Το ευθυμογράφημα της εβδομάδας – Σάββατο 31 Αυγούστου 2019 Καθημερινές ιστορίες για γέλια και για κλάματα

Γρηγόρης Γ. Καλύβας
Γρηγόρης Γ. Καλύβας
31 Αυγούστου 2019, 08:07

Φίλτατοί μου , τί μου γλυκοπικροφκιάνετε ; Καλά εύχομαι να σας βρίσκω και σήμερα . Και γιατί να μην είμαστε καλά ; Μια χαρίτσα είμαστε . Να μην κοιτάμε μόνο μπροστά μας , να κοιτάμε και  την δυστυχία που υπάρχει πίσω μας και γύρω μας και να λέμε κάθε πρωϊ που ξυπνάμε και αντικρίζουμε τον ήλιο τον ηλιάτορα , δόξα το Θεό !! Γιατί, φίλοι μου , εδώ που τα λέμε και λόγος να μην γίνεται , ο Θεός , ειδικά εμάς τους έλληνες μας έχει ευνοήσει τα μάλα !! Τί δε μας χάρισε . Χώρα ; Οικόπεδο γωνία!! , Περιβάλλον; Παραδεισένιο !! Φύση ; Κήπο της Εδέμ !! Που λέτε , μας έβαλε μέσα σ΄ αυτόν τον τόπο και μας είπε , ζήστε εν ειρήνη , είστε ο αγαπημένος μου λαός μαζί με τον λαό του Ισραήλ φυσικά , άσχετα αν οι εβραίοι περιμένουν ακόμα τον Μεσσία . Έ, και εμείς , αντί να πούμε δόξα Κύριέ μας για ότι απλόχερα μας πρόσφερες , δεν περνάει μέρα να μην βλαστημάμε . Έ, με συγχωρείτε , είναι συμπεριφορά αυτή ; Γι΄ αυτό κι΄ αυτός απηύδησε και μας άφησε στην τύχη μας . Και γι΄ αυτό κινδυνεύουμε να χαθούμε μέσα στην σημερινή παγκόσμια κοσμοχαλασιά . Τέλος πάντων , το θέμα έχει ψωμί και θέλει πολύ κουβέντα . Τώρα να έρθουμε στα δικά μας , τα γήινα , τα απλά και καθημερινά .

Που λέτε φίλοι μου ο τουρισμός δεν πήγε και τόσο καλά εφέτο . Ήρθαν και λιγότεροι και μπατίρηδες !! Το γιατί είναι αλλουνού παππά Ευαγγέλιο . Η ουσία είναι ότι η τουριστική κίνηση  δεν ικανοποίησε τους άμεσα εμπλεκόμενους , ούτε φυσικά την εθνική μας οικονομία όσο πέρσι ας πούμε . Έ, και όπου υπάρχει φτώχεια , παρατηρείται γκρίνια , καθώς όλα και όλοι μας φταίνε . Και μπορεί πολλά και πολλοί να φταίνε αλλά φταίμε κι΄ εμείς λιγουλάκι . Γιατί και πως ; Ακούστε τα συμβάντα και βγάλτε τα συμπεράσματά σας .

Ο φίλος μας έχει μια όμορφη πανσιόν σε χωριό της περιοχής . Μιλάμε για  ωραία κατάσταση που οφείλεται στη σπουδή και στο  μεράκι της κυρίας της οικογένειας η οποία ασχολείται νυχθημερόν με την βελτίωση της αισθητικής της τουριστικής μονάδας . Τις προάλλες καλοδέχθηκαν μια ομάδα τουριστών που είχαν κλείσει όλα τα δωμάτια . Οι πρώτες εντυπώσεις των φιλοξενούμενων ήταν θετικές , θετικότατες . Οι φίλοι μας επισκέπτες δεν είχαν λόγια για να εκφράσουν τα συναισθήματα ικανοποίησής τους .

