Καλαμπακιώτικα με τον Γρηγόρη Καλύβα 06/09/2019

Γρηγόρης Γ. Καλύβας
Γρηγόρης Γ. Καλύβας
6 Σεπτεμβρίου 2019, 12:14

***Στη σκιά των βράχων

Φίλοι μου , να τους χαιρόμαστε , σιδεροκέφαλοι να είναι , να έχουν καλή τύχη και να μας κάνουν καλά έργα . Ναι για τον νέο Δήμαρχο και την δημοτική αρχή μιλάω που έδωσαν τον νενομισμένο όρκο επί του Ιερού Ευαγγελίου , εκτός του επικεφαλής της Παράταξης του Κ.Κ.Ε Γιώργου Χαντζίαρα που έδωσε πολιτικό όρκο στην τιμή και την συνείδησή του .

Που λέτε , μια νέα δημοτική περίοδο αρχίζει και εμείς το μόνο που μπορούμε να κάνουμε , είναι να ευχηθούμε έργο καλό να παράγουν  επ΄ ωφελεία του τόπου μας και του κοινωνικού συνόλου .

Και ήδη έχουμε και τον πρώτο κύκλο των Αντιδημάρχω…ωωων !! Βέβαια , μη νομίζετε ότι οι επιλογές έγιναν χωρίς ανακατέματα !! ό…οοοοχι !! Είχαμε πολύ παρασκήνιο . Γιατί φίλοι μου , όλοι , όσοι ασχολούνται με τα κοινά , έχουν φιλοδοξίες και όλοι  θέλουν να προσφέρουν από θέσεις ευθύνης . Έ, και ο επικεφαλής , τί να κάνει , προσπαθεί να τα ισορροπήσει όλα ώστε να μην ξεκινήσει με τριβές .

Για να σας πω την αλήθεια , ο πληροφοριοδότης μου , μου μετέφερε μια στιχομυθία που εξηγεί πολλά επί των επιλογών και καταλαβαίνει κανένας ότι όταν προΐστασαι ανθρώπων και μάλιστα στην πολιτική , πρέπει να είσαι χαλκέντερος !!

_Βρε…εεε , καλός τον , τι γίνεται αγαπητέ ; Πως είναι τα κέφια σου ;

_Καλά Θοδωρή , συγνώμη , Δήμαρχε ήθελα να πω , απάντησε ο συνομιλητής του νέου Δημάρχου .

_Τώρα το είπες καλά , Δήμαρχε είναι το σωστό , απάντησε ο νέος Δήμαρχος γελώντας και τα μουστάκια του .

_Ναι , ναι Δήμαρχε , αλλοίμονο . Τί Δήμαρχο , Δημαρχάρα !!

_Έ, καλά , καλά , φτάνει , ευχαριστώ , απάντησε ο Θοδωρής Αλέκου .

_Τι γίνεται , απεφάνθης ;

_Επί ποίου να αποφανθώ ;  Αυτές τις μέρες αποφάσισα για πολλά , ξέρεις.

_Έ…εεεε , μην κάνεις τον μούτο να κρίνει , για τους Αντιδημάρχους λέω .

_Ά…ααα , για τις θέσεις Αντιδημάρχων λές ;

_Ναι , για αυτές λέω . Σου έχω πει ότι τίθεμαι στην διάθεση αξιοποίησης της εμπειρίας μου για το καλό του δήμου πάντα , απάντησε με νόημα επικεντρώνοντας επί του προκειμένου .

_Ναι , ναι , κατάλαβα … Τί να σου πω , εσκέφθην , εσυσκεύθην και μπορώ να πω ότι αποφάσισα σχετικώς .

_Και τί λέει η απόφασή σου Δήμαρχε ;

_Να , ξέρεις ….

_Ό…οοοχι , δεν ξέρω τίποτα εγώ . Εσύ ξέρεις .

_Να , να το δούμε το θέμα , ξέρεις…

_Τί….ιιιι , τί…ιιι , είναι αυτά ; Τί ξέρω και δεν ξέρω !! Ξέρεις και παραξέρεις και θέλω να ξέρω κι΄ εγώ .

