Ξεκίνησαν οι εργασίες του 11ου Συνεδρίου Κλινικών Καρδιαγγειακών Παθήσεων στην Καλαμπάκα- Η πρώτη ημέρα περιελάμβανε δωρεάν σεμινάριο για τους πολίτες

Βαγγέλης Γκιάτας
Βαγγέλης Γκιάτας
11 Μαρτίου 2016, 17:51

Ξεκίνησαν οι εργασίες του 11ου  Συνεδρίου Κλινικών Καρδιαγγειακών Παθήσεων της ΠΙΕΔΚΑΡ (Πανελλήνια Ιατρική Εταιρεία Διευθυντών Καρδιολογίας) που πραγματοποιείται  στην Καλαμπάκα (Divani Meteora Hotel) στο διάστημα 11-14 Μαρτίου 2016.

Το συνέδριο, που βρίσκεται υπό την αιγίδα της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας, αποτελεί πυρήνα σημαντικής επιστημονικής γνώσης και συγκεντρώνει  το ενδιαφέρον πολλών εκατοντάδων Καρδιολόγων και όχι μόνο.

Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου θα αναδειχτούν ποικίλα πεδία που αφορούν όλο το φάσμα της Καρδιολογίας και καταξιωμένοι επιστήμονες από όλη την Ελλάδα θα πραγματοποιήσουν ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες ομιλίες.

Παράλληλα θα δοθεί η ευκαιρία και σε νέους καρδιολόγους να αναδείξουν το έργο τους συμμετέχοντας σε μια επιστημονική συνάντηση υψηλών προδιαγραφών.

Εκείνο που καθιστά το 11ο Συνέδριο Κλινικών Καρδιαγγειακών Παθήσεων εξαιρετικά ενδιαφέρον είναι οι πολλές παρουσιάσεις Ενδιαφερόντων Περιστατικών από το πεδίο της Κλινικής Καρδιολογίας, Αρρυθμιολογίας, Απεικονιστικής Αρρυθμιολογίας και Επεμβατικής Καρδιολογίας, που αποτελούν αναμφισβήτητα χρήσιμη και επίκαιρη γνώση για κάθε Καρδιολόγο.

Επιπροσθέτως, θα βραβευτεί με χρηματικό έπαθλο το καλύτερο ενδιαφέρον περιστατικό από κάθε θεματική ενότητα. Επίσης θα δοθεί μια υποτροφία σε νέο καρδιολόγο έως 40 ετών για ετήσια μετεκπαίδευση σε αναγνωρισμένου κύρους καρδιολογικό κέντρο του εξωτερικού καθώς και μια υποτροφία εσωτερικού σε νέο καρδιολόγο, σε μια συνολική προσπάθεια της ΠΙΕΔΚΑΡ και του Διοικητικού της Συμβουλίου για έμπρακτη υποστήριξη και οικονομική ενίσχυση των Καρδιολόγων της χώρας.

Για τους πολίτες

Η ΠΙΕΔΚΑΡ και ο Δήμος Καλαμπάκας κάλεσαν χθες  όλους τους πολίτες, ανεξαρτήτως ηλικίας, ιατρικών γνώσεων ή εργασιακού χώρου και παρακολούθησαν  το δωρεάν σεμινάριο . Συνάμα αποκόμισαν σημαντικές γνώσεις και τεχνικές για το «πώς να σώσουν μια ζωή»!

Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ) είναι η υποστήριξη των ζωτικών λειτουργιών, δηλαδή της αναπνοής και της κυκλοφορίας, με απλά μέσα, μέχρι να φθάσει η εξειδικευμένη βοήθεια. Περιλαμβάνει την εφαρμογή Θωρακικών Συμπιέσεων και Εμφυσήσεων, καθώς και Απινίδωσης. Απινίδωση είναι η χορήγηση ηλεκτρικού ρεύματος και Απινιδωτής η συσκευή που διοχετεύει αυτό το κατάλληλο ηλεκτρικό ρεύμα στην καρδιά. Η ΚΑΡΠΑ είναι παραδεκτή ιατρική πράξη και θεωρείται σήμερα ατομικό δικαίωμα, αφού η έγκαιρη πραγματοποίηση της από παρευρισκόμενο (μέσα σε 1-2 λεπτά) μπορεί να οδηγήσει σε >60% επιβίωση.

kardiologiko seminario martios 2016 (8) kardiologiko seminario martios 2016 (12) kardiologiko seminario martios 2016 (11) kardiologiko seminario martios 2016 (10) kardiologiko seminario martios 2016 (9) kardiologiko seminario martios 2016 (13) kardiologiko seminario martios 2016 (3) kardiologiko seminario martios 2016 (1) kardiologiko seminario martios 2016 (4) kardiologiko seminario martios 2016 (5) kardiologiko seminario martios 2016 (6) kardiologiko seminario martios 2016 (7)

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Όλες οι ενότητες

© 2011 - 2017 StagonNews, Developed by NikosPap . Designed by ManosKal .Hosted by Fusioned .