Καλαμπακιώτικα με τον Γρηγόρη Καλύβα 02/10/19

Γρηγόρης Γ. Καλύβας
Γρηγόρης Γ. Καλύβας
4 Οκτωβρίου 2019, 20:19

***Στη σκιά των βράχων

Φίλοι μου καλωσορίσατε !! Πως πάνε τα κέφια ; Καλά έ ; Έ…εεετσι μπράβο , σας θέλω αισιόδοξους , είδατε τί είπε ο Κυριάκος . Τί ; Ποιος Κυριάκος ;  Α….ααα , δεν έχουμε Πρωθυπουργό που τον λένε Κυριάκο ;

Λοιπόν , αυτός . Είδατε τί είπε στο  Αμέρικα που πήγε :  Η Ελλάδα και οι έλληνες , λέει , ατενίζουν το μέλλον μια αισιοδοξία !! Αισιοδοξία λοιπόν και χαμόγελο μέχρι πίσω , ατ΄ αυτιά , να  γελάνε και τα μουστάκια σας εσείς οι μυστακοφόροι !!  Για να σας δώ !! Πάρτε , πάρτε μια βαθιά ανάσα , έτσι , έτσι , αυτό είναι . Τώρα ναι , τώρα μάλιστα !! Είδατε πως αλλάζει η διάθεση ;

Και , μετά απ΄ αυτό να έρθουμε στα δικά  μας….αααας !! Που λέτε , ακούσατε θαρρώ τί είπε ο Δήμαρχος . Ναι ο Θοδωρής , τί έχουμε κι΄ άλλον δήμαρχο ; Ένα και μονάκριβο τον έχουμε !! Λοιπόν πλήρωσε , είπε , ο Δήμος δεκαπέντε χιλιάδες ευρώ για αγορά λαμπόγιαλων . Ναι , καλά καταλάβατε , για λαμπτήρες φωτισμού . Μόνο στο Καστράκι , είπε ο Δήμαρχος άλλαξαν ίσια με εκατόν πενήντα λαμπόγιαλα κάνοντας τον Περικλή Γιάννη , ναι μωρέ τον πρώην Πρόεδρο και νυν σύμβουλο Καστρακίου , να τιναχτεί όρθιος και να απορεί .

Και με το δίκιο του ο άνθρωπος καθώς εκατόν πενήντα λαμπόγιαλα , είναι κομμάτι πολλά . Αλλά , για να μη λέμε και κουβέντες , για να το λέει ο Δήμαρχος , δε μπορεί να λέει ανευθυνότητες ; Ξέρει τί λέει ο άνθρωπος . Έ, από τη μέρα αυτή που ειπώθηκαν αυτά στο Δημοτικό Συμβούλιο ο Περικλής έχασε τον ύπνο του . Όπου σταθεί και όπου να βρεθεί το ερώτημα είναι το αυτό , καρμπόν , απ΄ όλους τους Καστρακινούς .

_Περικλάρα, σα να μη μας τα λες καλά , τον επέπληξε κάποιος συγχωριανός του τις προάλλες που τον συνάντησε να απολαμβάνει τα ζουμερά σουβλάκια στο «Καλάμι» .

_Δεν αντελήφθην το πνεύμα σας , φίλτατε , απάντησε ο Πρόεδρος .

_Τί δεν αντελήφθης κύριε Περικλάρα;

_Δεν ξέρω τί μου λες , εννοώ , επέμενε ο Πρόεδρος τραβώντας το σουβλάκι φυσαρμόνικα .

_Εκατόν πενήντα λάμπες  , λέει ο Δήμαρχος έβαλαν στο χωριό .

_Πόσες αρά ;

_Απάν από εκατόν πενήντα , λέει !!

_Σιγά να μην έβαλαν χίλιες , λέω εγώ . Που να βρούν εκατόν πενήντα λάμπες καμένες να βάλουν , πάτε καλά ;

_Δηλαδή θες να πεις ότι δεν έβαλαν;

_Αγαπητέ , είπαμε  πολιτικοί είναι , το ψέμα είναι βούτυρο στο ψωμί  , αλλά όχι και να κάνουν την τρίχα τριχιά ;

_Δηλαδή δεν έβαλαν ;

_Σε παρακαλώ , εκατόν πενήντα λάμπες στο χωριό ; Που να τις βάλλουν εκατόν πενήντα . Εκατόν πενήντα  δεν είναι τα στύλια !!

