Ξεχωριστό μουσείο !!!

Γρηγόρης Γ. Καλύβας
Γρηγόρης Γ. Καλύβας
31 Ιουλίου 2015, 08:19

Την Τετάρτη  12  Αυγούστου  στην  παλιά Κουτσούφλιανη  , σημερινό Πλατάνιστο  , θα πραγματοποιηθούν  τα εγκαίνια  του «ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ  ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΚΤΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΦΛΙΑΝΗΣ» σύμφωνα  με πρόσκληση  του  Συλλόγου  των  Εν Αθήναις  &  Περιχώροις κατοίκων Παναγίας Καλαμπάκας (Αδελφότης Παναγίας) .

Το μουσείο «φιλοξενείται» στο παλιό δημοτικό σχολείο και εκείνο που το κάνει μοναδικό είναι ότι θα στεγάσει  ένα από τα σημαντικότερα  ιστορικά γεγονότα (ολοκαύτωμα της Κουτσούφλιανης 13 Μαΐου 1898 ) που συντάραξαν  τόσο την Ελλάδα  , όσο και την Ευρώπη , εμπνέοντας  σημαντικούς  ανθρώπους του πνεύματος  να γράψουν διθυράμβους  .

Όλο αυτό το ιστορικό υλικό θα κοσμεί το εν λόγω μουσείο ώστε να αποτελεί φάρο ιστορικής  μελέτης και  αυτογνωσίας   πρώτα  για τους νεοέλληνες , οι οποίοι  , δυστυχώς , αγνοούμε  την ιστορία , αλλά και τους περαστικούς  που περνάνε από τον μαρτυρικό τούτο τόπο που αναβλύζει από τα μύρα της ιστορίας και παράδοσης .

Ας ελπίσουμε πως η συνεργασία Τοπικής Αυτοδιοίκησης και τοπικών Πολιτιστικών Συλλόγων θα δώσει καρπούς  στην καταγραφή  και επισήμανση της τοπικής ιστορικής μας κληρονομιάς !!!

Τα σχόλια είναι κλειστά.

ΣΧΕΤΙΚA AΡΘΡΑ
Όλες οι ενότητες

© 2011 - 2017 StagonNews, Developed by NikosPap . Designed by ManosKal .Hosted by Fusioned .