Η επιβεβαίωση ήρθε νωρίς – Σήμερα το πρωί πίσω από το δημαρχείο : σκυλί δάγκωσε εργαζόμενη που πήγαινε στην δουλειά της

Βαγγέλης Γκιάτας
Βαγγέλης Γκιάτας
6 Οκτωβρίου 2014, 11:45

Οι επισημάνσεις τόσο των απλών πολιτών όσο και των δικών μας ρεπορτάζ για την αναγκαιότητα αντιμετώπισης του προβλήματος των αδέσποτων σκύλων που περιφέρονται εγελιδόν στην καρδιά του πολεοδομικού ιστού της πόλης μας , μάλλον δεν φαίνεται να προβληματίζουν τις εμπλεκόμενες από το νόμο αρχές .
Ωστόσο τα γεγονότα έρχονται να τις επιβεβαιώσουν με τον χειρότερο δυστυχώς τρόπο .
Οι επισημάνσεις μας , ότι το πρώτο θέμα είναι η δημόσια υγεία , οι ανησυχίες ότι προέχει η ασφάλεια των δημοτών και πως δεν μπορεί ο πολίτης να φοβάται να περπατήσει στην πόλη του και πού ; Στην καρδιά της , το κέντρο της , οι επισημάνσεις μας ότι η εικόνα της τουριστικής Καλαμπάκας δεν μπορεί να είναι οι αγέλες αδέσποτων σκύλων , μάλλον φαίνεται πως δεν συγκινούν , ούτε προβληματίζουν τους υπεύθυνους .
Μόνο όταν συμβεί το κακό , τότε αναλογιζόμαστε τις αβελτηρίες μας ίσως και τις ενοχές μας και αυτό κρατά το πολύ ένα τριήμερο καθώς , όπως έχει λεχθεί , στην Ελλάδα τα θαύματα κρατούν το πολύ τρείς μέρες για να ξεχαστεί ως πρόβλημα .
Βέβαια τότε αναζητούμε υπεύθυνους για απόδοση ευθυνών , το θέμα συζητείται ακροθιγώς , μια και κάποιοι επιμένουν πως τα αδέσποτα δεν είναι το μείζον πρόβλημα της πόλης κάπου εκεί τα πράγματα καταλαγιάζουν μέχρι να προκύψει άλλο γεγονός για να ξαναεπανέλθει στην επικαιρότητα , να διαπιστωθεί και πάλι ότι κάτι πρέπει να γίνει , να πει ο καθένας τους οραματισμούς , σκέψεις , ιδέες , ωραίες κατά βάση , αλλά επί του πρακτέου τίποτα καθώς ο σκύλος παραμονεύει στη γωνία για να σ΄ αρπάξει το πόδι του κάθε ανυποψίαστου πολίτη !!!
Λοιπόν , αυτό συνέβη σήμερα το πρωί με μια νεαρή γυναίκα η οποία πηγαίνοντας στην δουλειά της , της άρπαξε το πόδι ένα από το αδέσποτα σκυλιά που κατοικοεδρεύουν στον ακάλυπτο χώρο του δημοτικού μεγάρου κάνοντάς το άθυρμα στα δόντια του .
Η παθούσα είδε και έπαθε να ξεσκαλώσει το πόδι της από τα δόντια του σκύλου , κάλεσε σε βοήθεια , με την τρομάρα να της έχει δημιουργήσει σοκ , για να βρεθεί τελικά στο Κέντρο Υγείας όπου της παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και να γίνουν όλα τα ιατρικώς απαραίτητα για τις συγκεκριμένες περιπτώσεις .
Το τραγικό για την παθούσα είναι ότι μόλις χθες βράδυ οι φίλες της την προειδοποίησαν να αποφεύγει να περνά από την 28ης Οκτωβρίου γιατί παραμονεύουν τα σκυλιά της γνωστής αγέλης αδέσποτων που βρήκαν απάγκιο , άγνωστο για ποιους λόγους , στον ακάλυπτο του δημοτικού μεγάρου .
Η εξομολόγηση της παθούσας για την πρωινή αναπάντεχη εμπειρία της ήταν συγκλονιστική με την επισήμανση βέβαια να κάνουμε εμείς ως μέσα ενημέρωσης κάτι για να αναδειχθεί το θέμα .
Και τα ερωτήματα τίθενται και πάλι αμείλικτα :
_Τι θα κάνει η δημοτική αρχή επί του θεάματος ;
_Έχει χαράξει πολιτική και ποια είναι αυτή ;
_Ποια πρακτικά μέτρα θα λάβει για να προλάβει δυσάρεστες καταστάσεις για τους πολίτες ;
_Θα προκύψει επιτέλους συνεργασία με τους φορείς που δραστηριοποιούνται στο θέμα αυτό ;
_Με ποια μέτρα θα διασφαλισθεί η υγεία , η σωματική ακεραιότητα των πολιτών αλλά κι δημόσια εικόνα της πόλης ;
Επιτέλους θα απαντήσει κάποιος επ΄ αυτών ;

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Όλες οι ενότητες

© 2011 - 2017 StagonNews, Developed by NikosPap . Designed by ManosKal .Hosted by Fusioned .