Ο Κώστας Αγοραστός ανακοίνωσε την δημοπράτηση της Γέφυρας Διάβας

admin
admin
27 Απριλίου 2016, 11:23

Την ανακοίνωση για την δημοπράτηση της Γέφυρας Διάβας ανακοίνωσε δια του Ράδιο Σταγών ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός.

Ο κος Αγοραστός μετέφερε ότι την Τρίτη είχε συνάντηση με τους Υφ/ργό Οικονομίας κο Αλέξη Χαρίτση  και τον Γενικό Γραμματέα Ανάπτυξης Παναγιώτη Κορκολή και του διαβεβαίωσαν  με Κ.Υ.Α ( Κοινή Υπουργική Απόφαση )  το έργο εντάχθηκε πλέον στο πρόγραμμα Φυσικών Καταστροφών με κονδύλι 4,7 εκατομμύρια ευρώ.

Μάλιστα για την ευχάριστη  εξέλιξη αυτή χθες βράδυ ο Περιφερειάρχης ενημέρωσε και τον Δήμαρχο Καλαμπάκας κο Σινάνη.

Ο κος Αγοραστός ανέφερε ότι η απόφαση  το έργο να εγγραφεί  εκτός του ΥΠΕΧΩΔΕ και στο Υπουργείο Ανάπτυξης επίσπευσε τις διαδικασίες .

Έτσι άναψε το πράσινο φώς προς την Περιφέρεια Θεσσαλίας να ξεκινήσει η Δημοπράτηση του έργου και συνάμα θα μπαίνουν και χρήματα στον εν λόγο λογαριασμό.

Ο κος Αγοραστός είπε ότι οι Υπηρεσίες της Περιφέρειας ξεκινούν τις διαδικασίας ( σύνταξη τευχών κ. άλλα. ) και μετά τις γιορτές θα γίνει η Δημοπράτηση. Είπε ακόμη ότι ο ίδιος έχει μεταβεί πάνω από 50 φορές στην Αθήνα και στα αρμόδια Υπουργεί , ώστε να προωθηθεί η κατασκευή του έργου.

Θεωρεί ότι η κατάσταση ήταν και είναι δύσκολη αφού τα Οικονομικά της Χώρας δεν βρίσκονται και στην καλύτερη κατάσταση. Συμμερίζεται δε και τις διαμαρτυρίες των κατοίκων  που πλήττονται άμεσα από την πτώση της γέφυρας και την δύσκολη πρόσβαση.

Τέλος εξήρε τις προσπάθειες των κκ. Σινάνη Χρήστο  Δήμαρχο Καλαμπάκας , Χρήστο Μιχαλάκη Αντιπεριφερειάρχη και Βουλευτών του Νομού για να υπάρξει αίσιο αποτέλεσμα.

 

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Όλες οι ενότητες

© 2011 - 2017 StagonNews, Developed by NikosPap . Designed by ManosKal .Hosted by Fusioned .