Ξεχωριστό μουσείο !!!

31 Ιουλίου, 2015 08:19 Επιμέλεια: /

koytsoyfliani 2013 5_DCE

Την Τετάρτη  12  Αυγούστου  στην  παλιά Κουτσούφλιανη  , σημερινό Πλατάνιστο  , θα πραγματοποιηθούν  τα εγκαίνια  του «ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ  ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΚΤΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΦΛΙΑΝΗΣ» σύμφωνα  με πρόσκληση  του  Συλλόγου  των  Εν Αθήναις  &  Περιχώροις κατοίκων Παναγίας Καλαμπάκας (Αδελφότης Παναγίας) .

Το μουσείο «φιλοξενείται» στο παλιό δημοτικό σχολείο και εκείνο που το κάνει μοναδικό είναι ότι θα στεγάσει  ένα από τα σημαντικότερα  ιστορικά γεγονότα (ολοκαύτωμα της Κουτσούφλιανης 13 Μαΐου 1898 ) που συντάραξαν  τόσο την Ελλάδα  , όσο και την Ευρώπη , εμπνέοντας  σημαντικούς  ανθρώπους του πνεύματος  να γράψουν διθυράμβους  .

Όλο αυτό το ιστορικό υλικό θα κοσμεί το εν λόγω μουσείο ώστε να αποτελεί φάρο ιστορικής  μελέτης και  αυτογνωσίας   πρώτα  για τους νεοέλληνες , οι οποίοι  , δυστυχώς , αγνοούμε  την ιστορία , αλλά και τους περαστικούς  που περνάνε από τον μαρτυρικό τούτο τόπο που αναβλύζει από τα μύρα της ιστορίας και παράδοσης .

Ας ελπίσουμε πως η συνεργασία Τοπικής Αυτοδιοίκησης και τοπικών Πολιτιστικών Συλλόγων θα δώσει καρπούς  στην καταγραφή  και επισήμανση της τοπικής ιστορικής μας κληρονομιάς !!!

ΔΕΝ ΥΙΟΘΕΤΟYΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛIΩΝ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΙΣΤΟΛΟΓIΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟEΡΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΝΑΡΤHΣΕΙΣ. ΑΥΤO ΤΟ ΑΦHΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΡIΣΗ ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ. ΕΛΕYΘΕΡΑ ΜΠΟΡΕIΤΕ ΝΑ ΣΤΕIΛΕΤΕ ΠΡΟΣ ΑΝAΡΤΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΚH ΣΑΣ AΠΟΨΗ.ΣΕ ΠΕΡIΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΥΠAΡΞΕΙ ΑΝAΡΤΗΣΗ, ΤΗΣ ΟΠΟIΑΣ ΕIΣΤΕ ΚAΤΟΧΟΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜAΤΩΝ, H ΠΟΥ ΘIΓΕΣΤΕ ΑΠO ΑΥΤH, ΕΠΙΚΟΙΝΩΝHΣΤΕ AΜΕΣΑ ΜΑΖI ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΡΑIΤΗΤΗ ΔΙOΡΘΩΣΗ. ΕAΝ EΧΕΙ ΣΥΜΒΕI ΚAΤΙ ΑΠO ΤΑ ΠΑΡΑΠAΝΩ ΔΕΝ ΘΑ EΧΕΙ ΓIΝΕΙ ΕΣΚΕΜΜEΝΑ. ΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕYΟΥΝ ΣΧOΛΙΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟYΝΤΑΙ OΠΩΣ ΕIΝΑΙ ΕΥΠΡΕΠΕIΣ ΣΤΟΥΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟYΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟΦΕYΓΟΝΤΑΣ YΒΡΕΙΣ.

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Αρχή Σελίδας

© 2011 - 2015 StagonNews

Powered by NikosPap. Hosted by Fusioned.