_Ο Γιώργαρος , τί λέει , τον ρώτσις ;

_Δε ρωτάω κανέναν , αλλά εκατόν πενήντα λάμπες, με τίποτα ντυπ.

_Δε μπορώ να καταλάβω , εδώ  κάτι παίζεται , δεν υπάρχει άλλη εξήγηση!!

_Να σας πω εγώ τί παίζεται .

_Τί ;

_Παίζεται η νοημοσύνη μας . Κάποιοι μας περνάνε για χαϊβάνια . Αυτό είναι !!

_Λές βρε Πρόεδρε να μας περνάνε για ντυπ χαϊβάνια ;

_Μα εκατόν πενήντα λάμπες ; Πάμε καλά ;

_Λοιπόν , είσαι μέσα να κάνουμε μια αυτοψία ;

_Τί να κάνουμε δηλαδή !!

_Να μετρήσουμε τα στύλα αν είναι τόσα !!

_Δεν έχω να κάνω τίποτα . Υπάρχουν αρχές , υπάρχει Πρόεδρος , να πάνε , εμείς εδώ το κρασάκι μας , να μας φκιάνει ο Νικόλας εδώ νόστιμα σουβλάκια , άπλωμα την αρίδα και εννιά έχει ο μήνας !!

_Εννιά , ά…αα;

_Εννιά λέει…ιιιιι !!

_Καλά Πρόεδρε , άντε γειά μας και πάντα τέτοια να έχουμε .

_Πάντα , τέτοια , πάντα τέτοια , επανέλαβε με νόημα ο Πρόεδρος !!!

ΦΑΙΔΡΑ

***Ψίθυροι

*Αγαπητοί μου , μπορεί ο δήμαρχος να είχε πει ,και φαντάζομαι συνεχίζει να το λέει , ότι οι πόρτες  του γραφείου του θα είναι ανοιχτές  επί δημαρχίας του αλλά με κάποιους κανόνες που μας τους γνωστοποίησε με δελτίο τύπου και θα πρέπει να τηρήσουμε. Σύμφωνα λοιπόν μ΄ αυτό η πόρτα του γραφείου του δημάρχου θα είναι ανοιχτή για επισκέψεις δημοτών χωρίς ραντεβού κάθε Τρίτη και Παρασκευή από ώρες 12:00  ως 14:00 ενώ τις υπόλοιπες μέρες θα δέχεται αυστηρά(!!!) , ναι , καλά ακούσατε , με ραντεβού. Λοιπόν , όσοι θέλετε να δείτε τον Δήμαρχο στο γραφείο του δεν μπορείτε να πάτε όποτε θέλετε αλλά αυστηρά στις παραπάνω ώρες και μέρες !! Αλλιώς γιοκ !! Δεν ξέρω τι λέτε εσείς αλλά εκείνο το αυστηρώς ,δεν ακούγεται καλά , οφείλω να πω !!

…………………………………………………………….

*Επιμένετε να με ρωτάτε αν ισχύει η κήρυξη πτώχευσης του Αγροτικού Συνεταιρισμού ή πρόκειται για fek News !! Αγαπητοί μου , τί να σας πω , αυτό ακούω κι΄ εγώ , αλλά επίσημε ανακοίνωση δεν υπάρχει . Εκείνο που ακούγεται είναι ότι η απόφαση ελήφθη από την γενική συνέλευση των μελών αλλά πότε , που και ποια ώρα έγινε , ουδείς γνωρίζει. Επειδή το θέμα αυτό , αν συμβαίνει πράγματι , είναι πολύ σοβαρή εξέλιξη , δεδομένου ότι αφορά τον πρωτογενή τομέα  της τοπικής οικονομίας , μήπως οι διοικούντες του συνεταιρισμού θα πρέπει να μας ενημερώσουν επίσημα αν ανταποκρίνονται στην αλήθεια οι φήμες ; Αν κάποιοι πιστεύουν ότι είναι δυνατόν μια τέτοια εξέλιξη να αποκρυβεί ,  νομίζω πως κάνουν λάθος !!