_Κανένα θέμα , να μάθεις , φίλοι και συνεργάτες είμαστε , δε θα μάθεις ; Άμα δε μάθεις εσύ ποιος θα μάθει , η Μαρίκα η Πενταγιώτισσα;

_Δεν ξέρω Δήμαρχε αλλά σου θυμίζω ότι με είχες πεί προεκλογικά…..

_Τί σου είπα  ,δε θυμάμαι .

_Μου είπες ό…οοοτι …

_Έ , και τί μ΄ αυτό . Είπα – ξείπα !!

_Τί…ιιι ;

_Λέω , είπα – ξείπα .

_Ό….οοοχι , Δήμαρχε , ό…οοοχι αυτά σε μένα !!

_Κοίτα , έχουμε τέσσερα χρόνια μπροστά μας , θα μας δοθούν ευκαιρίες , όρεξη να έχεις εσύ και θα αξιοποιηθείς δεόντως .Αλλά τώρα ,σ΄ αυτήν την φάση ,δε χωράς, κατάλαβέμε!!

_Εσύ έχεις , εγώ όμως όχι , άντε γεια , απάντησε ο συνομιλητής του και τινάχθηκε όρθιος . Αυτά για να καταλάβετε τί τραβάνε οι Δήμαρχοι !!

ΦΑΙΔΡΑ

***Ψίθυροι

*Να και η απόφαση του Δημάρχου βάση της οποίας  μεταβιβάζονται οι αρμοδιότητες από τον ίδιο στους Αντιδημάρχους . Έτσι ο καθένας Αντιδήμαρχος ξέρει ποια για ποια πράγματα είναι υπεύθυνος . Ωστόσο εντύπωση έκανε για κάποιους που είναι παρατηρητικοί και κάθισαν και διάβασαν χαρτί και καλαμάρι τις αποφάσεις ότι οι αποφάσεις μάλλον είναι πιστή κόπια από τις αντίστοιχες αποφάσεις του πρώην Δημάρχου Χρίστου Σινάνη. Πως βγάζουν τον συμπέρασμα  από ένα «της» παρακαλώ !! Ναι , ένα «της» , που δεν σβήστηκε , την έκανε την ζημιά . Το «της» αναφέρεται στις γυναίκες Αντιδημάρχους του Σινάνη ενώ τώρα Αντιδήμαρχοι είναι όλοι άνδρες . Αντί να μπει «του» , παρέμεινε το «της» . Προσοχή λεβέντες γιατί θα βγεί καμιά απόφαση άκυρη και θα τρέχει ο Δήμαρχος και δε θα φτάνει!!

 

*Διάβασα ότι ο σύμβουλος της δημοτικής κοινότητας Καλαμπάκας Σωτήρης Γίδας , επιφορτίζεται , λέει , με αρμοδιότητες που αφορούν τον Δήμο και όχι την κοινότητα. Ποιες είναι αυτές ; Ότι θα είναι συνεργάτης των Αντιδημάρχων Νίκου Φωλίνα (έργων) και Βασίλη Τσίκαρη (Καθαριότητας) . Σωτήρη , συγχαρητήρια και σ΄ ανώτερα λεβέντη μου , αλλά μια ερώτηση καλόπιστη : Αυτές οι αρμοδιότητες ποιος σου τις αναθέτει; Ο Δήμαρχος ή οι Αντιδήμαρχοι ; Και είναι μεταβίβαση αρμοδιοτήτων με το στόμα ή με απόφαση ; Λοιπόν , εμείς , δεν έχουμε λόγο  να αμφισβητούμε , αλλά χωρίς παπία , που λένε και στο χωριό μου, δεν υπάρχει τίποτα !! Άσε που χωρίς παπία , θα έχεις θέμα να ασκήσεις τα καθήκοντα που διάβασα ότι σου ανατέθηκαν !!

