Ξεκινάνε και πάλι οι εργασίες Αγροτικής οδοποιίας στο Καστράκι – Το έργο ήταν ενταγμένο στο πρόγραμμα ¨Μπαλτατζής¨ αλλά οι εργασίες διεκόπησαν λόγω μη χρηματοδότησης

Βαγγέλης Γκιάτας
Βαγγέλης Γκιάτας
5 Ιουλίου 2016, 13:32

Το έργο περιλαμβάνει την ασφαλτόστρωση πέντε τμημάτων αγροτικών δρόμων της Τ.Κ. Καστρακίου, συνολικού μήκους 5.084 μ. περίπου, όπως αυτά σημειώνονται στην γενική οριζοντιογραφία της μελέτης.

Πιο αναλυτικά:

  • Το πρώτο τμήμα μήκους 477 μ. περίπου και πλάτους 4μ., βρίσκεται στη θέση «Γωνιά Καστρακίου», με αφετηρία την Εθνική οδό Καλαμπάκας – Ιωαννίνων και πέρας τον στάβλο του Απόστολου Γεωργέ.
  • Το δεύτερο τμήμα μήκους 942 μ. περίπου και πλάτους 4μ., βρίσκεται στη θέση «Λεύκες» με αφετηρία την Εθνική οδό Καλαμπάκας – Ιωαννίνων και καταλήγει στο στάβλο του Γεωργίου Ζαρακότα.
  • Το τρίτο τμήμα μήκους 920 μ. περίπου και πλάτους 4μ., βρίσκεται στη θέση «Μαγκλάρας» με αφετηρία την Εθνική οδό Καλαμπάκας – Ιωαννίνων και καταλήγει στη διασταύρωση της Αγίας Παρασκευής.
  • Το τέταρτο τμήμα μήκους 1.187 μ. περίπου και πλάτους 4μ., βρίσκεται στη θέση «Αμπέλια» με αφετηρία τη θέση «Ντραϊνα» και πέρας τη θέση «Ροξιόρι».
  • Το πέμπτο τμήμα μήκους 1.558 μ. περίπου και πλάτους 4μ., βρίσκεται στη θέση «Παντοκράτωρ» με αφετηρία την οδό Καστρακίου-Μετεώρων και πέρας τη θέση «Ησυχαστήριο Βαρλαάμ».

Η Δημόσια και Κοινοτική Συμμετοχή της πράξης προς εγγραφή στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων ανέρχεται σε 446.500,00 € (από τον παραπάνω πίνακα το ποσό ΣΑ) και επιμερίζεται ως ακολούθως:

ΚΩΔ. Πράξης: 2014. ……………
1: Προϋπολογισμός (σύνολο Α):446.500,00 €.

Η πίστωση τρέχοντος έτους (2014) στο Π.Δ.Ε. ανέρχεται σε 1,00 €
2: Προϋπολογισμός (άλλες δαπάνες): 0,00 €.

Η πίστωση τρέχοντος έτους στο Π.Δ.Ε. ανέρχεται σε 0,00€
Η ίδια δαπάνη (Συμμετοχή Δήμου) ανέρχεται σε: 0,00 €
όπως δείχνουν τα νούμερα το έργο εντάχθηκε , δημοπρατήθηκε αλλά η πίστωση ήταν 1,00 ευρώ !!

Ο ανάδοχος ξεκίνησε τις εργασίες , διαμόρφωσε τον δρόμο , έριξε χαλίκια αλλά σταμάτησε αφού δεν μπορούσε να χρηματοδοτήσει ο ίδιος την κατασκευή του έργου.

Πριν λίγες ημέρες έγινε προσπάθεια και φαίνεται τα πράγματα ξεμπλοκάρουν.

Αποφασίστηκε από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων να γίνει μεταφορά του έργου στο πρόγραμμα Αγροτική Ανάπτυξη της Ελλάδας (Π.Α.Α.) 2014-2020.

Το ποσό που αναγράφεται στον πίνακα μεταφοράς φτάνει τι 213.773 ευρώ συμπεριλαμβανομένου και του Φ.Π.Α.

Είναι σίγουρο πως αν αυτή την φορά τα χρήματα είναι προς διάθεση , το έργο θα πραγματοποιηθεί σε πολύ σύντομο χρόνο.

 

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Όλες οι ενότητες

© 2011 - 2017 StagonNews, Developed by NikosPap . Designed by ManosKal .Hosted by Fusioned .