_Βέρι , βέρι γκούτ , παραντάϊς …. , και πολλά άλλα τέτοια .Ήταν τέτοια τα λόγια τους που οι ιδιοκτήτες αισθάνονταν , και με το δίκιο τους χαρά μεγάλη και δικαιολογημένη ικανοποίηση . Αυτά μέχρι το μεσημέρι . Η εικόνα άλλαξε άρδην το απομεσήμερο όταν μια επισκέπτρια γυρόφερνε στον κήπο με έντονα τα σημάδια εκνευρισμού . Είχε καθίσει στην φυσική και παχιά σκιά που άφηνε ένας πλάτανος έχοντας ανοιχτό ένα βιβλίο προσπαθώντας να διαβάσει αλλά εις μάτην . Γυρόφερνε στην άνετη πολυθρόνα , άναβε τσιγάρο , κάπνιζε νευρικά , σηκώνονταν , ξανακάθονταν , έκανε βόλτες πέρα δώθε , ησυχία δεν έβρισκε . Κάποια στιγμή άνοιξε την τσάντα της , έβγαλε ένα μικρό κουτάκι πήρε κάτι , το ξαναέβαλε στην τσάντα της και φέρνοντας το αριστερό της χέρι στο στόμα το έβαλε στα χείλη της και με το δεξιό πήρε το μπουκάλι με το νερό που ήταν πάνω στο τραπέζι και ήπιε δυο γουλιές . Ωστόσο ο εκνευρισμός της δεν έλεγε να ελεγχθεί καθώς όσο η ώρα προχωρούσε  μεγάλωνε βαθμιαία . Τώρα οι κινήσεις της ήταν φανερά μή ελεγχόμενες σε σημείο που να βάζει στα αυτιά της κάτι προφανώς για να ελαχιστοποιήσει την ακοή της .

Που λέτε , έδωσε πήρε , πάλεψε , τίποτα , ο εκνευρισμός αντί να χαλιναγωγηθεί έτρεχε λες και ήταν άλογο αφηνιασμένο με αμολημένα τα γκέμια . Για τέτοιο πράγμα σας λέω . Κάποια στιγμή σηκώθηκε , πήρε τα πράγματά της και εισήλθε στο εσωτερικό της πανσιόν τραβώντας κατ΄ ευθείαν στο χώρο που βρίσκονταν η κυρία της πανσιόν που εκείνη την ώρα με κάτι χαρτιά που είχε απλώσει πάνω στο τραπέζι σημειώνοντας διάφορα . Την στιχομυθία που διεξήχθη  για να μην σας ταλαιπωρώ , σας την μεταφέρω απ΄ ευθείας  στα Ελληνικά .

_Δεν ξεκουράζεστε κυρία …… ;

_Τι μου λέτε , κυρία μου . Είμαι έξαλλη !!

_Σας βλέπω ότι είστε κάπως νευρική . Γιατί ; Είναι κάτι που σας ενοχλεί ;

_Εσάς δε σας ενοχλεί ;

_Ποιό , δε σας καταλαβαίνω .

_Τί δε με καταλαβαίνετε κυρία μου , πλάκα μου κάνετε τώρα ;

_Ομολογώ ότι δεν καταλαβαίνω , ειλικρινά , επέμενε η  ξενοδόχος αφήνοντας στυλό και χαρτιά απ΄τα χέρια της .

_Δε ,μου λέτε , πως είναι η ακοή σας ;

_Πως είναι η ακοή μου ; Άριστη , πιάνω και το πήδημα ψύλλου , που λέει ο λόγος , απάντησε η ξενοδόχος .

_Θα με δουλεύετε , πιστεύω !!

_Με συγχωρείτε , θέλω να σας πω ότι ακούω άριστα .

_Δεν μπορεί , ψέματα μου λέτε!!

_Να σας πω ψέματα γιατί ;  Δεν έχω λόγο !!

_Για ελάτε λίγο έξω σας παρακαλώ κυρία μου , είπε η φιλοξενούμενη και μαζί με την ξενοδόχο εξήλθαν της πανσιόν πηγαίνοντας στο σημείο που κάθονταν λίγο πριν .

_Ναι , τί συμβαίνει , δε σας καταλαβαίνω ειλικρινά .

_Δεν ακούτε τίποτα ;

_Όχι , δεν ακούω , εσείς ακούτε κάτι ;

_Ώ…ωωω , μαϊ γκάτ , αναφώνησε η φιλοξενούμενη .

_Εσείς κυρία μου τί ακούτε ;

_Την   συναυλία δεν την ακούτε ;

_Περί ποίας συναυλίας ομιλείτε σας παρακαλώ , δεν καταλαβαίνω και αρχίζω να φορτώνω , σιγοψιθύρισε η ξενοδόχος .

