Ξεκίνησαν οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό του πολιούχου της Καλαμπάκας Αγίου Βησσαρίωνος

Νικόλαος Γκιάτας(Μούρης)
13 Σεπτεμβρίου 2016, 19:09

Ξεκίνησαν σήμερα οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό του πολιούχου της Καλαμπάκας Αγίου Βησσαρίωνος . Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος έγινε πριν από λίγο η υποδοχή της Τίμιας Κάρας του Αγίου στα προπύλαια του Ἱ. Μητροπολιτικό Ναό τοy Aγίου Βησσαρίωνος Καλαμπάκας.

Την Τίμια Κάρα παρέλαβε ο Μητροπολίτης Σταγών και Μετεώρων κ. Σεραφείμ και πολλοί ήταν οι πιστοί που έσπευσαν να την ασπαστούν.

Οι εκδηλώσεις θα συνεχιστούν και αύριο ενώ θα κορυφωθούν ανήμερα της Πέμπτης όπου είναι και ημέρα εορτής του Αγίου.

Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης κ. Σεραφείμ πριν την έναρξη του Εσπερινού , αναφέρθηκε στον εορταζόμενο Άγιο και το έργο του στην περιοχή μας και όχι μόνο.

Το πρόγραμμα:

Την   Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2016  θα λειτουργήσει στον Ι. Μητροπ. Ναό Αγ. Βησσαρίωνος  Καλαμπάκας.

Το απόγευμα της ιδίας μέρας, κατόπιν προσκλήσεως του Σεβ. Ποιμενάρχου μας, θα χοροστατήσει κατά τον πανηγυρικό Εσπερινό του Αγίου Βησσαρίωνος  και ώρα 7:00 μ.μ. ο Σεβασμιώτατος  Μητροπολίτης  Καρπενησίου  κ. Γεώργιος, ο οποίος  θα κηρύξει και τον πανηγυρικό της ημέρας.

Την Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2016, ανήμερα της Εορτής του Αγίου Βησσαρίωνος, θα προστεί του Πανηγυρικού Αρχιερατικού Συλλείτουργου στον ίδιο πανηγυρίζοντα Ι. Μητροπολιτικό Ναό. Θα χοροστατήσει στον Όρθρο ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γρεβενών  κ. Δαβίδ, ο οποίος θα κηρύξει και τον πανηγυρικό της ημέρας.

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Όλες οι ενότητες

© 2011 - 2017 StagonNews, Developed by NikosPap . Designed by ManosKal .Hosted by Fusioned .