Ξεκινούν την Δευτέρα οι εργασίες για το Φυσικό Αέριο στην Καλαμπάκα

admin
admin
18 Οκτωβρίου 2017, 09:20

Η όλη προσπάθεια για την επέκταση του Φυσικού Αερίου στην καλαμπάκα είχε ξεκινήσει τον Δεκέμβριο του 2015 όταν οι υδραυλικοί Τρικάλων πραγματοποίησαν συνάντηση στην Καλαμπάκα , παρουσία του Βουλευτή κου Σκρέκα και εκπροσώπου της Δημοτικής Αρχής Καλαμπάκας.

Συνεχίστηκε με παρεμβάσεις του Δημάρχου Καλαμπάκας και του Προέδρου του Συνδέσμου Υδραυλικών Τρικάλων κου Βαλομάνδρα με εκπροσώπους της ΕΠΑ Θεσσαλίας , ώστε να βρεθεί τρόπος να επεκταθεί το Φυσικό Αέριο και στην Καλαμπάκα.

Λίγους μήνες αργότερα πραγματοποιήθηκε  συνέντευξη τύπου του Δημάρχου Καλαμπάκας κ. Σινάνη, των Αντιδημάρχων και αρκετών Δημοτικών Συμβούλων μίλησε ο Γενικό Διευθυντή Ε.Δ.Α Θεσσαλονίκης κ. Λεωνίδας Μπακούρας. Εκεί ανακοινώθηκε ότι η εταιρία αποφάσισε να κάνει πραγματικότητα την μεταφορά Φυσικού Αερίου στην Καλαμπάκα με χρονικό ορίζοντα τα τέλη του 2017 και αρχές του 2018 .

Αρχικά θα πραγματοποιηθεί ένα δίκτυο 16 χιλιομέτρων μέσα στη πόλη της Καλαμπάκας όπου ανάλογα με τις αιτήσεις που θα γίνονται αυτό θα επεκτείνετε μέχρι και το 2036.

Από την ερχόμενη Δευτέρα ( βάση λεγόμενων του Δημάρχου κου Σινάνη ) ξεκινάνε οι εργασίες για την κατασκευή του δικτύου των πρώτων 3 χιλιομέτρων.

Σε πρώτη φάση το δίκτυο θα αναπτυχθεί σε περιοχές με μεγάλα Ξενοδοχεία , Σχολεία και Δημοτικά κτήρια που υπάρχει μεγάλη κατανάλωση.

Σε πρώτη φάση το αέριο θα διοχετεύεται στους καταναλωτές από τον σταθμό αποθήκευσης που θα κατασκευαστεί σε οικόπεδο που παραχώρησε ο Δήμος Καλαμπάκας.

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Υδραυλικών Ν. Τρικάλων κος Βαλομάνδρας ανέφερε ότι η Εταιρεία αναλαμβάνει να την μεταφορά του αερίου μέχρι τον μετρητή κάθε καταναλωτή. Το μέσο κόστος εγκατάστασης για μια μονοκατοικία κυμαίνεται από 2.000 έως 2.500 ευρώ , χωρίς να σημαίνει ότι δεν υπάρχουν συστήματα πολύ ακριβότερα.

Πάντως η εγκατάσταση πρέπει να γίνεται από πιστοποιημένους Υδραυλικούς με εμπειρία στην κατασκευή συστημάτων Υγραερίου και όχι από υδραυλικούς που δεν διαθέτουν πιστοποίηση.

 

 

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Όλες οι ενότητες

© 2011 - 2017 StagonNews, Developed by NikosPap . Designed by ManosKal .Hosted by Fusioned .