14 μαθητές και δυο εκπαιδευτικοί από το 1ο ΕΠΑΛ Καλαμπάκας ταξίδεψαν στην Βαρκελώνη

admin
admin
5 Δεκεμβρίου 2019, 12:30

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ERASMUS+ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΜΑΘΗΤΩΝ (KA1) ΜΕ ΘΕΜΑ

«Επαυξημένη Πραγματικότητα και Ψηφιακό Μάρκετινγκ»

Στο πλαίσιο Ευρωπαϊκού Προγράμματος Erasmus+ ΚΑ1,μία ομάδα από 14 μαθητές και δυο εκπαιδευτικοί από το 1ο ΕΠΑΛ Καλαμπάκας ταξίδεψαν στην Βαρκελώνη,όπου παρακολούθησαν ένα δεκαπενθήμερο εκπαιδευτικό πρόγραμμα από 17/11/2019 έως 2/12/2019.

Η Βαρκελώνη είναι μια πόλη που έχει χαρακτηριστεί ως η πρωτεύουσα της καινοτομίας και τεχνολογίας (iCapital) και αποτέλεσε ιδανικό προορισμό για την υλοποίηση του προγράμματος, το οποίο περιλάμβανε ένα συνδυασμό θεωρητικής κατάρτισης με επισκέψεις σε επιχειρήσεις Πληροφορικής, DigitalMarketingκαθώς και δημόσιους οργανισμούς που χρησιμοποιούν καινοτόμες λύσεις.

Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να διαμορφώσουν άποψη σχετικά με το επιχειρηματικό περιβάλλον και τις απαιτήσεις μιας startupεπιχείρησης σε νέες τεχνολογίεςΠληροφορικής, κάτι που θα τους βοηθήσει σημαντικά στα πρώτα τους επαγγελματικά βήματα τα επόμενα χρόνια.  Επιπλέον απέκτησαν γνώσεις και δεξιότητες που θεωρούνται απαραίτητες στην σύγχρονη αγορά εργασίας, ενώ παράλληλα είδαν στην πράξη τις νέες τάσεις και τις τεχνολογικές εξελίξεις στον τομέα τους.Παρακολούθησαν διαλέξεις σχετικά με το γνωστικό αντικείμενο από εξειδικευμένους επιστήμονες, επισκέφτηκαν φορείς, εταιρείες και ιδρύματα σχετικά με τα αντικείμενα κατάρτισης.

Οι καταρτιζόμενοιεπισκέφτηκαν την δημόσια επιχείρηση TransportsMetropolitansdeBarcelona(TMB), η οποία διαθέτει ένα άρτιο κέντρο ελέγχου κυκλοφορίας όλου του στόλου των ηλεκτρικών λεωφορείων της Βαρκελώνης και διαχειρίζεται όλες τις απαραίτητες πληροφορίες γεωγραφικού προσδιορισμού και δρομολογίων που βλέπουν οι χρήστες στο αντίστοιχο mobileapp. Επίσης ξεναγήθηκανστο κέντρο Τεχνολογίας της Καταλωνίας «Eurecat»με εξειδίκευση στο βιομηχανικό 3dprinting, επισκέφθηκαν την εταιρεία Prοogressaπου δραστηριοποιείταιστη ανάπτυξη διαδικτυακών εφαρμογών και παρακολούθησαν διαλέξεις από επαγγελματίες του DigitalMarketing.

Πολύ σημαντική επίσης ήταν η επίσκεψη στους χώρους της Esportcenter, μια καινοτόμα startupαπό νέους επιστήμονες Πληροφορικής οι οποίοι εξειδικεύονται στη δημιουργία παιχνιδιών και εφαρμογών επαυξημένης πραγματικότητας. Αυτή η εμπειρία συνδυάστηκε με την επίσκεψη στο κορυφαίο φεστιβάλψηφιακών παιχνιδιώνBeyondGamesWorld, καθώς οι μαθητές ήρθαν σε επαφήμε ότι πιο σύγχρονο υπάρχει στον χώρο τηςΕικονικής και της Επαυξημένης Πραγματικότητας (Virtual/AugmentedReality), στο 3dgamingκαι της βιομηχανίας των παιχνιδιών.

Παράλληλα με το πρόγραμμα κατάρτισης δόθηκε η δυνατότητα στους συμμετέχοντες να απολαύσουν δραστηριότητες πολιτιστικής φύσης που περιλάμβαναν ξεναγήσεις σειστορικά σημεία και χώρους πολιτισμού της Βαρκελώνης όπως η SagradaFamilia, CasaBatllo, LaPedrera, ο λόφος Montjuik, το Πάρκο Γκουέλ καθώς και επισκέψεις σε μουσεία (Ναυτικό Μουσείο της Βαρκελώνης, Μουσείο φυσικών επιστημών CosmoCaixa).

Το 1ο ΕΠΑΛ Καλαμπάκας υιοθετεί τα τελευταία χρόνια Ευρωπαϊκές Δράσεις που το φέρνουν σε επαφή με το σύγχρονο Ευρωπαϊκό περιβάλλον και ενισχύουν την απασχολησιμότητα των μαθητών του στην Ευρωπαϊκή αγορά εργασίας. Εκ μέρους της ομάδας υλοποίησης, ευχαριστούμε ιδιαίτερα τον φορέα υποδοχής «MOVEU» στην Ισπανία για την άριστη διοργάνωση, συνέπεια και φιλοξενία.

Το πρόγραμμα συνεχίζεται την ερχόμενη άνοιξη του 2020, με την υλοποίηση της 2ης ροής του τομέα Οικονομίας και Διοίκησης του σχολείου στην Λισσαβόνα της Πορτογαλίας.

Όλες οι ενότητες

© 2011 - 2017 StagonNews, Developed by NikosPap . Designed by ManosKal .Hosted by Fusioned .