Εγκαταλειμμένο το Καταφύγιο Κλεινοβού

Βαγγέλης Γκιάτας
Βαγγέλης Γκιάτας
25 Σεπτεμβρίου 2019, 13:18

Πριν τριάντα χρόνια περίπου , η Ορειβατική Λέσχη Καλαμπάκας , το Δασαρχείο και η τότε Κοινότητα Κλεινοβού κατασκεύασαν ένα υπέροχο καταφύγιο στην περιοχή Τριγγία ( πάνω από το χωριό ).

Δυστυχώς όμως με το πέρασμα του χρόνου το κτήριο λεηλατήθηκε από κάποιους ( καταγγελία του Προέδρου της ΟΛΚ.) και σήμερα βρίσκεται έρμαιο να μαραζώνει.

Μιλώντας στο Ράδιο Σταγών ο Πρόεδρος της ΟΛΚ κος Αχιλλέας Σιάχος ανέφερε ότι τα τελευταία 10 χρόνια το κτήριο έγινε πεδίο για πλιάτσικο όσον θέλησαν να βανδαλίσουν  επάνω του.

Ο κος Σιάχος θεωρεί ότι μεγάλο πρόβλημα στην προστασία του κτηρίου αποτελεί το διφορούμενο ιδιοκτησιακό καθεστώς που το διέπει.

Ανέφερε ότι με την νέα Δημοτική Αρχή θα γίνουν προσπάθειες από την ΟΛΚ ώστε το κτήριο να ενταχτεί σε κάποιο πρόγραμμα ώστε να χρηματοδοτηθεί και να ανακατασκευαστεί ( αν δεν είναι πλέον αργά) .

Πάντως κάτοικοι του Κλεινοβού καταγγέλλουν ότι αυτήν την στιγμή το κτήριο το χρησιμοποιούν λαθρομετανάστες ( χρησιμοποιώντας και το ηλεκτρικό ρεύμα )  και έχουν  μετατρέψει το κτήριο σε ερείπιο.

Αν θέλουν να σώσουν το κτήριο θα πρέπει να βιαστούν …..

  • ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΣΤΕΡΓΙΟΥ

    Το καταφύγιο συγχρηματοδοτήθηκε από το πρόγραμμα LEADER Ι ΜΕΤΡΟ 3.3 με το ποσό 7.500,00 ευρώ

Όλες οι ενότητες

© 2011 - 2017 StagonNews, Developed by NikosPap . Designed by ManosKal .Hosted by Fusioned .