***Σοβαρά και εύθυμα

*Με ζητάνε πολλοί να γράψω να έχει η δημοτική αρχή το νού της μην μας έρθει τίποτα ξαφνικό και δεν μπορέσουμε να αντιδράσουμε . Ο λόγος για τις προσφυγικές ροές που διασπείρονται  στην ηπειρωτική Ελλάδα χρησιμοποιώντας παλιά στρατόπεδα . Αγαπητοί μου , τί να σας πω , μόνο τα μάτια ανοιχτά πρέπει να έχει η δημοτική αρχή . Και τα μάτια και όλα ανοιχτά πρέπει να έχουν για να μην βρεθούμε χωρίς να το καταλάβουμε με κανένα hot spot και πρόσφυγες χωρίς να το καταλάβουμε !! Βρε , τί πάθαμε στα καλά καθούμενα…ααα !! Βέβαια , το στρατόπεδο της ΠΑΠ δεν ενδείκνυται καθώς δεν έχει καμία κτηριακή υποδομή , αλλά , ξέρεις τι μπορεί να αποφασίσουν καμιά φορά οι καρεκλοκένταυροι ;

…………………………………………………………………

*Δεν πρόκαναν να καθίσουν στις καρέκλες των Αντιδημάρχων οι νέοι Αντιδήμαρχοι και άρχισε το τρέξιμο με το «καλημέρα» , που λένε !! Να , Χάσια είχαμε την πρώτη πυρκαγιά και όπως αντιλαμβάνεστε αν δεν τρέξουν οι αντιδήμαρχοι και ειδικά ο έχων την σχετική αρμοδιότητα !! Άντε , αγαπητοί μου , καλή αρχή !! Τί να κάνουμε , οι θέσεις ευθύνης έχουν τα καλά τους αλλά έχουν και ευθύνες και πολύ τρέξιμο. Θα μου πείτε τώρα δεν τους το επέβαλε κανένας , μόνοι τους το επεδίωξαν . Ναι , μόνοι τους το επεδίωξαν  και οι δημότες τους διευκόλυναν , αλλά και με το «καλημέρα» , τρεχαλητό για την κατάσβεση φωτιάς , είναι να μην σου τύχει . Σου έτυχε ; Πρέπει να κάνεις το σταυρό σου και να μπεις στο χορό και να χορέψεις σαν Νουρέγιεφ !!

***Εξ΄ απορρήτων

*Στοίχημα , έβαλαν ,λέει σχετικό σχόλιο του «Μούρη» στο Stagon News , ο Σώτος Βλιώρας και ο Κώστας Ράντος το οποίο κέρδισε ο πρώτος  και τώρα θα πρέπει ο δεύτερος που το έχασε να το υλοποιήσει . Περί ποίου στοιχήματος και γιατί δεν έμαθα αλλά η αλήθεια είναι ότι στοίχημα μπήκε και το έκοψε , λένε οι δικές μου πληροφορίες ο Σινάνης !!  Κώστα , τί στοιχήματα πας και βάζεις ; Είσαι καλά ; Και με ποιόν πας και στοιχηματίζεις , με τον Σώτο ; Ο Σώτος  σ΄  αυτά δεν πιάνεται , θα του ξέφευγε  το στοίχημα ;   Τώρα , πήγαινε και πλήρωσε τραπέζι , για να μάθεις να μην τα βάζεις με τον Σώτο . Α, για να έχουμε το καλό ρώτημα , στο τραπέζι θα είναι και ο Σινάνης  που έκοψε το στοίχημα; Το ορθόν είναι  να είναι !! Λοιπόν , όταν θα βρεθείτε ομού στείλτε καμιά φωτό , έτσι για το παρασκήνιο !!

………………………………………………………

*Επανέκαμψε και μάλιστα δυναμικά η γιορτή κρασιού στο Καστράκι με τον Παναγιώτη Ζωσιμά να επιστρέφει στα πάτρια εδάφη και όπως ακούσαμε κράτησε ψηλά μέχρι πρωίας το ενδιαφέρον των φίλων της γιορτής κρασιού . Έ , και  για την νέα  Δημοτική αρχή ήταν η πρώτη παρουσία με την επίσημη ιδιότητά τους αφού έγινε με την τυπική αποχώρηση της παλιάς και τον ερχομό της νέας . Πάντως ο πρώην , σήμερα , Πρόεδρος Περικλής Γιάννης κάθισε στο  τραπέζι με τους επισήμους και μάλιστα τον είδα διαχυτικότατο . Ωστόσο , δεν πληροφορήθηκα για  τον λόγο της εσπευσμένης αναχώρησή του που κάποιοι , που έπιασαν την σκηνή , λένε ότι έδειχνε νευρική . Πρόεδρε , τί συνέβη ; Σου είπαν τίποτα και τα πήρες; Πάντως εκείνος ο Νικόλας , πολύ φίλος σου απεδείχθη . Μπράβο !!

