Βασίλης Λεβέντης από την Καλαμπάκα – Ούτε η Χούντα δεν έφερνε με τέτοιο τρόπο Νομοσχέδια – Μόνο μια Οικουμενική Κυβέρνηση Τεχνοκρατών θα σώσει την Ελλάδα

Βαγγέλης Γκιάτας
Βαγγέλης Γκιάτας
17 Μαΐου 2016, 11:51

Συνέντευξη Τύπου παραχώρησε πριν λίγο από την Καλαμπάκα και το Ξενοδοχείο Κώστα Φαμίση, ο Πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης , μιλώντας για την κατάσταση που βιώνει η χώρα.

Ξεκίνησε την ομιλία του λέγοντας ότι : << …αύριο ξεκινάει η συζήτηση για τα νέα μέτρα και τον κόφτη που φέρνει η Κυβέρνηση με την διαδικασία του κατεπείγοντος. Ούτε η Χούντα δεν έφερνε με τέτοιο τρόπο Νομοσχέδια. Κανείς Βουλευτής δεν μπορεί να ξέρει τι φέρνει κάθε Νομοσχέδιο , πολύ περισσότερο οι Βουλευτές του Κυβερνώντος Κόμματος. Μας ρωτάνε αν είμαστε Μνημονιακό Κόμμα και απαντώ ότι το μόνο Κόμμα που δεν ταλαντεύτηκε είναι η Ένωση κεντρώων.Είμαι υπέρ ενός Μνημονίου δικό μας και όχι των νταβατζήδων, μνημόνιο που θα έκοβε διπλές και τριπλές συντάξεις , αποδοχές Βουλευτών , αργόμισθους στο δημόσιο και άλλα. Αν πράτταμε αυτό που έκαναν άλλες χώρες ( Ιταλία κ.λ.π. ) και δεν διατηρούσαν τα Κόμματα  τις παθογένειες , δεν θα μπαίναμε στα μνημόνια….>>

Ο κός Λεβέντης μίλησε για τις Ιδιωτικοποιήσεις που έπρεπε να γίνουν εδώ και χρόνια και με καλύτερες τιμές. Τάχθηκε υπέρ του ανοίγματος των κλειστών επαγγελμάτων και θεωρεί αδιανόητο , ταξιτζήδες , φαρμακοποιοί , φορτηγατζήδες να απολαμβάνουν ειδικής μεταχείρισης.

Υπάρχουν Δήμοι στην χώρα είπε , που το 50% των Υπαλλήλων είναι αργόμισθοι και οι Δήμαρχοι εκλιπαρούν για κονδύλια.  Αναφέρθηκε στα Δάνεια των Κομμάτων που πάρθηκαν όλα αυτά τα χρόνια και δεν πρόκειται να επιστραφούν ποτέ.

Είμαστε είπε , κατά των Μνημονίων αλλά της οικιοθελούς αλλαγής πολλών παθογενειών του δικού μας συστήματος και δεν μπορεί το ένα κόμμα να κατηγορεί το άλλο για προδοσία γιατί έτσι αποτρέπει κάποιων να κάνει επενδύσεις και να ριψοκινδυνεύσει.

Οι δόσεις που μας δίνουν οι ξένοι είναι γα να πληρώνουμε υποχρεώσεις μας και δεν περισσεύουν κονδύλια για ανάπτυξη και κοινωνικές παροχές.

Η μόνη λύση ανέφερε , είναι η Οικουμενική Κυβέρνηση και ο κος Τσίπρας έχει δύο επιλογές που είναι είτε  να ροκανίσει χρόνο ( 2-3 μήνες το πολύ ) και μετά να παραιτηθεί ή να κάνει Οικουμενική τώρα. Τα μυστικά γκάλοπ δείχνουν ότι είμαστε τρίτο κόμμα με 7.1 % , και τα ΜΜΕ δεν είναι με το μέρος μας και το γεγονός αυτό δεν το  προβάλουν. Ο μεγάλος τύπος ή θα τα παίρνει ή θα είναι νταβατζής και εγώ δεν μπορώ να δώσω τίποτα από τα δύο.

Αναφέρθηκε και στον Κυριάκο Μητσοτάκη λέγοντας ότι  αν εκλεγεί δεν πρόκειται να κυβερνήσει ούτε δύο μήνες . Ο Μητσοτάκης και ο Τσίπρας δεν είναι κακοί αλλά έχουν κάποιους δίπλα που τους χειραγωγούν και του παραπλανούν , σπρώχνοντας  να κάνουν λάθη.

Σε ερώτημα αν γίνει Οικουμενική θέλει να  Υπουργοποιηθούν βουλευτές του Κόμματος του είτε και ο ίδιος  , απάντησε αρνητικά , στηλιτεύοντας άλλα Κόμματα που φλερτάρουν με τον ΣΥΡΖΑ γι΄ αυτό τον σκοπό. Αξιώνει είπε ,  ότι για να συμμετέχει στην Οικουμενική θα πρέπει να μετέχουν τα δύο μεγάλα κόμματα για να αποκτήσει η χώρα  εμπιστοσύνη προς τους επενδυτές. Διευκρίνισε ότι Οικουμενική εννοεί όλα τα κόμματα πλην Χρυσής Αυγής και ΚΚΕ και όχι μεμονωμένους που δεν εκπροσωπούν ούτε τον εαυτό τους . Εξήρε την Κυβέρνηση Παπαδήμου πλην κάποιων ¨άχρηστων ¨στοιχείων που περιλαμβάνονταν εντός αυτής , γιατί είναι  υπέρμαχος μιας  Κυβέρνησης Τεχνοκρατών.

 

Άσκησε σκληρή κριτική στην Φώφη  Γεννηματά και δη το ΠΑΣΟΚ λέγοντας ότι από το παλαιό έχουν μείνει πλέον τα ερείπια του 48,5% , και προέβλεψε ότι ΠΟΤΑΜΙ ΚΑΙ ΑΝΕΛ δεν θα ξαναμπούν στην Βουλή.

Ο κος Λεβέντης θεωρεί ότι ο Λαός δεν μπορεί να αντέξει περισσότερο από 2 μήνες ακόμη και θα ξεσπάσει εναντίων των Πολιτικών και αν η χώρα δεν πετύχει με τα Μνημόνια , πολλοί θα πάνε φυλακή και θα λογοδοτήσουν στην Δικαιοσύνη.

Μιλώντας για το Κόμμα του ανέφερε ότι τα στελέχη του δεν ήταν και τόσο έμπειρα όταν εξελέγησαν , κάθε ημέρα γίνονται καλύτεροι και πείθουν τον Λαό με τις ιδέες τους  και προτάσεις τους.

Απαντώντας αν η Χώρα είναι υποχρεωμένη να εφαρμόσει όλα τα μέτρα που ψηφίζει η Κυβέρνηση απάντησε αρνητικά λέγοντας ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση θέτει στόχους και όχι μέτρα.

Έκλεισε λέγοντας ότι αν επιστρέψουν οι καταθέσεις , δούμε ξένα εργοστάσια να κατασκευάζονται στην Ελλάδα , γίνουν και οι μεταρρυθμίσεις , τότε να αρχίσει ο κόσμος να αρχίσει ελπίζει.

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Όλες οι ενότητες

© 2011 - 2017 StagonNews, Developed by NikosPap . Designed by ManosKal .Hosted by Fusioned .