Η Επίδραση των Ηλεκτρονικών Μέσων στο Λόγο και τη Μάθηση – Προβολή ταινίας : Δυο Αποφασισμένες Γυναίκες

admin
admin
21 Οκτωβρίου 2019, 10:15

Την Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 18:30-20:00θα πραγματοποιηθεί ομιλία με θέμα «Η Επίδραση των Ηλεκτρονικών Μέσων στο Λόγο και τη Μάθηση.»

Τι προβλήματα δημιουργούν τα ηλεκτρονικά μέσα στο λόγο; Βοηθάνε τα παιδιά να μιλήσουν γρήγορα ή συμβάλλουν στην καθυστέρηση του λόγου; Δημιουργούν συνθήκες διαλόγου ή απομόνωσης; Ενισχύουν την  αναγνωστική ικανότητα των παιδιών μας ή δυσχεραίνουν την ανάγνωσή τους; Μαθαίνουν τα παιδιά μας να γράφουν καλύτερα ή ξεχνάνε και όποιους κανόνες ορθογραφικούς γνωρίζουν;

Σε όλα αυτά τα ερωτήματα θα μας απαντήσουν η λογοθεραπεύτρια κα. Μπιμπούδη Ζωή (μεταπτυχιακό στην ειδική αγωγή) και η ειδική παιδαγωγός κα. Λιούτα Ελένη (διδάκτωρ  στην ειδική αγωγή).

Βιβλιοθήκη Καλαμπάκας

Προβολή ταινίας : Δυο Αποφασισμένες Γυναίκες

Με αφορμή την καθιέρωση του Οκτωβρίου ως μήνα Πρόληψης κατά του Καρκίνου του Μαστού, η Βιβλιοθήκη Καλαμπάκας σε συνεργασία με το Δήμο Μετεώρων διοργανώνει την Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 19:00 – 21:00 δωρεάν προβολή ταινίας. Πρόκειται για την ταινία «Δύο Αποφασισμένες Γυναίκες» του Στίβεν Μπέρνστιν με τις Έλεν Χαντ και Σαμάνθα Μόρτον.

Υπόθεση:

Η Άνι Πάρκερ φαίνεται σαν μια συνηθισμένη γυναίκα, κόρη, αδελφή, σύζυγος και μητέρα. Όμως, όταν μαθαίνει ότι πάσχει από καρκίνο του μαστού, αποδεικνύει ότι είναι κάθε άλλο παρά συνηθισμένη – όχι μόνο νικά την ασθένεια συνολικά τρεις φορές στη ζωή της, αλλά ξεκινά τη δική της, παθιασμένη καμπάνια για απαντήσεις σε σχέση με τη δοκιμασία της. Ο αγώνας της συμπίπτει με τις προσπάθειες μιας άλλης ατρόμητης γυναίκας, της Μέρι-Κλερ Κινγκ, της γενετίστριας που ανακάλυψε ότι η μετάλλαξη του γονιδίου BRCA συνδέεται με τον καρκίνο του μαστού – η ανακάλυψη αυτή θεωρείται μία από τις σπουδαιότερες του 20ου αιώνα. Χάρη στις δύο αυτές γυναίκες, ο κόσμος θα αλλάξει για πάντα.

 

Βιβλιοθήκη Καλαμπάκας

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Όλες οι ενότητες

© 2011 - 2017 StagonNews, Developed by NikosPap . Designed by ManosKal .Hosted by Fusioned .