Δραστηριότητες της Β΄ τάξης του 4ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμπάκας

admin
admin
14 Δεκεμβρίου 2015, 18:22

1. Την Πέμπτη, 12 Νοεμβρίου, η Δευτέρα (Β΄) τάξη του 4ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμπάκας, στο πλαίσιο προγράμματος Σχολικών Δραστηριοτήτων που υλοποιεί το τρέχον σχολικό έτος με τίτλο «Ταξιδεύοντας με τον παππού Αίσωπο», πραγματοποίησε εκπαιδευτική επίσκεψη-ξενάγηση στο Μουσείο Ελληνικής Παιδείας που άνοιξε πρόσφατα τις πύλες του στην Καλαμπάκα.

Τα παιδιά συνόδευσαν η δασκάλα τους κ. Βασιλική Ευθυμίου και γονείς. Αφού ξεναγήθηκαν στο χώρο του Μουσείου, παρακολούθησαν 6 μύθους του Αισώπου στην ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα. Γονείς και παιδιά έμειναν με τις καλύτερες εντυπώσεις και μακάρι τέτοιες ενέργειες όπως του κ. Παύλου Μπαλογιάννη να συνεχιστούν στην πόλη μας.

2. Την Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου, η Δευτέρα (Β΄) τάξη του 4ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμπάκας, με αφορμή το κείμενο του βιβλίου της Γλώσσας της Β΄ τάξης με τίτλο «Ο δικός μας ΄Αγιος Βασίλης» της Αγγελικής Βαρελά, επισκέφτηκε τη Βιβλιοθήκη Καλαμπάκας. Εκεί διδάχτηκε η συγκεκριμένη ενότητα από τη δασκάλα της τάξης κ. Βασιλική Ευθυμίου με τη βοήθεια της υλικοτεχνικής υποδομής της Βιβλιοθήκης. Τα παιδιά έμαθαν για τον δικό μας Άγιο Βασίλη, τον Άγιο Βασίλη άλλων χωρών, τον Άγιο Βασίλη των δώρων, τον ΄Aγιο Βασίλη των διαφημίσεων κτλ.

Τα παιδιά είχαν τη χαρά να συναντήσουν την δωρήτρια της Δημοτικής Βιβλιοθήκης κ. Κατερίνα Δημουλά, να συζητήσουν μαζί της, να μάθουν για το πώς γιορτάζεται ο Άγιος Βασίλης στην Αμερική και να την ευχαριστήσουν άλλη μία φορά για όσα έχει προσφέρει η οικογένειά της στην πόλη μας. Στη συνέχεια ο εκπρόσωπος του Κ.Α.Π.Η. Καλαμπάκας κ. Δημήτριος Γκούτρας μίλησε στα παιδιά για τον Άγιο Βασίλη των παιδικών χρόνων της γενιάς του, για έθιμα και παραδόσεις του Δωδεκαημέρου στην περιοχή μας.

Στη συνέχεια τα παιδιά έκαναν χριστουγεννιάτικες κατασκευές και έγραψαν γράμμα στον Άγιο Βασίλη ζητώντας δώρα όχι μόνο για τον εαυτό τους αλλά και για τα φτωχά παιδιά, τα παιδιά των προσφύγων και τα παιδιά όλου του κόσμου.

 

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Όλες οι ενότητες

© 2011 - 2017 StagonNews, Developed by NikosPap . Designed by ManosKal .Hosted by Fusioned .