Βολές Σκρέκα για την ενεργειακή πολιτική της Κυβέρνησης

28 Απριλίου, 2017 08:07 Επιμέλεια: /

Σκρεκας

Για λανθασμένες αντιλήψεις και παλινωδίες στην πολιτική που ακολουθείται στον τομέα της ενέργειας, μίλησε ο τομεάρχης Ενέργειας της ΝΔ, κ. Κώστας Σκρέκας, κατά τη διάρκεια σχετικού συνεδρίου. Σύμφωνα με το ΑΠΕ—ΜΠΕ  ο Βουλευτής Π.Ε. Τρικάλων και Πρώην Υπουργός ανέφερε ως παράδειγμα τη ΔΕΗ αλλά και τη ματαίωση ιδιωτικοποιήσεων και επενδύσεων «που θα ανέπτυσσαν τα ενεργειακά δίκτυα, θα έδιναν ρευστότητα και θα μετασχημάτιζαν τις κρατικές ενεργειακές εταιρείες, έτσι ώστε να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις της Ευρωπαϊκής Ενεργειακής Ένωσης αλλά και στις ανάγκες της ελληνικής αγοράς».

Ειδικά για τη ΔΕΗ, ο κ. Σκρέκας είπε ότι πέρα απ” ό,τι μέσα σε δύο χρόνια έχασε το 80% της χρηματιστηριακής της αξίας, τα ληξιπρόθεσμα δάνεια υπερδιπλασιάσθηκαν και οι οφειλές της σε ΑΔΜΗΕ, ΔΕΔΔΗΕ, παραγωγούς Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και προμηθευτές διογκώθηκαν, με αποτέλεσμα η ΔΕΗ σήμερα, να μην μπορεί να χρηματοδοτηθεί ως μια υγιής εταιρεία με βιώσιμους όρους δανεισμού.

«Το 2014, η ΔΕΗ βγήκε στις αγορές και ζήτησε 500 εκατ. χρηματοδότηση. Οι αγορές τότε της προσέφεραν πάνω από 2 δισ. ευρώ και τελικά δανείστηκε 700 εκατ. ευρώ χωρίς καμία εξασφάλιση πέρα από την εταιρική αξιοπιστία. Σήμερα η ΔΕΗ δανείστηκε μόλις 200 εκατ. ευρώ από τις ελληνικές τράπεζες, με εγγύηση μελλοντικές εισπράξεις από πελάτες, που θα εξεταστούν για τη φερεγγυότητά τους από τους δανειστές», πρόσθεσε.

 

ΔΕΝ ΥΙΟΘΕΤΟYΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛIΩΝ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΙΣΤΟΛΟΓIΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟEΡΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΝΑΡΤHΣΕΙΣ. ΑΥΤO ΤΟ ΑΦHΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΡIΣΗ ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ. ΕΛΕYΘΕΡΑ ΜΠΟΡΕIΤΕ ΝΑ ΣΤΕIΛΕΤΕ ΠΡΟΣ ΑΝAΡΤΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΚH ΣΑΣ AΠΟΨΗ.ΣΕ ΠΕΡIΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΥΠAΡΞΕΙ ΑΝAΡΤΗΣΗ, ΤΗΣ ΟΠΟIΑΣ ΕIΣΤΕ ΚAΤΟΧΟΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜAΤΩΝ, H ΠΟΥ ΘIΓΕΣΤΕ ΑΠO ΑΥΤH, ΕΠΙΚΟΙΝΩΝHΣΤΕ AΜΕΣΑ ΜΑΖI ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΡΑIΤΗΤΗ ΔΙOΡΘΩΣΗ. ΕAΝ EΧΕΙ ΣΥΜΒΕI ΚAΤΙ ΑΠO ΤΑ ΠΑΡΑΠAΝΩ ΔΕΝ ΘΑ EΧΕΙ ΓIΝΕΙ ΕΣΚΕΜΜEΝΑ. ΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕYΟΥΝ ΣΧOΛΙΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟYΝΤΑΙ OΠΩΣ ΕIΝΑΙ ΕΥΠΡΕΠΕIΣ ΣΤΟΥΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟYΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟΦΕYΓΟΝΤΑΣ YΒΡΕΙΣ.

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Αρχή Σελίδας

© 2011 - 2015 StagonNews

Powered by NikosPap. Hosted by Fusioned.