Τσουνάμι έμμεσων φόρων, στο στόχαστρο ακόμα και τα ηλεκτρονικά τσιγάρα

9 Μαΐου, 2016 12:25 Επιμέλεια: /

forodiafigi-xrima-lefta-tameio-620x320_DCE
Τσουνάμι φορολογικών επιβαρύνσεων προβλέπει το σχέδιο του επικαιροποιημένου Μνημονίου προκειμένου να κλείσει το πακέτο των μέτρων ύψους 5,4 δισ. ευρώ, φέρνοντας έξτρα φόρους ακόμα και στον καφέ και στα ηλεκτρονικά τσιγάρα.
Σύμφωνα με τα Νέα, το πακέτο των έμμεσων φόρων, το οποίο αργά ή γρήγορα θα πρέπει επίσης να περάσει τη δοκιμασία του Κοινοβουλίου, πριν επιβαρύνει τους καταναλωτές φθάνει στην πλήρη απόδοσή του, το 2018, στα 1,719 δισ. ευρώ σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Κομισιόν.

Θα αρχίσει να ξετυλίγεται από τον ερχόμενο Ιούνιο, είναι εμπροσθοβαρές και δεν αφήνει σχεδόν κανέναν έμμεσο φόρο στο απυρόβλητο. Από ΦΠΑ, καύσιμα, τσιγάρα, ποτά, διανυκτερεύσεις στα ξενοδοχεία και τα ενοικιαζόμενα δωμάτια έως τον καφέ, το Ίντερνετ, τη συνδρομητική τηλεόραση και τα ηλεκτρονικά τσιγάρα.

Η έκθεση της Κομισιόν

Τον λογαριασμό των νέων μέτρων που βρίσκονται καθ” οδόν αποκαλύπτει η έκθεση συμμόρφωσης με τις προβλέψεις του Μνημονίου, η οποία φέρει την υπογραφή της Κομισιόν. Το σχέδιο αυτό είναι το αποτέλεσμα των μέχρι τώρα διαπραγματεύσεων της κυβέρνησης με τους δανειστές.

Προβλέπει έξτρα μέτρα με στόχο απόδοση εσόδων 575 εκατ. ευρώ το 2016, 1,553 δισ. ευρώ το 2017 και 1,719 δισ. ευρώ το 2018, τα οποία είναι:

  • Αύξηση του κανονικού συντελεστή ΦΠΑ από το 23% στο 24% από την 1η Ιουλίου 2016 (450 εκατ. ευρώ).
  • Αύξηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης σε βενζίνη, ντίζελ κίνησης και θέρμανσης, κηροζίνη, φυσικό αέριο και υγραέριο (Ιούνιος 2016).
  • Αλλαγές στη φορολογία των ΙΧ με  αναθεώρηση των χρεώσεων στη βάση της αξίας, κατάργηση του φόρου πολυτελείας στην αγορά και αναμόρφωση του συστήματος έκπτωσης φόρου από το ατομικό εισόδημα για τα εταιρικά αυτοκίνητα (Ιούνιος 2016).
  • Αύξηση των συντελεστών του ΕΝΦΙΑ και κατάργηση απαλλαγών ώστε να καλυφθούν οι απώλειες από τη μείωση των αντικειμενικών αξιών (Ιούνιος 2016).
  • Αύξηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στην μπίρα και κατάργηση της έκπτωσης (50%) που ισχύει για τον φόρο στα αλκοολούχα ποτά στα Δωδεκάνησα (Ιούνιος 2016).
  • Αύξηση φόρων σε τσιγάρα και καπνό (Ιούνιος 2016).
  • Επιβολή ειδικού φόρου στα ηλεκτρονικά τσιγάρα και στον καφέ (1η Ιανουαρίου 2017).
  • Επιβολή φόρου διανυκτέρευσης σε ξενοδοχεία άνω των δύο αστέρων και ενοικιαζόμενων δωματίων άνω των δύο κλειδιών (1η Ιανουαρίου 2017).
  • Επιβολή φόρου με συντελεστή 5% στους λογαριασμούς Ίντερνετ και 10% στη συνδρομητική τηλεόραση (Ιούλιος 2016).
  • Αύξηση φόρου στα επενδυτικά οχήματα – UCITS funds, εταιρείες Real Estate και Portfolio Management Companies (Ιούλιος 2016).in.gr

 

ΔΕΝ ΥΙΟΘΕΤΟYΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛIΩΝ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΙΣΤΟΛΟΓIΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟEΡΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΝΑΡΤHΣΕΙΣ. ΑΥΤO ΤΟ ΑΦHΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΡIΣΗ ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ. ΕΛΕYΘΕΡΑ ΜΠΟΡΕIΤΕ ΝΑ ΣΤΕIΛΕΤΕ ΠΡΟΣ ΑΝAΡΤΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΚH ΣΑΣ AΠΟΨΗ.ΣΕ ΠΕΡIΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΥΠAΡΞΕΙ ΑΝAΡΤΗΣΗ, ΤΗΣ ΟΠΟIΑΣ ΕIΣΤΕ ΚAΤΟΧΟΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜAΤΩΝ, H ΠΟΥ ΘIΓΕΣΤΕ ΑΠO ΑΥΤH, ΕΠΙΚΟΙΝΩΝHΣΤΕ AΜΕΣΑ ΜΑΖI ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΡΑIΤΗΤΗ ΔΙOΡΘΩΣΗ. ΕAΝ EΧΕΙ ΣΥΜΒΕI ΚAΤΙ ΑΠO ΤΑ ΠΑΡΑΠAΝΩ ΔΕΝ ΘΑ EΧΕΙ ΓIΝΕΙ ΕΣΚΕΜΜEΝΑ. ΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕYΟΥΝ ΣΧOΛΙΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟYΝΤΑΙ OΠΩΣ ΕIΝΑΙ ΕΥΠΡΕΠΕIΣ ΣΤΟΥΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟYΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟΦΕYΓΟΝΤΑΣ YΒΡΕΙΣ.

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Αρχή Σελίδας

© 2011 - 2015 StagonNews

Powered by NikosPap. Hosted by Fusioned.