Ζημιές και καταστροφές στις αγροτικές καλλιέργειες του Ν. Τρικάλων από τα αγριογούρουνα

28 Ιουλίου, 2017 08:07 Επιμέλεια: /

ΑΓΡΙΟΓΟΥΡΟΥΝΑ

Μεγάλες ζημιές και καταστροφές στις αγροτικές καλλιέργειες (καλαμπόκι, τριφύλλι, κηπευτικά) παθαίνουν κάθε χρόνο τέτοια εποχή, όπου οι καλλιέργειες βρίσκονται στο στάδιο ανάπτυξης ή και συγκομιδής, οι αγρότες του Ν. Τρικάλων από επιδρομές πολυπληθών ομάδων άγριων γουρουνιών.

Οι ζημιές αποτελούν ένα ακόμη πλήγμα στο ήδη κουτσουρεμένο από τις αντιλαϊκές πολιτικές των κυβερνήσεων και της Ε.Ε εισόδημα των μικρομεσαίων αγροτών και τους φέρνουν σε απόγνωση. Από τη μια οι ζημιές πλήττουν το εισόδημά τους με αποτέλεσμα να αδυνατούν να καλύψουν υποχρεώσεις που «τρέχουν», από την άλλη αντιμετωπίζουν τον αναχρονιστικό & φοροεισπρακτικό κανονισμό του ΕΛΓΑ που πληρώνουν ασφαλιστικές εισφορές, χωρίς να αποζημιώνονται για τη ζημιά που έχουν υποστεί.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός, τι μέτρα θα πάρει ώστε :

–          Να αλλάξει ο κανονισμός του ΕΛΓΑ για να καλύπτει όλες και δίκαια από φυσικούς κινδύνους & νόσους στο 100% ζημιές και καταστροφές, να καταργηθούν οι αυξήσεις των τελευταίων χρόνων στις ασφαλιστικές εισφορές.

–          Να ληφθούν μέτρα κάλυψης των απωλειών του εισοδήματός των παραγωγών που έχουν υποστεί ζημιές στην παραγωγή τους.

 

Οι Βουλευτές

 

Γιώργος Λαμπρούλης

Κώστας Στεργίου

 

ΔΕΝ ΥΙΟΘΕΤΟYΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛIΩΝ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΙΣΤΟΛΟΓIΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟEΡΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΝΑΡΤHΣΕΙΣ. ΑΥΤO ΤΟ ΑΦHΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΡIΣΗ ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ. ΕΛΕYΘΕΡΑ ΜΠΟΡΕIΤΕ ΝΑ ΣΤΕIΛΕΤΕ ΠΡΟΣ ΑΝAΡΤΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΚH ΣΑΣ AΠΟΨΗ.ΣΕ ΠΕΡIΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΥΠAΡΞΕΙ ΑΝAΡΤΗΣΗ, ΤΗΣ ΟΠΟIΑΣ ΕIΣΤΕ ΚAΤΟΧΟΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜAΤΩΝ, H ΠΟΥ ΘIΓΕΣΤΕ ΑΠO ΑΥΤH, ΕΠΙΚΟΙΝΩΝHΣΤΕ AΜΕΣΑ ΜΑΖI ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΡΑIΤΗΤΗ ΔΙOΡΘΩΣΗ. ΕAΝ EΧΕΙ ΣΥΜΒΕI ΚAΤΙ ΑΠO ΤΑ ΠΑΡΑΠAΝΩ ΔΕΝ ΘΑ EΧΕΙ ΓIΝΕΙ ΕΣΚΕΜΜEΝΑ. ΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕYΟΥΝ ΣΧOΛΙΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟYΝΤΑΙ OΠΩΣ ΕIΝΑΙ ΕΥΠΡΕΠΕIΣ ΣΤΟΥΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟYΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟΦΕYΓΟΝΤΑΣ YΒΡΕΙΣ.
Αρχή Σελίδας

© 2011 - 2015 StagonNews

Powered by NikosPap. Hosted by Fusioned.