Τσίπρας: Έδωσα προσωπικά εντολή για σχέδιο άμυνας σε περίπτωση ανάγκης

admin
admin
31 Ιουλίου 2015, 11:42

«Φυσικά, αυτονοήτως είχα δώσει εντολή προσωπικά στον Γιάνη Βαρουφάκη» δήλωσε από το βήμα της Βουλής ο πρωθυπουργός αναφορικά με το Plan B που επεξεργάστηκε η ομάδα του πρώην υπουργού Οικονομικών.

Απαντώντας σε ερώτηση της Φώφης Γεννηματά ο Αλέξης Τσίπρας εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ κάνοντας λόγο για «προσπάθεια περίεργη και πρωτοφανή να στοχοποιηθεί η διαπραγματευτική διαδικασία, η προσπάθεια που έκανε η κυβέρνηση πέντε μήνες να φέρει το καλύτερο αποτέλεσμα».

«Είναι κατανοητό να στοχοποιούν την κυβέρνηση επειδή αισθάνονται ότι στα δικά τους τα χρόνια όχι μόνο δεν διαπραγματεύτηκαν, όχι μόνο δεν έφτασαν στα όρια, αλλά έπαιρναν χωρίς να φέρουν καμία αντίρρηση όλα όσα τους έφερναν οι εταίροι και οι δανειστές» είπε ο πρωθυπουργός.

«Αφορμή για όλα αυτά έδωσαν οι δηλώσεις του Γιάνη Βαρουφάκη» σημείωσε ο Αλέξης Τσίπρας και συνέχισε λέγοντας «Όλος αυτός ο ορυμαγδός δηλώσεων συνειδητής διαστρέβλωσης θα ήταν διασκεδαστικός αν δεν έκρυβε πολιτικές σκοπιμότητας και δεν ήταν επικίνδυνος. Θέλει να ποινικοποιήσει την αυτονόητη προσπάθεια για τυχόν ατόπημα και να υπερασπιστεί τη χώρα και τους πολίτες απέναντι σε ακραίους κύκλους που ήθελαν να οδηγήσουν την Ελλάδα σε χρεοκοπία»

Ρωτήστε την Κομισιόν και τη Γερμανία

«Σχέδια εξόδου από το ευρώ δεν είχαμε και δεν επεξεργαστήκαμε. Σχέδιο διαχείρισης εκτάκτου ανάγκης είχαμε και οφείλαμε να έχουμε» επισήμανε ο Αλέξης Τσίπρας για να υπογραμμίσει «Αντί να ψάχνετε ευθύνες για σχέδιο Grexit καλύτερα να απευθυνθείτε σε αυτούς που το προετοίμαζαν. Έχετε ευρωβουλευτές απευθυνθείτε στην Κομισιόν. Δεν έχετε ακούσει για το Plan B 1.000 σελίδων της Κομισιόν;».

«Για πρώτη φορά είχε λεχθεί ότι η Κομισιόν ετοιμάζει σχέδιο από το 2012 όχι τώρα. Το σχέδιο αυτό επικαιροποιείται συνεχώς και την ύπαρξή του παραδέχθηκε ο ίδιος ο Γιούνκερ. Ρωτήστε αυτούς εμάς ρωτάτε; Ρωτήστε τη γερμανική κυβέρνηση για το σχέδιο που λένε ότι υπάρχει ακόμη στο τραπέζι. Ο Ντάισελμπλουμ μετά το Eurogroup στη Ρίγα είπε ότι ορισμένοι υπουργοί εξέφραζαν την αγωνία τους και ζήτησαν να αρχίσουν οι διαβουλεύσεις για σχέδιο Β» πρόσθεσε ο Αλέξης Τσίπρας.

«Αν είχαν έτοιμο και το δήλωναν ευθαρσώς, εμείς ως κυβέρνηση δεν έπρεπε να σχεδιάσουμε τις άμυνές μας στο ενδεχόμενο που γινόταν πράξη αυτή η απειλή; Όχι μόνο δικαίωμα, αλλά υποχρέωση. Δεν καταλαβαίνω τί ακριβώς μέμφεστε» αναρωτήθηκε.

«Είναι σαν να βρίσκεται μια χώρα σε απειλή πολέμου και εσείς να κατηγορείτε το επιτελείο ως φιλοπόλεμο επειδή σχεδίασε την άμυνα της χώρας» είπε ο Αλέξης Τσίπρας.

«Αυτονοήτως»

«Φυσικά, αυτονοήτως είχα δώσει εντολή προσωπικά στον Γιάνη Βαρουφάκη να συγκροτήσει ομάδα επεξεργασίας σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης. Θα ήμουν αφελής και ανεύθυνος αν δεν το έκανα. Αυτό είναι ένδειξη ότι επιδίωξα την έκτακτη ανάγκη;» υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.

«Ανακαλύπτετε πολιτικό σκάνδαλο κάτι που είναι κατανοητό αφού το κόμμα σας δεν προετοιμάστηκε ποτέ και για τίποτα. Κάνατε τα Μνημόνια ιδεολογία σας. Ο ίδιος ο πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης είπε ότι “το μνημόνιο είναι ευλογία και αν δεν υπήρχε θα έπρεπε να το ευφεύρουμε”» σημείωσε ο πρωθυπουργός.

«Κοιτάξτε το κόμμα σας»

Τέλος, ο Αλέξης Τσίπρας συνεχίζοντας την επίθεση στο ΠΑΣΟΚ τόνισε «να σας παρακαλέσω κυρία πρόεδρε την επόμενη φορά που θα ψάξετε για σκάνδαλα και για πιθανή τέλεση παράνομων πράξεων να ψάξετε στο κόμμα σας και στις προηγούμενες κυβερνήσεις. Στις υποθέσεις υποβρυχίων, λίστας Λαγκάρντ, στη δεύτερη ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, στο PSI».

«Αν θέλετε να ψάξετε για σκάνδαλα να ψάξετε στα θαλασσοδάνεια της Αγροτικής Τράπεζας. Να ψάξετε στην υπόθεση μεταβιβάσεων ακινήτων του δημοσίου από το ΤΑΙΠΕΔ που ακόμη και με τις ασυλίες που ψηφίσατε σήμερα πάει στα δικαστήρια. Όχι στην κυβέρνηση που έδωσε μάχη» κατέληξε ο πρωθυπουργός.

efsyn.gr

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Όλες οι ενότητες

© 2011 - 2017 StagonNews, Developed by NikosPap . Designed by ManosKal .Hosted by Fusioned .