***Σοβαρά και εύθυμα

*Όπως καταλάβατε μπήκαμε στην χειμερινή περίοδο και αναγκαστικά αλλάζουν και οι ώρες κοινής ησυχίας. Ως γνωστόν η χειμερινή περίοδος ξεκινά από την 1η  Οκτωβρίου και τελειώνει  την 31η Μαρτίου και οι ώρες κοινής ησυχίας θα είναι από τις 15.30 έως 17.30 το απόγευμα και από 22.00 έως 07.30 το πρωί. Είδατε ; Κανόνες σε όλα !! Κανόνες στις επισκέψεις στον  Δήμαρχο , κανόνες και στις ώρες κοινής ησυχίας κατά την χειμερινή περίοδο , κανόνες στα τραπεζοκαθίσματα , κανόνες παντού . Όχι παίζουμε !! Ή βάζουμε τάξη ή είμαστε χύμα !!  Νόμος και Τάξη λοιπόν παντού και σε όλα !! Τι λέω εγώ ; Ότι όλα αυτά μένουν στα χαρτιά και η ζωή των νεοελλήνων έχει κανόνα το ακανόνιστο !!

………………………………………………………….

*Επιδρομή  ψύλλων στο κτήριο του Χημείου του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης , καταγράφτηκε μετά από καταγγελίες , όπως διάβασα.  Σύμφωνα με την πρυτανεία, το πρόβλημα εμφανίστηκε για πρώτη φορά στο ισόγειο του νέου κτηρίου, όταν, σε μία κλειδωμένη αποθήκη σε άγνωστο χρόνο, εισήλθε ή μεταφέρθηκε από υπαλλήλους μία γάτα με τα νεογέννητα γατάκια της. Όπως σημειώνουν οι Πρυτανικές Αρχές του Ιδρύματος, την περασμένη Παρασκευή πραγματοποιήθηκε επιτόπιος έλεγχος στον χώρο όπου πρωτοεμφανίστηκαν οι ψύλλοι αλλά και σε άλλους χώρους του κτιρίου και διαπιστώθηκε ότι δεν υπάρχουν πλέον ψύλλοι. Δήμαρχε , για προσοχή μην έχουμε κανένα χουνέρι και γελάει ο κάθε πικραμένος !! Βρε τί θ΄ ακούσουμε ακόμα!!

***Εξ΄ απορρήτων

*«Νόμος και τάξη» , είναι ένα παλιό σύνθημα του πάλαι ποτέ πολιτικού παρελθόντος το οποίο ανέσυρε , καθώς φαίνεται , η δημοτική αρχή προκειμένου να προσδιορίσει την πολιτική της δράση . Πάντως η αρχή έγινε από τον ορισμό ειδικής επιτροπής στην οποία μεταβιβάζονται αρμοδιότητες οι οποίες ανήκαν στον Αντιδήμαρχο κ. Κότη τον οποίο στο αντικείμενο αυτό  αντικαθιστά ο έτερος Αντιδήμαρχος κ. Τσίκαρης . Νόμος και τάξη λοιπόν το σύνθημα της νέας Δημοτικής Αρχής που με εκείνο το «αυστηρώς» στην ανακοίνωση για τις ώρες συνάντησης του Δημάρχου με τους δημότες , ακούγεται κάπως !! Βέβαια , υπάρχουν και άλλοι που λένε τί ωραία που ακούγεται . Είναι θέμα αντίληψης βέβαια , αλλά αυτό μου θυμίζει τον τηλεοπτικό Δήμαρχο Περίανδρο Πόπωτα του Κολοκοτρωνιτσίου που διακήρυσσε την τάξη και την ηθική αλλά ούτε τάξη ,ούτε ηθική υπήρχε στο Κολοκοτρωνίτσι.

………………………………………………………..

