Ζητούν να ανοίξει ο δρόμος από το Μοναστήρι Βυτουμά προς τον οικισμό τους οι Κορομηλιώτες – Επικαλούνται λόγους ασφάλειας από πυρκαγιά

Βαγγέλης Γκιάτας
Βαγγέλης Γκιάτας
5 Ιουνίου 2015, 13:14

Δυο θέματα απασχολούν το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου Παραθεριστών Κορομηλιάς αυτό το διάστημα.

Το πρώτο θέμα σχετίζεται  την μεταφορά των λυμάτων στον σταθμό βιολογικού καθαρισμού Καλαμπάκας ( δια της Διάβας) , ένα θέμα που απασχόλησε την Λαϊκή Συνέλευση των Διαβητών την περασμένη Κυριακή  και το δεύτερο την διάνοιξη του δρόμου από τον οικισμό προς την Ιερά Μονή Βυτουμά.

Για τον λόγο αυτό η Διοίκηση έστειλε επιστολή προς τον Δήμαρχο κος Σινάνη και ζητά να πραγματοποιηθεί άμεσα συνάντηση για συζήτησης των δύο αυτών θεμάτων.

Σε ότι αφορά την μεταφορά λημμάτων του οικισμού , οι Διαβίτες  απαιτούν άμεση μεταφορά αυτών ( με δίκτυο) στον Βιολογικό σταθμό Καλαμπάκας φοβούμενοι μόλυνση των πηγών όπου υδρεύεται το χωριό τους ( την επίλυση ανέλαβε ο Δήμαρχος).

Στην επιστολή τους πάντως , οι Κορομηλιώτες καθησυχάζουν λέγοντας ότι απευθύνθηκαν σε ειδικούς όπου τους διεμήνυσαν ότι δεν υπάρχει κίνδυνος μόλυνσης των πηγών.

Αξιώνουν την διάνοιξη του δρόμου

Το κύριο θέμα που αναφέρει η επιστολή των Κορομηλιωτών σχετίζεται με τον δρόμο που οδηγεί από τον οικισμό στο Μοναστήρι του Βουτουμά.

Ο οικισμός συνδέεται με την Μονή με αγροτικό δρόμο που είναι αποκλεισμένος λίγα μέτρα ( 500 μέτρα)  από την Κορομηλιά. Ζητούν από τον Δήμαρχο την διάνοιξη του δρόμου επικαλούμενοι λόγους προστασίας και διαφυγής σε περίπτωση φωτιάς.

Είναι αλήθεια ότι τώρα υπάρχει επικοινωνία μόνο από έναν δρόμο  πρόσβασης και αν ( δεν το εύχεται κανείς  ) ξεκινήσει μια φωτιά από την πλευρά της Διάβας , υπάρχει κίνδυνος εγκλωβισμού των παραθεριστών με ότι αυτό συνεπάγεται .

Στην διάνοιξη του δρόμου προς το Μοναστήρι αντιδρούν οι Διαβίτες ( υπάρχει διένεξη για το συγκεκριμένο θέμα ) και η λύση , στο κατά την άποψή μας δίκαιο αίτημα των οικιστών ,   επαφίεται στον Δήμαρχο .

Πράγμα που απαιτεί μόνοιασμα , ειλικρίνεια και καλή συνεργασία των δύο πλευρών.

  • κωστας

    Μηπως πρεπει να τους κανουμε και ενα ελικοδρομιο στην μπαρπαρουσα για να φευγουν με ελικοπτερο;;;;;αυτο που ζητανε οι κατοικοι του οικισμου ειναι παραλογο γιατι δεν θα υπαρχει κανεις ελεχγος το ποιος θα ανεβαινει απο την πλευρα εκεινη με μεγαλο κινδυνο τοτε να υπαρχει μεγαλος κινδυνος φωτιας.Δοξα τον θεο οπου δεν υπαρχουν συμφεροντα ειναι δυσκολο αυτο που επικαλουνται,ας φροντισουν να μαζεψουν τα λυματα τους γιατι αρχισαν να μολυνονται τα υπογεια υδατα.

Όλες οι ενότητες

© 2011 - 2017 StagonNews, Developed by NikosPap . Designed by ManosKal .Hosted by Fusioned .