_Εδώ γίνεται χαμός , εσείς δεν ακούτε ;

_Τί να σας πω , δεν ακούω κάτι , επέμενε πάλι η ξενοδόχος η οποία ποια είχε χάσει την ηρεμία της καθώς τα χέρι της άρχισαν να έχουν ένα τρέμουλο .

_Σας συνιστώ να πάτε στον γιατρό σας , έχετε πρόβλημα με την ακοή σας , απάντησε η φιλοξενούμενη .

_Σας παρακαλώ , που θα με πείτε και κουφή , απάντησε εκνευρισμένη η ξενοδόχος.

_Ά…ααα , καλά , βλέπω και νεύρα , κοιτάξτε , μετά τον ΩΡΛ πάτε και σ΄ έναν ειδικό για τα νεύρα, εξακολουθούσε να προκαλεί η φιλοξενούμενη .

_Ά….αααα , δεν σας επιτρέπω να αμφισβητείτε την ψυχική μου ισορροπία…ααα . Σας σέβομαι , σας υπομένω ,  αλλά ως εδώ και μη παρέκει , συμπλήρωσε η ξενοδόχος .

_Θα σας κάνω μήνυση , μας υποσχεθήκατε ηρεμία απόλυτη και εδώ έχουμε συναυλία ολόκληρη και δεν μπορούμε να ηρεμήσουμε όλη τη μέρα , συνέχισε να λέει η επισκέπτρια.

_Δεν είμαι καλά , δεν είμαι καλά , τα χάπια μου , σχολίασε η ξενοδόχος με τα χέρια της να τρέμουν όπως τα χέρια κάποιου που βρίσκεται στο τελευταίο στάδιο πάρκινσον.

_Ά…ααα , ώστε παίρνετε χάπια; Εμ΄ δε μου το λέτε τόση ώρα κυρία μου; Επέμενε η επισκέπτρια .

_Σας παρακαλώ που θα με βγάλετε και τρελή . Δε σας επιτρέπω ούρλιαξε η ξενοδόχος γυρίζοντας τρείς φορές γύρω από τον άξονά της καθώς ποια τα νεύρα της είχαν σμπαραλιάσει κυριολεκτικά .

_Madwoman , madwoman , help , help (τρελή η γυναίκα , τρελή η γυναίκα , βοήθεια , βοήθεια ), φώναξε η επισκέπτρια και έτρεξε προς το εσωτερικό της πανσιόν  με την ξενοδόχο να μένει ενεός ή λαϊκιστί κάγκελο .

Που λέτε από τις φωνές της επισκέπτριας τινάχθηκε έξω ο σύζυγος της ξενοδόχου .

_Τί , τί , τί…ιιιι , συμβαίνει , ψέλλισε και πριν προλάβει να εξέλθει της πόρτας η επισκέπτρια έπεσε πάνω του με φόρα .

_Εξκιούζμι , εκσκιούζμι … , πρόλαβε να πει κάνοντας δυο γύρους γύρω από τον άξονά του.

_Madwoman , madwoman , εξακολουθούσε να φωνάζει η επισκέπτρια .

_Τί συμβαίνει ; Τί έγινε ; Tί μύγα την τσίμπησε αυτήν ;Ρώτησε την σύζυγό του που τραβούσε τα μαλλιά της .

_Που να ξέρω , δεν βρίσκει ησυχία λέει , συναυλία λέει , τρελά πράγματα , δεν κατάλαβα , απαντάει η σύζυγός του .

Μετά από μια εβδομάδα από το συμβάν η ξενοδόχος δέχθηκε μια επιστολή η οποία την πληροφορούσε ότι η κυρία ……. Θα προβεί σε νομικές ενέργειες κατά της επιχείρησης γιατί λέει ενώ τους διαβεβαίωσαν ότι η πανσιόν διαθέτει ησυχία τα τζιτζίκια έκαναν συναυλία και δεν άφηναν να ησυχάσει !!

Κύριε ελέησον !!

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Όλες οι ενότητες

© 2011 - 2017 StagonNews, Developed by NikosPap . Designed by ManosKal .Hosted by Fusioned .