Τσακαλώτος: Αν πάμε Μάιο-Ιούνιο με την αξιολόγηση, καήκαμε

8 Φεβρουαρίου, 2016 21:50 Επιμέλεια: /

tsakalotos

Η αξιολόγηση πρέπει να τελειώσει μέχρι τα τέλη του Φεβρουαρίου, αλλιώς αν πάει για Μάιο-Ιούνιο «καήκαμε», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, στην Βουλή.

Ο κ. Τσακαλώτος αναφέρθηκε σε «αγκάθια» που προέκυψαν με τους εκπροσώπους των Θεσμών, διευκρινίζοντας ότι αφού λείψουν για μια εβδομάδα θα επιστρέψουν ίσως στα μέσα της άλλης εβδομάδας και μέχρι τα τέλη του μηνός θα κλείσει η αξιολόγηση για να ανοίξει μετά η συζήτηση για το χρέος.

«Οι θεσμοί συμφωνούν με την αρχιτεκτονική των πραγμάτων που προτείνουμε. Δέχονται τις προθέσεις μας, αλλά λένε ότι πρέπει να βγαίνουν οι αριθμοί. Εμείς πρέπει να τους πείσουμε με συστηματικό τρόπο για το πώς θα φθάσουμε στους στόχους», εξήγησε ο κ. Τσακαλώτος στους βουλευτές της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής, όπου συζητούνται ο Πράξεις Νομοθετικού Περιεχόμενου του περασμένου Δεκεμβρίου με διατάξεις του λεγόμενου «παράλληλου προγράμματος».

Από τότε που θα επιστρέψουν θα έχουμε άλλες δύο εβδομάδες προθεσμία για να κλείσουμε την συμφωνία, σημείωσε, για να υπογραμμίσει ότι αν δεν κλείσει η αξιολόγηση τώρα και πάει για Μάιο – Ιούνιο, «καήκαμε», διότι δεν θα μπορούμε να μετατρέψουμε τον φαύλο κύκλο της οικονομίας σε ενάρετο κύκλο, όπως είπε.

Ενημέρωσε δε ότι οι σχεδιαζόμενες αλλαγές στα εργασιακά δεν αποτελούν προαπαιτούμενο για το κλείσιμο της πρώτης αξιολόγησης, ενώ έκανε λόγο για «δικαιολογημένη μεταρρυθμιστική κόπωση της ελληνικής κοινωνίας».

in.gr

ΔΕΝ ΥΙΟΘΕΤΟYΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛIΩΝ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΙΣΤΟΛΟΓIΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟEΡΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΝΑΡΤHΣΕΙΣ. ΑΥΤO ΤΟ ΑΦHΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΡIΣΗ ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ. ΕΛΕYΘΕΡΑ ΜΠΟΡΕIΤΕ ΝΑ ΣΤΕIΛΕΤΕ ΠΡΟΣ ΑΝAΡΤΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΚH ΣΑΣ AΠΟΨΗ.ΣΕ ΠΕΡIΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΥΠAΡΞΕΙ ΑΝAΡΤΗΣΗ, ΤΗΣ ΟΠΟIΑΣ ΕIΣΤΕ ΚAΤΟΧΟΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜAΤΩΝ, H ΠΟΥ ΘIΓΕΣΤΕ ΑΠO ΑΥΤH, ΕΠΙΚΟΙΝΩΝHΣΤΕ AΜΕΣΑ ΜΑΖI ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΡΑIΤΗΤΗ ΔΙOΡΘΩΣΗ. ΕAΝ EΧΕΙ ΣΥΜΒΕI ΚAΤΙ ΑΠO ΤΑ ΠΑΡΑΠAΝΩ ΔΕΝ ΘΑ EΧΕΙ ΓIΝΕΙ ΕΣΚΕΜΜEΝΑ. ΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕYΟΥΝ ΣΧOΛΙΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟYΝΤΑΙ OΠΩΣ ΕIΝΑΙ ΕΥΠΡΕΠΕIΣ ΣΤΟΥΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟYΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟΦΕYΓΟΝΤΑΣ YΒΡΕΙΣ.

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Αρχή Σελίδας

© 2011 - 2015 StagonNews

Powered by NikosPap. Hosted by Fusioned.