Βαρκοχώρι η Διάβα..

31 Μαρτίου, 2016 17:07 Επιμέλεια: /

Χωρίς τίτλο

Ακόμα να πέσει η υπογραφή; Και οι ευθύνες; Ποιος έχει την ευθύνη για τη ζημιά στη γέφυρα της Διάβας; Πιστεύω πως ξέρουν κάποιοι ποιος έχει την ευθύνη. Κι εγώ ξέρω. Γι’ αυτό φρόνιμα και όχι παιχνίδια με τους Διαβίτες και τα γύρω χωριά.

Στο εξωτερικό αν έπεφτε μία γέφυρα, μέσα σε ένα βράδυ θα ξεσηκώνονταν γερανοί, μηχανήματα όπως και έχει γίνεις τη Γερμανία. Εδώ τουλάχιστον γιατί να μην υπάρχει μία επίσημη ανακοίνωση; Κάτι; Κόπηκε η περιοχή στα δύο. Το χωριό της Διάβας έγινε χωριό – φάντασμα. Με κλειστά μάτια προχωράς από το πρατήριο του Ντάρντα προς τη γέφυρα, αφού δεν υπάρχει κίνδυνος μήπως περάσει κάποιο αυτοκίνητο ή μηχανάκι. Άντε και να περάσει ο φίλος μου ο Βασίλης με το μηχανάκι που δουλεύει στον Ντάρντα (αλλά κι εκείνος το αφήνει στην απέναντι μεριά και περνάει με τις γαλότσες μέσα από το ποτάμι).

Οι ευθύνες υπάρχουν. Ξέρουμε πως και τι. Ποιος μιλάει είναι το θέμα. Τον εφιάλτη βιώνουν καθημερινά οι κάτοικοι των χωριών πέρα από τη Διάβα. Και μόνο που καθημερινά τους σκέφτομαι στενοχωριέμαι. Ο φόβος μου ψιθυρίζει πως το καλοκαίρι πλησιάζει. Μαζί και η τουριστική περίοδος του θέρους. Αν η γέφυρα δεν είναι έτοιμη (που δεν θα είναι λογικά) τι θα γίνει; Ποιος αναλαμβάνει την πρωτοβουλία να ρίξει τσιμέντο όπως το 1980 και πριν να γίνει η γέφυρα; Συγχαρητήρια στην επιτροπή αγώνα της Διάβας που ό,τι μπορεί πράττει. Ό,τι έχει να κάνει με τις δυνάμεις της το διεκδικεί και πιέζει.

Ο καιρός ανοίγει. Το νερό όμως στο ποτάμι της Διάβας δεν υποχωρεί εύκολα. Σκεφτείτε μήπως δώσετε στους Διαβίτες από μία βάρκα κάθε οικογένεια. Έτσι ταπεινά και απλά να περνάνε το ποτάμι. Και ρίχνοντας άγκυρα να νιώθουν πως κι αυτός ο τρόπος είναι η άριστη λύση. Εκεί τους καταντήσατε.

 

Ηρακλής Φίλιος

Ένας Διαβίτης

ΔΕΝ ΥΙΟΘΕΤΟYΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛIΩΝ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΙΣΤΟΛΟΓIΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟEΡΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΝΑΡΤHΣΕΙΣ. ΑΥΤO ΤΟ ΑΦHΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΡIΣΗ ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ. ΕΛΕYΘΕΡΑ ΜΠΟΡΕIΤΕ ΝΑ ΣΤΕIΛΕΤΕ ΠΡΟΣ ΑΝAΡΤΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΚH ΣΑΣ AΠΟΨΗ.ΣΕ ΠΕΡIΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΥΠAΡΞΕΙ ΑΝAΡΤΗΣΗ, ΤΗΣ ΟΠΟIΑΣ ΕIΣΤΕ ΚAΤΟΧΟΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜAΤΩΝ, H ΠΟΥ ΘIΓΕΣΤΕ ΑΠO ΑΥΤH, ΕΠΙΚΟΙΝΩΝHΣΤΕ AΜΕΣΑ ΜΑΖI ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΡΑIΤΗΤΗ ΔΙOΡΘΩΣΗ. ΕAΝ EΧΕΙ ΣΥΜΒΕI ΚAΤΙ ΑΠO ΤΑ ΠΑΡΑΠAΝΩ ΔΕΝ ΘΑ EΧΕΙ ΓIΝΕΙ ΕΣΚΕΜΜEΝΑ. ΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕYΟΥΝ ΣΧOΛΙΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟYΝΤΑΙ OΠΩΣ ΕIΝΑΙ ΕΥΠΡΕΠΕIΣ ΣΤΟΥΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟYΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟΦΕYΓΟΝΤΑΣ YΒΡΕΙΣ.

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Αρχή Σελίδας

© 2011 - 2015 StagonNews

Powered by NikosPap. Hosted by Fusioned.