***Είπαν

( για την μη εκλογή Δημάρχων για δεύτερη  τετραετία )

«…Θεωρώ ότι αυτό συμβαίνει γιατί ο Δήμος είναι πολύ μεγάλος και τα προβλήματα πολλά…..» .

Δημήτρης Σπυρόπουλος

(Πρώην Αντιδήμαρχος Δήμου Καλαμπάκας )

 

( για την ανάληψη του ως Τοπικός Σύμβουλος Διάβας )

«…Δεν κάνουμε κριτική στο απερχόμενο Τοπικό Συμβούλιο , αφού το έργο που είχε συντελεστεί ήταν μηδενικό …».

Λευτέρης Δημάσης

( Τοπικός Σύμβουλος Διάβας )

 

( για τις εξαγγελίες της νυν Δημοτικής Αρχής)

« …Θεωρώ ότι η λειτουργία Δημοτικού Κολυμβητηρίου στην Καλαμπάκα δεν θα είναι βιώσιμη.…» .

Γιάννης Μπουτίνας

( Περιφερειακός Σύμβουλος – Πρώην Αντιπεριφερειάρχης )

 

***Χαιρετίσματα

ΠΡΟΣ Σώτο Γίδα (σύμβουλο Δημοτικής Κοινότητας Καλαμπάκας): Αγαπητέ , να σου ευχηθώ και σ΄ ανώτερα ; Έμαθα ότι θα είσαι ο άμεσος συνεργάτης των Φωλίνα και Τσίκαρη . Ισχύει ή διαδόσεις ;

ΠΡΟΣ Νέους Αντιδημάρχους: Άντε , σιδεροκέφαλοι , χαλκέντεροι και υπομονή . Γιατί , εδώ που τα λέμε , είναι δύσκολο το κομμάτι αυτό . Και είναι δύσκολο γιατί τα προβλήματα πολλά και κουμπί να έχεις να πατάς και να λύνεις προβλήματα , δεν τα προκάνεις !!

ΠΡΟΣ Πρώην Αντιδημάρχους Σινάνη: Καλά , έτσι φεύγει ο κόσμος ; Χωρίς αποχαιρετισμούς; Και καλά , δεν μας αποχαιρετίσατε , δεν μας αποχαιρετίσατε . Παράδοση – παραλαβή έγινε στους αντικαταστάτες σας ; Μήπως κι΄ εσείς από τα site μάθατε την εγκατάσταση των αντικαταστατών σας ;

ΠΡΟΣ Σώτο Παπαχρήστο (Δημοτικό Σύμβουλο): Την Κυριακή τα σπουδαία αγαπητέ. Έ;  Ναι, την Κυριακή θα έχουμε την διαδικασία εκλογής Προέδρου Δημοτικού Συμβουλίου και η εκλογή σου θεωρείται δεδομένη απ΄ ότι ακούω !!

ΠΡΟΣ Γιώργο Παπανικολάου Αντιδήμαρχο (Φίλτατε , καλή αρχή και καλή υπεμονή !! Κοίτα, να καλέσεις τον Ανδρέα , ξέρεις ποιόν Ανδρέα μιλάω, να σε ενημερώσει για τα μυστικά της θέσεως που ανέλαβες .

ΠΡΟΣ Τάκη Σακελλαρίου (πρώην Δήμαρχο): Άντε , συγχαρητήρια και να τους χαίρεσαι τους συνεργάτες σου . Είδες ο Δήμαρχος αγάπη και εμπιστοσύνη που σου δείχνει . Έκανε όλους τους συνεργάτες σου , συνεργάτες του !! Δεν λέει κάτι αυτό ;

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Όλες οι ενότητες

© 2011 - 2017 StagonNews, Developed by NikosPap . Designed by ManosKal .Hosted by Fusioned .