Ξεκινούν οι πλειστηριασμοί για οφειλές στο Δημόσιο

admin
admin
15 Φεβρουαρίου 2016, 10:53

Στο σφυρί βγαίνουν εκ νέου περιουσιακά στοιχεία οφειλετών του Δημοσίου, έπειτα από το «ξεπάγωμα» στην εκτέλεση μέτρων αναγκαστικής είσπραξης που είχε επιβληθεί το καλοκαίρι στο πλαίσιο των capital controls.

Η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων δημοσίευσε στον δικτυακό της τόπο τις περιλήψεις των προγραμμάτων πλειστηριασμού για ακίνητα φυσικών προσώπων που έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο.

Πρόκειται για:

ένα αγροτεμάχιο 1.632 τετραγωνικών στην Ουρανούπολη Χαλκιδικής και
ένα διαμέρισμα 66 τετραγωνικών στη Θεσσαλονίκη.
Το πρώτο βγαίνει στο σφυρί στις 16 Μαρτίου, με τιμή εκκίνησης τα 10.400 ευρώ, και το δεύτερο στις 13 Απριλίου, με τιμή εκκίνησης τα 56.000 ευρώ.
Ελάχιστα έσοδα για το Δημόσιο

Ωστόσο, παράγοντες της αγοράς επισημαίνουν ότι στην πλειονότητά τους οι πλειστηριασμοί κηρύσσονται άγονοι, καθώς το αγοραστικό ενδιαφέρον είναι «ανεμικό», ενώ δεν αποκλείεται οι διαδικασίες να «παγώσουν» εκ νέου λόγω των κινητοποιήσεων συμβολαιογράφων και δικηγόρων που αντιδρούν στις προωθούμενες αλλαγές στο ασφαλιστικό.

Oι υποψήφιοι αγοραστές προτιμούν να διατηρούν ανέπαφα τα κεφάλαιά τους, περιμένοντας τις εξελίξεις σε πολιτικό και οικονομικό επίπεδο, φοβούμενοι ενδεχόμενη επανάληψη εικόνων της πρώτης διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ (έλλειψη ρευστού, ασφυξία στην αγορά) με αποκορύφωμα το δημοψήφισμα και την απειλή Grexit.

Η έλλειψη αγοραστών αποδίδεται επίσης τόσο στις υψηλές τιμές εκκίνησης όσο και στην υπερφορολόγηση των ακινήτων που καθιστά την κατοχή τους ασύμφορη σε σχέση με ό,τι ίσχυε πριν από την έναρξη της κρίσης, όταν η οικοδομή και το ακίνητο θεωρούνταν «πυλώνες» της ελληνικής οικονομίας, και οι εισοδηματίες δεν σταματούσαν να μετρούν τα κέρδη τους.

Το 2015, το Υπουργείο Οικονομικών είδε τον λογαριασμό των ληξιπρόθεσμων χρεών να «φουσκώνει» εκ νέου (+13,480 δισ. ευρώ), εκ των οποίων με διάφορα μέσα (από ρυθμίσεις έως κατασχέσεις) εισπράχθηκαν τελικά 2,2 δις.

zougla.gr

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Όλες οι ενότητες

© 2011 - 2017 StagonNews, Developed by NikosPap . Designed by ManosKal .Hosted by Fusioned .