*Από εκλογές σε εκλογές ο Δημοτικός Σύμβουλος της μείζονος αντιπολιτεύσεως Λευτέρης Αβραμόπουλος ο οποίος όπως πληροφορούμε θα είναι προτεινόμενος ως προεδρική επιλογή , παρακαλώ , από την ΟΝΕΔ , στον κατάλογο των διεκδικούντων μια θέση στο Πολιτικό Συμβούλιο του κόμματος . Εμείς βέβαια του ευχόμεθα καλή επιτυχία και σ΄ ανώτερα στην πολιτική , όπου  επέλεξε να ασχοληθεί ενεργά , αλλά από την άλλη πάλι , δυο καρπούζια σε μια μασχάλη δύσκολα χωράνε , όπως λέει ο λαός μας σοφά !! Θα μου πείτε , νέος είναι , ρωμαλέος είναι ,μπορεί να τα κρατήσει και μια χαρά !! Καμία αμφιβολία αλλά με προσοχή  !!

***Είπαν

( για την Δημοτική Αρχή)

«…Ευτυχώς που ο Σινάνης στήριξε την Δημοτική Αρχή στο πρώτο Δημοτικό Συμβούλιο ψηφίζοντας την τροποποίηση του προϋπολογισμού 2019 . Γιατί αλλιώς…».

Δημήτριος Σακελλαρίου

                                                                                                                   (πρώην Δήμαρχος)   

( για την στάση του στην ανάδειξη  διοίκησης στην ΚΕΔΕ)

«..Τί διαμαρτύρεσθε , στην ΚΕΔΕ ψηφίζουμε τον δικό σας , τον Δήμαρχο Τρικκαίων,  για Πρόεδρο , τον κ. Παπαστεργίου..» .

   Θοδωρής Αλέκος

                                                                                                                         (Δήμαρχος)

( για την απόφαση του Τ.Σ Κλεινοβού σχετικά με την ανανέωση του ενοικιοστασίου της πηγής νερού) .

«…Ρωτώ : τί άλλαξε μέσα σε δύο μήνες και τώρα λέτε ναι και πριν λέγατε όχι..;»

  Πολυζώης Χαλατσάκης

                                                                                                        (Αντιπρόεδρος Δημ. Συμβουλίου)

***Χαιρετίσματα

ΠΡΟΣ Πολυζώη Χαλατσάκη(Αντιπρόεδρο Δημ. Συμβουλίου): Αγαπητέ , ρωτιούνται αυτά τα πράγματα; Απλά , τότε Δήμαρχος ήταν ο Σινάνης ενώ τώρα είναι ο Αλέκου !! Έχει μια διαφορά !!

ΠΡΟΣ Γιάννη Παπαμιχαήλ (ελάσσων Αντιπολίτευση): Μπορεί , λεφτά να μην υπάρχουν στα συρτάρια του δήμου αλλά όσο και να μην έχει, για Γενικούς Γραμματείς και ειδικούς συνεργάτες , μάλλον θα βρεθούν.

ΠΡΟΣ Σπύρο Θεμέλη(Δημοτικό Σύμβουλο): Εκείνος ο Καλτσούδας σε «παρέσυρε» ;

ΠΡΟΣ Ανδρέα Καλτσούδα (Δημοτικό Σύμβουλο): Αγαπητέ, την κάνεις που την κάνεις την κουτσουκέλα , αλλά  μην παρασέρνεις και άλλους !

ΠΡΟΣ Βασίλειο Τσίκαρη (Αντιδήμαρχο): Αγαπητέ , καλή ανάληψη ευθύνης αλλά όταν βγείτε να βάλετε τάξη στα τραπεζοκαθίσματα , όπως λέτε, καλού κακού θωρακίσου .

ΠΡΟΣ Νίκο Φωλίνα (Αντιδήμαρχο): Εσείς με τον Κότη μαζί δεν κάνετε κι΄ αχώρια δεν μπορείτε , μου φαίνεται !!

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Όλες οι ενότητες

© 2011 - 2017 StagonNews, Developed by NikosPap . Designed by ManosKal .Hosted by Fusioned .