Ζημιές και καταστροφές στις αγροτικές καλλιέργειες του Ν. Τρικάλων από τα αγριογούρουνα

admin
admin
28 Ιουλίου 2017, 08:07

Μεγάλες ζημιές και καταστροφές στις αγροτικές καλλιέργειες (καλαμπόκι, τριφύλλι, κηπευτικά) παθαίνουν κάθε χρόνο τέτοια εποχή, όπου οι καλλιέργειες βρίσκονται στο στάδιο ανάπτυξης ή και συγκομιδής, οι αγρότες του Ν. Τρικάλων από επιδρομές πολυπληθών ομάδων άγριων γουρουνιών.

Οι ζημιές αποτελούν ένα ακόμη πλήγμα στο ήδη κουτσουρεμένο από τις αντιλαϊκές πολιτικές των κυβερνήσεων και της Ε.Ε εισόδημα των μικρομεσαίων αγροτών και τους φέρνουν σε απόγνωση. Από τη μια οι ζημιές πλήττουν το εισόδημά τους με αποτέλεσμα να αδυνατούν να καλύψουν υποχρεώσεις που «τρέχουν», από την άλλη αντιμετωπίζουν τον αναχρονιστικό & φοροεισπρακτικό κανονισμό του ΕΛΓΑ που πληρώνουν ασφαλιστικές εισφορές, χωρίς να αποζημιώνονται για τη ζημιά που έχουν υποστεί.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός, τι μέτρα θα πάρει ώστε :

–          Να αλλάξει ο κανονισμός του ΕΛΓΑ για να καλύπτει όλες και δίκαια από φυσικούς κινδύνους & νόσους στο 100% ζημιές και καταστροφές, να καταργηθούν οι αυξήσεις των τελευταίων χρόνων στις ασφαλιστικές εισφορές.

–          Να ληφθούν μέτρα κάλυψης των απωλειών του εισοδήματός των παραγωγών που έχουν υποστεί ζημιές στην παραγωγή τους.

 

Οι Βουλευτές

 

Γιώργος Λαμπρούλης

Κώστας Στεργίου

 

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Όλες οι ενότητες

© 2011 - 2017 StagonNews, Developed by NikosPap . Designed by ManosKal .Hosted by Fusioned .