Υποτονικά

Γρηγόρης Γ. Καλύβας
Γρηγόρης Γ. Καλύβας
18 Ιουνίου 2019, 08:13

Συγκρίνοντας άλλες χρονιές  τις εκδηλώσεις του Αγίου Πνεύματος , θα λέγαμε ότι φέτος , μάλλον έδειξαν να είναι κάπως υποτονικές . Και αυτό όχι ως προς το θρησκευτικό στοιχείο της μεγάλης αυτής γιορτής της  Ορθοδοξίας , αλλά ως προς τα παραδοσιακά δρώμενα .

Στο μοναστήρι  του Αγίου  Πνεύματος που βρίσκεται στον ομώνυμο βράχο πάνω από το Καστράκι ο κόσμος που ανήλθε ήταν λιγότερος από κάθε άλλη χρονιά απουσιάζοντος και της τοπικής πολιτικής ηγεσίας . Στους «Βουτάδες» απουσίαζε το καζάνι με την παραδοσιακή μανέστρα και οι κοινή τράπεζα που παρακάθονταν άπαντες μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας κι΄ αυτό γιατί δεν βρέθηκε μάγειρας , όπως μας ειπώθηκε όταν ρωτήσαμε αν το έθιμο καταργήθηκε .

Κάποιοι βέβαια έσπευσαν να ρίξουν το καρφί λέγοντας μεταξύ σοβαρού και αστείου ότι οφείλεται στο αποτέλεσμα των Δημοτικών εκλογών  και άλλοι για κακή συνεννόηση !! Τί να πούμε , τα έθιμα δεν επηρεάζονται ούτε από τα εκλογικά αποτελέσματα , ούτε από την διάθεση .

Παραμένουν σταθερές αξίες πέραν όλων αυτών !! Βοήθειά μας και του χρόνου το Άγιο Πνεύμα να μας βοηθήσει να είμαστε παρόν !!

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Όλες οι ενότητες

© 2011 - 2017 StagonNews, Developed by NikosPap . Designed by ManosKal .Hosted by Fusioned .