Χριστουγεννιάτικη Αγρυπνία στην Ιερά Μονή Θεοσκεπάστου Σοχού Θεσσαλονίκης

admin
admin
26 Δεκεμβρίου 2015, 08:22

Του Ηλία Προύφα

Με την δέουσα Αγιορείτικη εκκλησιαστική τάξη και κατάνυξη πραγματοποιήθηκε ο φετινός εορτασμός των Χριστουγέννων στο Δοχειαρίτικο Γυναικείο Μετόχι της Ιεράς Μονής Θεοσκεπάστου Σοχού Θεσσαλονίκης.

Προεξάρχοντος του Καθηγουμένου της Ιεράς Μονής Δοχειαρίου Αγίου Όρους Γέροντα Γρηγορίου και πατέρων της Μονής πραγματοποιήθηκε πανηγυρική αγρυπνία η οποία ξεκίνησε στις 10 το βράδυ και ολοκληρώθηκε στις 5 τα ξημερώματα.
Αξιοσημείωτη ήταν και φέτος η προσέλευση αρκετών πιστών από τις γύρω περιοχές, την πόλη της Θεσσαλονίκης, την Αθήνα και τη Λάρισα οι οποίοι βρέθηκαν στις πλαγιές του Όρους Βερτίσκου για να γιορτάσουν με τους Αγιορείτες Πατέρες και την φιλόξενη γυναικεία αδελφότητα της Μονής την Γέννηση του Θεανθρώπου.

Μετά το τέλος της ακολουθίας πραγματοποιήθηκε εορταστική Χριστουγεννιάτικη τράπεζα όπου οι συμμετέχοντες είχαν για μία ακόμη φορά την ευκαιρία να ωφεληθούν πνευματικά από το λόγο και τις παραινέσεις του πολύ αγαπητού και σεβάσμιου Καθηγουμένου Γέροντα Γρηγορίου καθώς και από τους Θεολόγους Μοναχούς και Μοναχές που με τη σειρά τους μίλησαν για το νόημα των Χριστουγέννων.

theoskepastos (12) theoskepastos (11) theoskepastos (10) theoskepastos (9) theoskepastos (8) theoskepastos (7) theoskepastos (6) theoskepastos (5) theoskepastos (4) theoskepastos (3) theoskepastos (1)

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Όλες οι ενότητες

© 2011 - 2017 StagonNews, Developed by NikosPap . Designed by ManosKal .Hosted by Fusioned .