καλό μια εκ των τριών δημοτικών Συμβούλων να κάθονταν ως Αντιπρόεδρος ή γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου στο έδρανο του προεδρείου . Και αυτό όχι προς χάρην αλλά ως ουσία πολιτική που θέλει να τονίσει κάποια πράγματα !!  Ωστόσο και από τα έδρανα του δημοτικού συμβούλου η παρουσία τους αναμένεται να είναι δυναμική μια και οι ίδιες έχουν δυναμισμό αφού κατάφεραν να συμμετέχουν σε μια διαδικασία που είναι , ή ήταν , αντρικό σπορ !! Καλή θητεία κυρίες  μου !!

***Είπαν

( για τις διαγραμμίσεις πεζών )

«…όσοι λένε ότι χρησιμοποιήσαμε μπογιά δεύτερης διαλογής , δεν γνωρίζουν ότι ο προμηθευτή για την συγκεκριμένη μπογιά στην Ελλάδα είναι ένας . Απλώς εμείς την αραιώσαμε λίγο παραπάνω για να κλείσουμε και τους πόρους του οδοστρώματος …..» .

Σωτήρης Γίδας

(Τοπικός Σύμβουλος  Καλαμπάκας )

 

( για την συνάντηση Δημάρχου με τους Προέδρους ενότητας Τυμφαίων )

«…Το σοβαρότερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν τα χωριά μας είναι η ξύλευση για τις Ατομικές Ανάγκες  …».

Στέφανος Θεοχάρης

( Αντιδήμαρχος Δήμου Μετεώρων )

 

( για τις εργασίες αποκατάστασης στην οδό Κονδύλη)

« …Επιβεβαιώνω ότι η αποκατάσταση των κυβόλιθων στην οδό Κονδύλη δεν έγινε σωστά και θα πρέπει να ανακατασκευαστεί . έχουν δίκαιο οι κάτοικοι που διαμαρτύρονται.…» .

Νικόλαος Φωλίνας

(Αντιδήμαρχος Έργων Δήμου Μετεώρων)

***Χαιρετίσματα

ΠΡΟΣ Σώτο Βλιώρα (πρώην Δημοτικό Σύμβουλο): Είδες πως τα φέρνει η πολιτική ; Αυτό που φαντάζει ανέφικτο να γίνεται εφικτό !!

ΠΡΟΣ Γιώργο Παπανικολάου (Δημοτικό Σύμβουλο-προεδρεύοντα του πρώτης συνεδρίας του Δημοτικού Συμβουλίου): Αψογότατος αγαπητέ στην  δύσκολη διαδικασία της πρώτης συνεδρίας του Δημοτικού Συμβουλίου !!

ΠΡΟΣ Σώτο Παπαχρήστο (Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου): Εύχομαι καλή θητεία στην προεδρία του Συμβουλίου !! Δεν ξέρω , θα έχουμε  τίποτα καινοτομίες ;

ΠΡΟΣ Γιάννη Παπαμιχαήλ (επικεφαλής ): Η σταθερή γραμμή στην πολιτική είναι ένα στοιχείο που απουσιάζει από την πολιτική διαδικασία και νομίζω ότι η θέση σας τιμάτε τον λόγο ότι θα ψηφίσετε τις προτάσεις των άλλων παρατάξεων , είναι μια εξόχως θετική στάση που συμβάλλει στην αξιοπιστία της πολιτικής .

ΠΡΟΣ Πολυζώη Χαλατσάκη (Αντιπρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου): Τώρα τί να σου ευχηθώ , καλή επιτυχία ; Πέντε χρόνια Πρόεδρος νομίζω αποτελεί την εγγύηση ότι θα είναι !

ΠΡΟΣ Γρηγορίου Κώστα (Γραμματέα Δημοτικού Συμβουλίου): Ο αρχηγό σου , σου έδωσε την ευκαιρία να βουτήξεις στα βαθιά με το καλημέρα της ενασχόλησής σου με την πολιτική και πρέπει να δικαιώσεις την επιλογή του , κάτι που το εύχομαι !!

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Όλες οι ενότητες

© 2011 - 2017 StagonNews, Developed by NikosPap . Designed by ManosKal .Hosted by Fusioned .