Εορτάζει ο Ιερός Ναός του Αγίου Μηνά στην Κρύα Βρύση – Χόρεψαν τα χορευτικά μετά τον Πανηγυρικό Εσπερινό

Νικόλαος Γκιάτας(Μούρης)
10 Νοεμβρίου 2019, 18:14

Με  μια σειρά  λατρευτικές  εκδηλώσεις  οι  κάτοικοι  της  Κρύας  Βρύσης  γιορτάζουν την μνήμη  του  πολιούχου  του  χωριού  τους  Αγίου  Μηνά στον  οποίο  και είναι  αφιερωμένος ο κεντρικός Ναός .

Σήμερα το απόγευμα τελέστηκε Πανηγυρικός Εσπερινός και αμέσως μετά εμφανίστηκαν τα χορευτικά του Συλλόγου και του Συλλόγου Τρίκκη, ενώ μοιράστηκαν  σε όλους  τους  παρευρισκόμενους  διάφορα εδέσματα όπως πίτες και γλυκά που είχαν ετοιμάσει οι γυναίκες του Συλλόγου .

Αύριο μετά την θεία λειτουργία θα μοιραστεί φαγητό  μαγειρεμένο  σε  καζάνι  που  προετοίμασαν  γυναίκες  του  χωριού  .

Να  πούμε ότι η Κρύα Βρύση  είναι το  μοναδικό  χωριό του Νομού  μας που  τιμά τον  Άγιο Μηνά  και  η μοναδική  εκκλησία που είναι αφιερωμένη  στον  σημαντικό  αυτό  Άγιο της  Εκκλησίας  μας .

Οι κάτοικοι της  Κρύας Βρύσης  τιμούν τον  θαυματουργό  Άγιό  τους στον οποίο  αναφέρονται και πολλά  θαύματα  .

Λίγα λόγια  για τον Άγιο Μηνά

Στην ιστορία της Εκκλησίας, αγαπητέ έχουν λάμψει εξαιρετικές μορφές Αγίων και Μαρτύρων που την λάμπρυναν με τα κατορθώματά τους τα υπεράνθρωπα. Άνθρωποι διαφόρων ηλικιών, παιδιά και άνδρες και γέροι κατάλευκοι, διαφόρου μορφώσεως και κοινωνικής τάξεως, επαγγέλματος και καταγωγής, από τον ίδιο πόθο και τα ίδια ιδανικά κινούμενοι, έδωσαν τη ζωή τους για την αγάπη του Χριστού.

Μεταξύ όλων αυτών των πολυαρίθμων ταγμάτων των Μαρτύρων, είναι και η τάξις των στρατιωτικών. Μεγάλες μορφές όπως οι μεγαλομάρτυρες Δημήτριος, Γεώργιος, Ευστάθιος, Μερκούριος, Μηνάς κ.ά. κατέδειξαν ότι δεν έχει καμιά σημασία η εργασία και η απασχόληση η καθημερινή για την αγιότητα και την Χριστιανική ζωή γενικότερα.

Ο Άγιος Μηνάς έζησε στην εποχή του βασιλιά Μαξιμιανού και καταγόταν από την Αίγυπτο, οι δε γονείς του ήταν ειδωλολάτρες

Κάποια ημέρα δόθηκε διαταγή από το βασιλιά οι στρατιώτες να συλλαμβάνουν τους Χριστιανούς και να τους βασανίζουν μέχρι ν” αρνηθούν την πίστη τους. Ο Μηνάς εμίσησε αυτό το ασεβές πρόσταγμα και αφήνοντας τη στρατιωτική ζωή έφυγε και ανέβηκε στο βουνό, όπου ήταν πάνω από το Κοτυάειο.

Προτίμησε να ζει με τα θηρία, παρά να βρίσκεται με τους εχθρούς του Χριστού ειδωλολάτρες. Εκεί έμεινε αρκετό καιρό καθαρίζοντας συνεχώς τον εαυτό του με νηστεία, αγρυπνία και προσευχή. Άναψε στην καρδιά του ο πόθος της ομολογίας και του μαρτυρίου .

Τα τελευταία  λόγια  του  Αγίου  Μηνά  ήταν : «Σ” ευχαριστώ, Κύριε, γιατί με αξίωσες να γίνω κοινωνός των παθημάτων. Σ” ευχαριστώ γιατί με κράτησες σταθερό στην ομολογία μου. Σε παρακαλώ, παράλαβε την ψυχή μου στην βασιλεία Σου .

Τον αποκεφάλισαν στις 11 Νοεμβρίου. Το σώμα του και το κεφάλι του το έριξαν στη φωτιά. Ότι απέμεινε το πήραν οι Χριστιανοί και το πήγαν στην Αίγυπτο, κατά την παραγγελία του Αγίου.

Σε λίγο πλούσιο φωτορεπορτάζ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Όλες οι ενότητες

© 2011 - 2017 StagonNews, Developed by NikosPap . Designed by ManosKal .Hosted by Fusioned .