Ξεκίνησε πριν λίγο η προσπάθεια εθελοντικών στειρώσεων από τον Δήμο Καλαμπάκας σε συνεργασία με την ¨ANIMAL ACTION¨

Βαγγέλης Γκιάτας
Βαγγέλης Γκιάτας
19 Δεκεμβρίου 2015, 21:07

Το έργο του Animal Action (πρώην Ελληνικό Ταμείο Μέριμνας Ζώων) άρχισε το 1959, τη χρονιά που έφθασε στην Ελλάδα η Eleanor Close. Το 1916, η Ελληνική βασιλική οικογένεια, υποστήριξε την ίδρυση στην Αθήνα ενός πρότυπου ασύλου αδέσποτων ζώων. Μετά το δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο και τον καταστρεπτικό για την Ελλάδα εμφύλιο πόλεμο, η  Eleanor Close ήρθε για λίγο στην Ελλάδα όταν ο σύζυγός της τοποθετήθηκε στο British Council, στην Αθήνα. Σύντομα βρέθηκε αντιμέτωπη με την τρομερή κατάσταση που βρίσκονταν τότε τα ζώα. Άρρωστα σκυλιά και γάτες λιμοκτονούσαν στους δρόμους,  κοκαλιάρικα σκυλιά βρίσκονταν στα εργαστήρια νοσοκομείων περιμένοντας τη σειρά τους για ιατρικά πειράματα, άλογα και γαϊδούρια ζούσαν σε απίστευτη αδυναμία και εξάντληση το τέλος της εργάσιμης ζωής τους. Στα σφαγεία μεταχειρίζονταν τα ζώα με ιδιαίτερη βαρβαρότητα ενώ το άσυλο των αδέσποτων ζώων, κάθε άλλο παρά «πρότυπο» ήταν. Με την άδεια των αρχών, η κ. Close οργάνωσε άμεσα την «Επιτροπή Εργασίας» που απαρτίζονταν από Ελληνίδες, Αγγλίδες και Αμερικανίδες, με σκοπό να αλλάξει αυτή την κατάσταση. Κατά τη διάρκεια των δεκαετιών από το 1960 μέχρι και σήμερα, το GAWF υποστήριξε δεκάδες άσυλα ζώων, βοήθησε οικονομικά και πρακτικά εκατοντάδες συλλόγους προστασίας ζώων, δώρισε κτηνιατρικό εξοπλισμό και φάρμακα, βοήθησε να στηθεί κλινική κατοικίδιων ζώων, επιδότησε τη στείρωση σκύλων και γατών και βοήθησε στην ανέγερση στάβλων για εγκαταλειμμένα .

Στειρώσεις στον Δήμο Καλαμπάκας
0 Δήμος Καλαμπάκας σε συνεργασία με το φιλοζωικό σύλλογο «Η ΣΤΕΓΗ» διοργάνωσε για τις 19( σήμερα )  και 20 ( αύριο )  Δεκεμβρίου  2015, στειρώσεις σε αδέσποτα ζώα συντροφιάς με την αρωγή ομάδας εθελοντών κτηνιάτρων της ¨ANIMAL ACTION¨. Οι ανωτέρω κτηνιατρικές πράξεις πραγματοποιούνται  σε αδειοδοτημένο από το νόμο χώρο , και δη στο ιατρείο της κας Τσίνας Νταβάρα στην Καλαμπάκα και στην οδό Πατριάρχου Δημητρίου.

Από την ¨ANIMAL ACTION¨ συμμετέχουν 4 κτηνίατροι και βοηθούν ακόμα η κτηνίατρος κα Τσίνα Νταβάρα και  ο Πρόεδρος του Φιλοζωϊκού Συλλόγου ¨Η Στέγη ¨ κος Κτενάς. Παρόντες στην όλη διαδικασία ο Αντιδήμαρχος επί Αγροτικών θεμάτων του Δήμου κος Αναγνωστόπουλος και η προϊσταμένη κα Μαραγκού.

Ο κος Αναγνωστόπουλος ανέφερε ότι Δήμος Καλαμπάκας οφείλει να ευχαριστήσει τους δημότες, που ήδη προσφέρθηκαν εθελοντικά να καλύψουν την διαμονή των κτηνιάτρων της ¨ANIMAL ACTION¨ αλλά και να παραχωρήσουν αδειοδοτημένο χώρο για τις κτηνιατρικές πράξεις.

adespota steiroseis (5) adespota steiroseis (3) adespota steiroseis (4) adespota steiroseis (6) adespota steiroseis (1)

 

 

 

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Όλες οι ενότητες

© 2011 - 2017 StagonNews, Developed by NikosPap . Designed by ManosKal .Hosted by Fusioned .