Τσίπρας: Το δίλημμα ήταν μνημόνιο με ευρώ ή μνημόνιο με δραχμή – Η απάντηση Τσίπρα σε Μεϊμαράκη για διενέργεια εκλογών

admin
admin
14 Αυγούστου 2015, 09:13

«Σήμερα κλείνει ένας πρώτος κύκλος μιας σκληρής διαδικασίας που ξεκίνησε στις 25 Ιανουαρίου με τη συγκρότηση της κυβέρνησης», ανέφερε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας από το βήμα της Βουλής. «Η συμφωνία αυτή είναι για εμάς μια αναγκαστική επιλογή και το πραγματικό δίλλημα ήταν μνημόνιο με ευρώ ή μνημόνιο με δραχμή», σημείωσε ο κ. Τσίπρας.

«Η κυβέρνηση αυτή δεν πήρε λαϊκή εντολή για να βγάλει τη χώρα από την ευρωζώνη», πρόσθεσε ο πρωθυπουργός.

Ειδικότερα, ο κ. Τσίπρας σημείωσε ότι η κυβέρνηση εξάντλησε κάθε περιθώριο διαπραγμάτευσης και κάθε περιθώριο ρευστότητας χωρίς δανεισμό και εφόσον οι μόνοι υπαρκτοί δανειστές της χώρας επέλεξαν να κλιμακώσουν την πίεση χωρίς προηγούμενο, «η συμφωνία αυτή ήταν μια αναγκαστική επιλογή».

Τόνισε ότι «πήραμε επώδυνη επιλογή ευθύνης, κάναμε υποχώρηση, βγαίνοντας όμως όρθιοι από τον λάκκο των λεόντων» και πως δεν μετανιώνει που αποφάσισε τον συμβιβασμό έναντι του ηρωικού χορού του Ζαλόγγου για τους Έλληνες και τις Ελληνίδες.

Ο πρωθυπουργός «σήκωσε το γάντι» και απαντώντας στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας τόνισε με νόημα: «Μην μιλάτε για εκλογές κ. Μεϊμαράκη, γιατί ενίοτε τα αιτήματα γίνονται αποδεκτά», αφήνοντας ανοικτά όλα τα ενδεχόμενα.

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Όλες οι ενότητες

© 2011 - 2017 StagonNews, Developed by NikosPap . Designed by ManosKal .Hosted by Fusioned .