Ξεκινά με το νέο έτος η λειτουργία της Μονάδας Φροντίδας Ηλικιωμένων στη Καλαμπάκα – Πότε θα γίνουν οι προσλήψεις, τα ονόματα του Δ.Σ. και της διευθύντριας

Νικόλαος Γκιάτας(Μούρης)
27 Οκτωβρίου 2016, 10:35

Σημαντικές ειδήσεις σχετικά με την λειτουργία της Μονάδας Φροντίδας Ηλικιωμένων της Καλαμπάκας προέκυψαν σήμερα το πρωί στη συνέντευξη του Πρωτοσύγκελου Νύφων Καψάλη στο ράδιο Σταγών.

Ο Πρωτοσύγκελος μιλώντας στην εκπομπή του Βαγγέλη Γκιάτα ανακοίνωσε πως στις αρχές του νέου έτους θα ξεκινήσει η λειτουργία της μονάδας.

Αυτή τη στιγμή είπε, οι διαδικασίες βρίσκονται στη σύνταξη του εσωτερικού κανονισμού ενώ έχει ήδη προκύψει το πρώτο Δ.Σ. της μονάδας αλλά και η διευθύντρια η οποία θα είναι η κυρία Μαρία Πετρίδη.

Το Δ.Σ. θα απαρτίζεται από τον Μητροπολίτη κ.κ. Σεραφεί, τον Πατέρα Χαρίση Σωτήριο, τον Αρχιμανδρίτη Βενέδικτο Ζαχαράκη, τον κ. Βασταμάνη Γεώργιο και την κυρία Κουτσαλιάρη Όλγα.

Όσον αφορά τις προσλήψεις προσωπικού ο Πρωτοσύγκελος ανακοίνωσε πως η προκήρυξη θα βγει μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους. Οι ενδιαφερόμενοι θα καταθέσουν τα χαρτιά τους στα γραφεία της Ι.Μητροπόλεως μας και θα αξιολογούνται από μια επιτροπή.

Μάλιστα ο Πρωτοσύγκελος ανακοίνωσε και δύο σημαντικούς όρους που θα παίξουν σημαντικό ρόλο στην πρόσληψη του προσωπικού.

Πρώτον η εντοπιότητα και δεύτερον αποκλείονται όσα άτομα είναι συγγενείς κληρικών 1ου βαθμού δίνοντας έτσι με αυτό το τρόπο τέλος στις κακές γλώσσες που έκαναν λόγο πως το προσωπικό θα απαρτίζεται στην πλειοψηφία τους από συγγενείς κληρικών.

Στη συνέχεια ο Πρωτοσύγκελος έκλεισε λέγοντας δύο λόγια για το επετειακό αφιέρωμα «Μνήμες και Μαρτυρίες από το 40′ και την κατοχή» που θα πραγματοποιηθεί αύριο στις 7 το απόγευμα στο Πολιτιστικό κέντρο Καλαμπάκας.

 

 • ΣΩΤΗΡΗΣ ΑΘΑΝΑΣΟΥΛΑΣ

  Θέλω να σημειώσω μερικές σκέψεις αναφορικά με το παρόν θέμα.

  1η σκέψη. Άριστη η επισήμανση ότι θα αποκλείονται όσα άτομα είναι συγγενείς κληρικών 1ου βαθμού από τις προσλήψεις. Πολύ σωστή η κίνηση της Μητρόπολης. Όμως αυτό δεν σημαίνει ότι δεν αποκλείονται άνθρωποι που έχουν φιλικές και άριστες σχέσεις με πρόσωπα της Μητρόπολης. Γιοι, ανήψια, εγγόνια του τάδε ή της τάδε…. όπως δηλαδή χρόνια γίνεται τώρα με τα μοναστήρια…

  2η σκέψη. Ποια είναι η επιτροπή που θα αξιολογεί τους υποψήφιους; Θα είναι αντικειμενική;

  Ο ίδιος επί παραδείγματι (υποθετικά) είμαι απόφοιτος των Πολιτικών Επιστημών και της Φιλοσοφικής του ΕΚΠΑ. Όσον αφορά τις Πολιτικές Επιστήμες έχω κάνει μεταπτυχιακό πάνω στον Βολταίρο και στις σχέσεις Εκκλησίας – Κράτους (Ο Βολταίρος τάσσονταν υπέρ του διαχωρισμού και εναντιώθηκε στην Εκκλησία της Δύσης). Επίσης στη συνέντευξη υποστηρίζω το διαχωρισμό Εκκλησίας – Κράτους. Όσον αφορά δε τη Φιλοσοφική έχω κάνει μεταπτυχιακό πάνω στο έργο του αναρχικού Πιοτρ Κοπότκιν «Αναρχική Ηθική». Πάλι στη συνέντευξη μου στην εν λόγω επιτροπή υποστηρίζω τις θέσεις αυτές. Είμαι όμως Χριστιανός Ορθόδοξος, πιστεύω στον Θεό όπως το Ευαγγέλιο δείχνει και έχω πνευματική ζωή. Στην περίπτωση αυτή τι θα γίνει; Θα με αποπέμψει η εν λόγω επιτροπή;

  3η σκέψη. Ποια είναι τα προσόντα της επιτροπής;

  4η σκέψη. Θα παρίσταται κάποιος «εξωγενής» παράγοντας στην επιτροπή ώστε να υπάρχει αντιπροσώπευση πιο αντικειμενική; (π.χ. από το Υπουργείο Πολιτισμού)

  5η σκέψη. Ποια είναι τα προσόντα που θα απαιτούνται για την πρόσληψη;

  Ευχαριστώ…

Όλες οι ενότητες

© 2011 - 2017 StagonNews, Developed by NikosPap . Designed by ManosKal .Hosted by Fusioned .